Letnja škola u Velikoj Britaniji za vreme kraljevske regate!

Henli kraljevska regata nesumnjivo je najpoznatija regata na svetu, a takođe i jedan od glavnih događaja letnjeg sportskog kalendara i društvene sezone u gradu Henliju u Velikoj Britaniji. Ona privlači hiljade posetilaca tokom perioda od pet dana i oduševljava gledaoce sa preko 200 trka međunarodnog standarda.

Henley regata je prvi put održana 1839. godine i od tada se održava svake godine, osim tokom dva svetska rata. Prvobitno su je organizovali gradonačelnik i narod Henllija kao javnu atrakciju, koja je uključivala i sajam i druge zabavne aktivnosti, da bi se ubrzo promenio naglasak, tako da je takmičanje za amatere u veslanju postao njen glavni cilj. Prvi kraljevski patron ove regate postao je princ Albert, 1851. godine. To pokroviteljstvo znači da regata može da se zove Henli kraljevska regata, odnosno nosi epitet kraljevska u svom imenu.

Ovogodišnja regata održaće se od 1. do 5. jula. Regata je poznata po tome što privlači plemstvo iz cele Velike Britanije i predstavlja jedan od najznačajnijih i najposećenijih događaja letnje sezone. Tokom svoje istorije, regata je često počastvovana posetama članova kraljevske porodice. Ukoliko želite da i vaše dete iskusi jedan ovakav jedinstven događaj, to je moguće upisom na kurs engleskog jezika na koledžu u gradiću Henliju. Shiplake College, koji se nalazi u gradiću u kome se održava kraljevska regata. Ovaj kurs odvijaće se u periodu od 28. juna do 12. jula i deca će, pored visoko kvalitetne nastave, biti u prilici da budu u gradu u vreme jednog od najznačajnijih događaja koji privlači krem britanskog društva, kao i veliki broj ljudi iz cele zemlje.

Nastava na koledžu odvija se u dva dela, jedan sa naglaskom na gramatiku i savladavanje novih reči i drugi na razvijanju tečnog govora, koji se sprovodi kroz različite kreativne timske zadatke poput kreiranja mini internet prezentacije, sprovođenje anketa i intervjua sa ostalim polaznicima, kao i kreiranja i izvođenja predstave. Grad obiluje istorijskim znamenitostima od kojih svaki ima posebnu priču, a okružuje ga prelepa priroda. Henli na Temzi je pravi primer britanske idile i idealno mesto za odmor, druženje i učenje. Ukoliko želite da upišete svoje dete na ovaj letnji kurs engleskog jezika i omogućite mu da doživi deo autentične atmosfere jednog ovakvog događaja, više detalja o koledžu i kursevima koje nudi saznajte klikom na: engleski u Velikoj Britaniji.

 tem2 4x3

Green_Lake_Crew_Junior_Men's_8_@_2007_Henley_Royal_Regatta

GJ406062_942long

2008-Henley-Royal-Regatta-P1000218

Henley-18-12-7-04

Share