Letnji akademski programi za mlade

Škola

CATS College                                                        

Academic and English Summer School

CATS College je jedna od najuglednijih nezavisnih britanskih obrazovnih ustanova. Od svog osnivanja 1952. godine, pomogla je hiljadama učenika da iskoriste svoj potencijal, ostvare svoje ambicije i upišu se na mnoge od najprestižnijih svetskih univerziteta. U septembru 2013. godine CATS koledž je poslao rekordan broj učenika na studije univerziteta Kembridž i Oksford, što najbolje pokazuje koliko kvalitetan akademski program ima. U zavisnosti od centra, škole nude različite opcije programa koje su osmišljene da omoguće maksimalan uspeh svakog polaznika. Osim klasičnih akademskih programa GCSE, A-level, International Baccalaureate, University Foundation i American High School Diploma programa, CATS College za organizuje i brojne akademske letnje kurseve koji polaznicima daju uvid i pripremu za buduće školovanje.

Destinacija

London, Kembridž, Kenterberi

Programi

London Academic Explorer Programme (14-17)

Program predstavlja uzbudljivu kombinaciju usavršavanja akademskog engleskog jezika i upoznavanja Londona. Ovaj zahtevan kurs engleskog jezika obuhvata 20 časova nastave nedeljno i odvija se u srcu centralnog Londona, u Garden Halls-u, sa najmodernije opremljenim prostorijama za rad, koje odgovaraju zahtevima savremenog procesa učenja. Program učenja se nastavlja i izvan učionice kroz upoznavanje Londona, ukupno pet istraživačkih tura nedeljno predvođenih školskim osobljem, a večernje aktivnosti i ekskurzije vikendom predstavljaju vreme relaksacije i zabave za polaznike.

Oxbridge Preparation Programme (15-18)

Program se odvija u Kembridžu i namenjen je polaznicima koji teže pohađanju čuvenih univerziteta u Velikoj Britaniji poput Oksforda, Kembridža i ostalih vodećih univerziteta (London School of Economics, Imperial College London, University College London, Southampton, Warwick i dr.). Polaznicima su predstavljena znanja koje treba da steknu i osobine koje treba da razviju u narednih nekoliko godina kako bi postali savršeni kandidati za studije na pomenutim uglednim univerzitetima. Program se odvija u malim grupama sa fokusom na razvijanju kritičkog razmišljanja.

UK Education Taster Programme (15-18)

Kurs se odvija u školskom centru u Kenterberiju i namenjen je prvenstveno internacionalnim polaznicima koji žele da steknu uvid u način školovanja u Velikoj Britaniji, pogotovo da upoznaju A level, International Baccalaureate i University Foundation programe. Učenici su tokom nastave izloženi kritičkom razmišljanju i vežbama jačanja memorije, takođe im je omogućena poseta najprestižnijim univerzitetima, omogućene su im akademske konsultacije, a što je najvažnije, kroz lični razvoj i bogaćenje iskustva van učionice, upoznaće se sa načinom britanskog studiranja u pravom smislu.

Law, Business and Finance Taster Programme (15-18)

Ovaj kurs je namenjen polaznicima koji žele da upoznaju sve mogućnosti razvoja karijere u zahtevnim profesijama poput prava, biznisa ili finansija, pre nego što izaberu te predmete i posvete se tim oblastima tokom A level, International Baccalaureate ili sličnog školskog programa. Učenicima se pruža prilika da upoznaju profesionalce iz pomenutih oblasti, kao i da se upoznaju sa njihovim radnim okruženjem. Pored akademske nastave, usavršavanja engleskog jezika i simuliranja intervjua, polaznicima će biti predstavljeni ugledni univerziteti i omogućeni njihovi obilasci.

 

STEM at CATS Cambridge (15-18)

Tokom ovog programa u Kembridžu, visokokvalifikovano nastavno osoblje pomaže učenicima da prošire svoja znanja, podstiču ih na praktičnu primenu nauke kao i na uviđanje mogućnosti upotrebe matematike u rešavanju inženjerske i tehnološke problematike. Kurs pruža uvid u primenu nauke u realnom svetu, znanja kodiranja, praktikovanje hemijskih eksperimenata u laboratoriji i van nje, kao i razvoj timskih sposobnosti.

Careers in Medicine Taster Programme (15-18)

Dvonedeljni program se odvija u školskim centrima u Londonu ili Kenterberiju i namenjen je učenicima koji su zainteresovani za buduću karijeru u oblasti medicine.  Tokom kursa polaznicima se pruža uvid u iskustva pacijenata ali i profesionalaca u ovoj oblasti, daje kritički osvrt i omogućava aktivno angažovanje. Učenici imaju priliku da upoznaju ugledne profesionalce u medicini kao i njihovo radno okruženje, da steknu znanja o najeminentnijim školama medicine na Oksfordu, Kembridžu i drugim prvoklasnim univerzitetima, kao i da učestvuju u brojnim radionicama gde će biti u prilici da testiraju i primene svoja znanja i veštine.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print