Letnja škola za mlade na Floridi

orlando-florida

Škola

Montverde Academy

Summer ESL Camp

Uzrast polaznika 14-18 godina

 Osnovana 1912. godine, škola danas edukuje preko 1000 učenika godišnje. Deca imaju priliku da steknu i prošire svoje znanje jezika u jednoj od najkvalitetnijih škola sa izuzetnom reputacijom i na odličnoj lokaciji. Pored srednjoškolskog sistema cele godine, tokom letnjih meseci škola u svojoj ponudi ima učenje engleskog jezika za polaznike iz različitih delova sveta, a u internacionalnom okruženju.

Kampus škole smešten je u mestu Montverde i prostire se na površini od 50 hektara. Udaljen je oko 30 minuta od Orlanda.

Pored učionica, spavaonica i kantine u kojoj se služe obroci, kampus raspolaže sa 10 teniskih terena, fitnes centrom, bazenom i terenom za fudbal.

Vannastavne aktivnosti – Škola organizuje bogat vannastavni program koji podrazumeva različite aktivnosti. Vikendom se organizuju obilasci Orlanda i njegovih mnogobrojnih atrakcija. Organizuju se šoping ture, bioskopske večeri, aktivnosti na jezeru, sportska takmičenja.

Izvan učionice, učenici nastavljaju da razvijaju svoje sposobnosti kroz učešće na različitim aktivnostima poput crtanja, atletike ili učešća u aktivnostima školskih sportskih klubova.

Destinacija

Savezna država Florida smeštena je na jugoistoku Amerike, spada u 22. po velični i 3. po broju stanovnika. Često je nazivaju Sunshine State, jer godišnje ima i do 230 sunčanih dana. Florida ima čak 2000 km dugu plažu, uključujući ostrva i zalive, a obuhvata i 30000 jezera.

Orlando je treći po veličini grad na Floridi, smešten na jugu SAD u okrugu Oranž. U blizini Orlanda smešten je gradić Montverde. Ovo mesto ruralnog je karaktera, a stanovnici žive sporijim i mirnijim načinom života. Nalazi se na oko 30 minuta udaljenosti od Orlanda i njegovih brojnih atrakcija. Čuven je po zanimljivim događajima, poput Easter Egg Hunt, Public Hearing, i slično.

Kursevi

Ovaj letnji kurs namenjem je mladima kojima engleski nije maternji jezik i ima za cilj da pomogne učenicima da unaprede svoje znanje jezika na viši nivo, kao i za dalje školovanje svuda u svetu. U ponudi su programi koji su potpuno prilagođeni potrebi svakog pojedinačnog učenika.

Kurs jezika počinje 27.06. i završava se  22.07.2016. godine. Po dolasku u školu radi se test, na osnovu koga se polaznici raspoređuju u grupe koje odgovaraju njihovom nivou znanja jezika. Na kraju kursa se radi test, koji potvrđuje koji nivo znanja polaznik stiče po završetku kursa.

Postoje tri kursa: osnovni, srednji i napredni kurs. Svaki od tri kursa ima za cilj da polaznik unapredi svoje govorne i pisane  veštine kako kroz nastavne, tako I kroz brojne vannastane aktivnosti.

Smeštaj

Smeštaj je rezidencijalni, sa punim pansionom, u okviru kampusa škole. Rezidencija se zove Chen Faily Intrnational Language lab. Rezidencije su opremljene WiFi internetom, salama za rekreaciju, klima uređajima, televizorima, mašinama za užinu i piće, mašinama za veš.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print