Letnja škola u Kembridžu

Engleski jezik u Kembridzu

Škola

Studio Cambridge

Sir Christopher

Uzrast polaznika 16-19 godina

Studio Cambridge  škola jezika osnovana je 1954. godine i među najstarijim je školama engleskog jezika u Kembridžu. Sa ponosom ističe preko 50 godina iskustva u podučavanju engleskog jezika i počev od septembra 2018. postaje vlasništvo internacionalne obrazovne organizacije Full Circle Education Group. Pored programa učenja jezika za odrasle, u svojoj ponudi ima bogat izbor letnjih programa jezika za decu i mlade.

Sir Christopher program organizuje se u kampusima Ridley Hall i Newnham College koji se nalaze jedan pored drugog i deo su Kembridž univerziteta. Tradicionalna atmosfera ovih ustanova idealna je za starije tinejdžere koji žele iskuse studentski život u Kembridžu.  

Kampusi su udaljeni 5-10 minuta hoda od centra grada i polaznici imaju pristup divnoj bašti sa prostranim travnjakom, kantinama, učionicama, zajedničkim prostorijama za druženje, univerzitetskim spavaonicama, administrativnim kancelarijama sa osobljem škole, obližnjim sportskim objektima i besplatnom WiFi internetu (u određenim delovima).

Vannastavne aktivnosti – Škola za svoje polaznike organizuje zanimljiv vannastavni program. Dnevne aktivnosti mogu biti sportovi, umetnost i rukotvorine, kulturne i jezičke aktivnosti. Celodnevna ekskurzija podrazumeva obilazak Londona i njegovih znamenitosti, dvorca Windsor ili Warwich i druge. Sve aktivnosti koje su deo programa uključene su u decu, a deci je dodatni novac potreban samo za džeparac.

Destinacija

Nema puno gradova koji će vam oduzeti dah kao Kembridž. Kembridž spada među najčuvenije i najstarije univerzitetske gradove u Velikoj Britaniji i svetu. Ovaj grad je centar obrazovanja preko 800 godina i internacionalni je simbol akademske izvrsnosti. Nalazi se na svega sat vremena vožnje od Londona, a velelepnost starih građevina i univerziteta nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Samo neke od znamenitosti koje bi trebalo posetiti jesu most Bridge of Sights, crkva Great St Mary’s, koledži poput St. John’s, Trinity, Queens’, Pembroke i drugo. Za ljubitelje prirode tu su reka Kam, botanička bašta Kembridža, The Backs i bašta Clare Fellows’. Pored navedenog, u gradu postoji pregršt zabavnih aktivnosti kao što su: kuglana Tenpin, biciklističke ture, vožnja gondolom rekom Kam, bioskop Cambridge Arts Picture House i mnoge druge.

Kursevi

Nastava se sastoji od 20 (standardni kurs) iili 28 (intenzivni kurs) časova engleskog jezika nedeljno. Odvija se u grupama od prosečno 12 polaznika (maksimum 16) i namenjena je polaznicima svih nivoa znanja (elementary-advanced).

Polaznici koj se opredele za intenzivni kurs jezika, pored 20 časova standardnog englesog jezika u popodnevnom terminu imaju dodatnih 8 časova iz oblasti koju izaberu: English Skills ili Academic Skills (priprema prezentacija, debate, akademskog istraživanje na internetu ili čitanje između redova). Po završetku kursa deca dobijaju sertifikat o prisustvu na programu kao i sertifikat o nivou jezika koji postigli na kraju kursa. 

Smeštaj

U samom kampusu se, pored školske zgrade i sportskih kapaciteta, nalazi i smeštaj polaznika. U pitanju je stambeni objekat sa kapacitetom do 220 polaznika, a sobe mogu biti jednokrevetne ili dvokrevetne sa zajedničkim kupatilom. Posteljina je obezbeđena i menja se jednom nedeljno. U rezidenciji pored đaka borave i osobe nadležne za nadzor i brigu o deci, ali i organizacijiu programa vannastavnih aktivnosti.  U cenu programa uključena su sva tri obroka, različita topla i hladna jela, ali i opcije za vegetarijance. U smeštaju je dostupna i mašina za pranje veša koju učenici mogu koristiti jednom nedeljno bez nadoknade. U školi izuzetno vode računa o ishrani i obrocima pa su u ponudi i topla i hladna jela, ali i opcije za vegeterijance. Smeštaj traje od nedelje do nedelje. 

NADZOR – nadzor nije 24-časovni, jer je program prevashodno namenjen zrelijim i starijim tinedjžerima. Deca moraju da poštuju pravila kampa koja podrazumevaju da je obavezno pohađanje nastave, obaveznih aktivnosti, ekskurzija i do 23:00 h moraju biti u svojim sobama. Program obuhvata i malo slobodnog vremena, kao i mogućnost da ne učestvuju u večernjim aktivnostim koje nisu obavezne. Ako polaznik odluči da ne učestvuje u večernjoj aktivnosti, postoji mogućnost da ima i do 6 sati slobodnog vremena bez nadzora.

Akreditacije

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju