Letnja škola u Kembridžu

Engleski jezik u Kembridzu

Škola

Studio Cambridge

Sir Christopher

Uzrast polaznika 16-19 godina

Studio Cambridge  škola jezika osnovana je 1954. godine i najstarija je škola engleskog u Kembridžu. Škola je u privatnom vlasništvu i ponosi se sa preko 40 godina iskustva u podučavanju engleskog jezika. Pored programa učenja jezika za odrasle, u svojoj ponudi ima bogat izbor letnjih programa jezika za decu i mlade.

Sir Christopher centar nalazi se u centru Kembridža, na samo 5 minuta pešačke udaljenosti od najvećih atrakcija grada. Centar je pri kampusu Ridley Hall koledža već 38 godina unazad, tako da tradicionalna atmosfera ove ustanove i idealna lokacija čine pravi izbor za starije tinejdžere koji žele da steknu uvid u studentski život u Kembridžu.

U okviru kampusa nalaze se lepi ograđeni vrtovi, veliki travnjak, restoran škole, učionice, zajedničke prostorije za druženje, administrativne kancelarije sa osobljem škole i obezbeđen je visok nivo sigurnosti. Kampus škole je dostupan za sve internacionalne učenike tokom letnjeg perioda.

Vannastavne aktivnosti – Škola za svoje polaznike organizuje zanimljiv vannastavni program. Cena programa uključuje:  2 sata aktivnosti dnevno za 4 dana nedeljno, večernju aktivnost svako veče i jednu ekskurziju nedeljno (subotom). Dnevne aktivnosti mogu biti sportovi, umetnost i rukotvorine, kulturne i jezičke aktivnosti. Celodnevna ekskurzija podrazumeva obilazak Londona i njegovih znamenitosti, dvorca Windsor ili Warwich i druge.

Destinacija

Nema puno gradova koji će vam oduzeti dah kao Kembridž. Kembridž spada među najčuvenije i najstarije univerzitetske gradove u Velikoj Britaniji i svetu. Nalazi se na sat vremena vožnje od Londona. Velelepnost starih građevina i univerziteta nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Samo neke od znamenitosti koje bi trebalo da posetite jesu most Bridge of Sights, crkva Great St Mary’s, koledži poput St. John’s, Trinity, Queens’, Pembroke i drugo. Za ljubitelje prirode tu su reka Kam, botanička bašta Kembridža, The Backs i bašta Clare Fellows’. Pored navedenog, u gradu postoji pregršt zabavnih aktivnosti kao što su: kuglana Tenpin, biciklističke ture, vožnja gondolom rekom Kam, bioskop Cambridge Arts Picture House i mnoge druge.

Kursevi

Nastava se sastoji od 15 sati engleskog jezika u internacionalnim grupama. U periodu od ponedeljka do petka deca imaju po tri sata nastave, dok su vikendom slobodni. Nastava se uglavnom odvija u prepodnevnim časovima osim u slučajevima potpune popunjenosti tog termina kada se nastava odvija u popodnevnim časovima. Na nastavi se obrađuju jezičke osnove (čitanje, pisanje, slušanje, konverzacija, uz pravilnu upotrebu gramatike i proširenje vokabulara). Po završetku kursa deca dobijaju sertifikat o prisustvu na programu kao i sertifikat o nivou jezika koji poseduju na kraju kursa.

Smeštaj

U samom kampusu se, pored školske zgrade i sportskih kapaciteta, nalaze i smeštajni kapaciteti. U pitanju je stambeni objekat sa kapacitetom do 220 polaznika. Sobe mogu biti jednokrevetne ili dvokrevetne sa uglavnom zajedničkim kupatilom. Posteljina je obezbeđena i menja se jednom nedeljno. U rezidenciji pored đaka borave i osobe nadležne za nadzor i brigu o deci. Na ovaj način se deci omogućava da imaju odgovornu osobu kojoj mogu da se jave za sva pitanja ili probleme koje imaju. Sigurnost je na jako visokom nivou i na svakih 10 učenika u rezidenciji ide jedna odgovorna osoba. Ovo osoblje je takođe zaduženo za organizovanje večernjih aktivnosti pa se deca osećaju slobodno i bezbedno u njihovom prisustvu. Svi učenici koji su smešteni u rezidenciji do ponoći moraju biti u svojim sobama. Uz rezidencijalni smeštaj deci su obezbeđena i sva tri obroka. Doručak je uvek u samoj rezidenciji dok zbog nastave i ostalih dodatnih aktivnosti ručak i večera mogu biti u Ridley Hall sali koja je na samo 5 minuta hoda od rezidencije. U smeštaju je dostupna i mašina za pranje veša koju učenici mogu koristiti jednom nedeljno bez nadoknade. U školi izuzetno vode računa o ishrani i obrocima pa su u ponudi i topla i hladna jela, ali i opcije za vegeterijance.

Akreditacije

IALC

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print