Letnji kamp engleskog u Velikoj Britaniji

Škola

Village Camps

Uzrast polaznika 10-17 godina

Preko 45 godina iskustva u organizovanju internacionalnih letnjih kampova za decu i tinajdžere dovoljno govori o visokom kvalitetu školskog osoblja, širokom spektru ponuđenih aktivnosti i programa koje Village Camp nudi svojim polaznicima.

U ponudi su: avanturistički kamp, fudbalski kamp, kreativni kamp, košarkaški kamp (direktor kampa je čuveni Ratko Mihailović), jezički kamp,  kamp izvođačkih umetnosti, kamp jahanja,  golf kamp, Leadesrship training kamp.  Osim jezičkog kampa, svi ostali programi ne sadrže nastavu engleskog jezika, jezik se usvaja kroz rad, treninge  i druženje. 

Vannastavne aktivnosti – Ekskurzije i dnevni obilasci su vrlo važan deo programa Village Camp-a. Subotom se  organizuje celodnevni izlet u Mančester, nedeljom poludnevni izlet u obližnji Jork, dok se tokom nedelje organizuju brojne zabavne vannastavne aktivnosti. Neke od aktivnosti su organizovane za sve polaznike kampa, dok se ostale organizuju u skladu sa tri starosne grupe polaznika.

Destinacija

Jork je jedan od najstarijih gradova u Velikoj Britaniji, osnovali su ga Rimljani, osvajali Vikinzi i bio je značajan centar u srednjem veku iz kog perioda domira arhitektura grada. Znamenitosti grada su katedrala York Minster, Jorvik Viking Center interaktivni muzej, tvrđava sa muzejom i tamnicama…

Veličanstven kampus Queen Ethelburga’s College smešten je usred zelenih livada i pitomih šumaraka u neposrednoj blizini grada. Škola spada u jednu od najbolje opremljenih internatskih srednjih škola u Velikoj Britaniji, sa prostranim i kompletno klimatizovanim sportskim centrom u sklopu koga se nalaze košarkaški tereni i zatvoreni bazen od 25 metara. Pozorište ima veliku binu sa elastičnim podom, idealnim za igrače, kvalitetnu akustiku i preko 300 sedišta. U nedavno izgrađenom objektu Muggles, polaznici mogu uživati u 3D bioskopu, Xbox igricama i nizom digitalnih igrica i muzike. Otvoreni tereni podrazumevaju atletsku stazu, fudbalske, ragbi, teniske i košarkaške terene.

Kursevi

U ponudi su: avanturistički kamp, fudbalski kamp, kreativni kamp, košarkaški kamp (direktor kampa je čuveni Ratko Mihailović), jezički kamp,  kamp izvođačkih umetnosti, kamp jahanja,  golf kamp, Leadesrship training kamp.  Osim jezičkog kampa, svi ostali programi ne sadrže nastavu engleskog jezika, jezik se usvaja kroz rad, treninge  i druženje. 

Golf kamp svake godine privlači nove polaznike, ali još važnija je činjenica da se polaznici vraćaju iz godine u godinu, polaznicima koji su spremni da ozbiljno unaprede svoje golferske veštine, provodeći po 5 sati dnevno na terenu. Časovi se održavaju svakodnevno, od 9.00h do 14.00h u Easingwold Golf Club, koji se nalazi na oko 30 minuta od kampusa.

Kamp jahanja se organizuje u Follifoot Riding Centre. Treninzi se održavaju od 9.00h do 12.00h, a za početnike kreću u trajanju od sat vremena dnevno i vreme se povećava u skladu sa napretkom. Broj prijavljenih polaznika je ograničen na 20, te se preporučuje što ranija prijava na program.

Kreativni kamp je odličan izbor za umetnički nadarenu decu. Polaznici će se upoznaju i usavršavaju različite umetničke i slikarske tehnike uključujući vajarstvo, slikanje (ulje, pastel, ugalj, olovka).

Kamp izvođačkih umetnosti je namenjen polaznicima zainteresovanim za glumu, pevanje i ples. Kroz rad sa profesinalcima iz odabrane oblasti razvijaju se veštine i individualni talenti. Deca se upoznaju sa osnovama rada iza scene, uključujući produkciju, režiju, scenografiju, scensku šminku. 

Nagrađivani, Leadership Training kamp je odlična priprema za buduće studente. Cilj programa je da izgradi poverenje i samopouzdanje, stimuliše motivaciju, poboljša komunikacione veštine i razvije  individualne liderske kvalitete polaznika. Svakodnevni su časovi obuke za rukovođenje, diskusijama, team building vežbama i odlascima van kampusa kako bi se polaznici uključili u izazovne zadatke dobijene od strane školskog osoblja.

Organizacija kampa: Tipičan dan u kampu je podeljen na četiri glavna perioda, dva u prepodnevnim i dva u popodnevnim časovima. Kamperi se prvo dele u grupe prema odabranoj aktivnosti, zatim prema uzrastu i individualnim sposobnostima. Tokom prepodneva radnim danima polaznici pohađaju nastavu ili treninge iz odabrane oblasti. Popodneva provode svi zajedno u aktivnostima koje organizuje osoblje kampa. Zvanični jezik kampa je engleski i od polaznika se očekuje da komuniciraju na engleskom jeziku tokom svog boravka. Bezbednost i briga o polaznicima je na vrlo visokom nivou. Jedan vođa grupe dobija nadzor nad šest polaznika.

Smeštaj

SMEŠTAJ  je organizovan u internatu škole, u modernim apartmanima gde se udobno može smestiti do pet polaznika. U svakom od apartmana se nalaze kupatilo, čajna kuhinja i radni prostor. Obroci su na bazi punog pansiona i služe se u školskoj trpezariji. Svakoga dana polaznici imaju izbor od nekoliko jela. Doručak je uglavnom kontinentalni, za ručak svakodnevno imaju izbor od minimum tri kuvana jela. Uz svaki obrok dostupni su sveže voće i osvežavajuća pića. Takođe, postoji mogućnost pripremanja specijalne hrane za polaznike sa određenim načinom ishrane.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju