Letnja škola u Kembridžu

Engleski jezik u Kembridzu

Škola

Studio Cambridge

Sir Christopher centar, uzrast polaznika 16-19 godina

Studio Cambridge je organizator ovog letnjeg programa i ova škola engleskog jezika u Velikoj Britaniji osnovana je 1954. godine i najstarija je škola engleskog jezika u Kembridžu. Škola nudi različite kurseve engleskog jezika koje vode iskusni i profesionalno obučeni profesori.  Škola nije deo velikog lanca već je u privatnom vlasništvu i poznata je po vremenu i pažnji koju posvećuje svakom svom polazniku.

Škola nudi letnje kampove za mlade različitog uzrasta, na nekoliko lokacija u Kembridžu.

Sir Christopher centar (za polaznike od 16-19 godina) nalazi se u centru Kembridža, na samo 5 minuta pešačke udaljenosti od najvećih atrakcija grada. Centar je pri kampusu Ridley Hall koledža već 38 godina unazad, tako da tradicionalna atmosfera ove ustanove i idealna lokacija čine pravi izbor za starije tinejdžere koji žele da steknu uvid u studentski život u Kembridžu. U okviru kampusa nalaze se lepi ograđeni vrtovi, veliki travnjak za popodnevne aktivnosti, restoran škole, učionice, zajedničke prostorije za druženje, administrativne kancelarije sa osobljem škole i obezbeđen je visok nivo sigurnosti. Kampus škole je dostupan za sve internacionalne učenike tokom letnjeg perioda.

Vannastavne aktivnosti: Škola za svoje polaznike organizuje zanimljiv vannastavni program. U cenu programa uključeno je 2 sata aktivnosti dnevno za 4 dana nedeljno, večernja aktivnost svako veče i jedna ekskurzija nedeljno (subotom). Dnevne aktivnosti mogu biti sportovi, umetnost i rukotvorine, kulturne i jezičke aktivnosti. Celodnevna ekskurzija podrazumeva obilazak Londona i njegovih znamenitosti, dvorca Windzor ili Warwich i druge.

Destinacija

Nema puno gradova koji će vam oduzeti dah kao Kembridž. Grad ne predstavlja samo gusto jezgro izuzetne arhitekture, čak ni zapanjujući broj najumnijih ljudi koji su prošli kroz svetski poznat univerzitet, to je i osećaj apsolutnog upijanja istorije, tradicije i čudnih lokalnih rituala, koji se samo pojačava učenjem, razumevanjem i učestvovanjem. Ali takođe možete disati punimi plućima, opušteni u sređenim vrtovima ili uživajući u plovidbi mirnim vodama koje teku kroz grad.

Samo neke od znamenitosti koje biste trebali posetiti su most Bridge of Sights, crkva Great St Mary’s, koledži poput St. John’s, Trinity, Queens’, Pembroke i drugo. Za ljubitelje prirode, tu je reka Kam, botanička bašta Kembridža, The Backs i bašta Clare Fellows’. Pored navedenog, u gradu postoji pregršt zabavnih aktivnosti kao što su – kuglana Tenpin, biciklističke ture, vožnja gondolom rekom Kam, Cambridge Arts Picture House bioskop i mnogi drugi.

Kursevi

Nastava se sastoji od 15 sati engleskog jezika u internacionalnim grupama. U periodu od ponedeljka do petka deca imaju po tri sata nastave dok su vikendom slobodni. Nastava se uglavnom odvija u prepodnevnim časovima osim u slučajevima potpune popunjenosti tog termina i onda se nastava odvija u popodnevnim časovima. Prvog ponedeljka po dolasku deca rade placement test  na osnovu čijeg se rezultata razvrstavaju po grupama u skladu sa svojim znanjem engleskog jezika. Na nastavi se obrađuju jezičke osnove (čitanje,pisanje, slušanje, konverzacija, uz pravilnu upotrebu gramatike i proširenje vokabulara). Časovi su dinamični, interaktivni i prilagođeni uzrastu polaznika. Po završetku kursa deca dobijaju sertifikat o prisustvu na programi kao i sertifikat o znanju koje poseduju na kraju kursa.

Smeštaj

U samom kampusu se pored školske zgrade i sportskih kapaciteta nalaze i smeštajni kapaciteti. U pitanju je srednja skola sa internatom sa  kapacitetom do 200 polaznika. Sobe mogu biti jednokrevetne ili dvokrevetne sa uglavnom zajedničkim kupatilom. Posteljina je obezbeđena i menja se jednom nedeljno. U rezidenciji pored đaka borave i osobe nadležne za nadzor i brigu o deci. Na ovaj način se deci omogućava da imaju odgovornu osobu kojoj mogu da se jave za sva pitanja ili probleme koje imaju. Sigurnost je na jako visokom nivou i na svakih 10 učenika u rezidenciji ide jedna odgovorna osoba. Ovo osoblje je takođe zaduženo za organizovanje večernjih aktivnosti pa se deca osećaju slobodno i bezbedno u njihovom prisustvu. Svi učenici koji su smešteni u rezidenciji do ponoći moraju biti u svojim sobama. Uz rezidencijalni smeštaj su deci obezbeđena i sva tri obroka. Doručak je uvek u samoj rezidenciji dok zbog nastave i ostalih dodatnih aktivnosti ručak i večera mogu biti u Ridley Hall Sali koja je na samo 5 minuta hoda od rezidencije. U smeštaju je dostupna i mašina za pranje veša koju učenici mogu koristiti jednom nedeljno bez nadoknade. U školi izuzetno vode računa o ishrani i obrocima pa su u ponudi i topla i hladna jela ali i opcije za vegeterijance.

Akreditacije

IALC

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print