Letnji kamp nemačkog jezika u Berlinu

Škola

GLS – German Language School

Berlin College (16-18 godina)

GLS je organizacija koja ima svoje letnje kampove za mlade širom Nemačke. Letnja škola nemačkog jezika u centru Berlina organizuje se na dve lokacije – u GLS kampusu koji je smešten u modernom Prenzlauer Berg i GLS Villa koja je smeštena blizu šoping zone Kurfuerstendamm.

Berlin College kampus pokriva prostor od 9000 m² i okružen je zelenilom. Raspolaže sa 40 opremljenih učionica, kafeterijom, restoranom u kojem se služe obroci, smeštajnim objektima, prostranim parkom sa terenima za košarku i odbojku i roštiljem. Kampus je pokriven WiFi internetom.

Program aktivnosti – Škola za svoje polaznike organizuje zanimljiv vannastavni program. U cenu programa uključene su dve aktivnosti dnevno, a one se odvijaju u internacionalnim grupama (obilasci Berlina, sportske aktivnosti i mnoge druge). Pored toga, cena obuhvata i celodnevnu ekskuriziju vikendom, a ekskurzija podrazumeva različita mesta van samog Berlina.

Destinacija

Berlin je najveći i glavni grad Nemačke, a sa oko 3,4 miliona stanovnika drugi je po redu najveći grad Evropske unije. Smešten na rekama Špreji i Hafel na severoistoku države.

Ovo je grad kulture, politike, medija i nauke, sa ekonomijom koja je usmerena na industriju i uslužni sektor. Takođe, Berlin je popularna turistička destinacija poznata po festivalima, noćnom životu, umetnosti i arhitekturi i visokom kvalitetu života.

Grad obiluje znamenitostima poput parka Tiergarten, Berlinskog zida, Brandenburger Tor, Siegessaule, Schloss Charlottenbrug i drugih. Pored istorijskih i kulturnih tekovina, oni koji žele da vide i moderniju perspektivu grada, svakako treba da posete Potsdamer Platz, trg i vrlo važan saobraćajni čvor Berlina, u samom centru grada. 

Kursevi

Kurs nemačkog namenjen deci i mladima sastoji se do 20 časova nemačkog jezika nedeljno, raspoređenih na 4 časa dnevno po 45 minuta. Nastava se odvija u malim grupama od maksimalno 12 polaznika po grupi, a u zavisnosti od programa za koji je dete zainteresovano neophodan je osnovni nivo nemačkog jezika (Berlin College) ili preznanje nije potrebno (Berlin Villa).

Na programu Berlin Villa nastava se pretežno odvija u prepodnevnom terminu, dok je poslepodne predviđeno za obilaske, druženja i aktivnosti uz nadzor osoblja škole. Berlin College dosta je slobodniji program i deca imaju mogućnost da izađu iz kampusa bez nadzora. Nastava se odvija u poslepodnevnom terminu, dok je jutro i veče namenjeno druženju i vannastavnim aktivnostima.

Smeštaj

Berlin College smeštaj je organizovan na različitim lokacijama u Berlinu, a škola u ponudi za mlade ima 3 vida smeštaja. Smeštaj u GLS kampusu podrazumeva smeštaj na istom mestu gde se odvija sama nastava, u trokrevetnim do petokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Pored kampusa u ponudi je i smeštaj u dva hostela od kojih se oba nalaze u pešačkoj udalenosti od GLS kampusa. Smeštaj u hostelima podrazumeva dvokrevetne ili četvorokrevetne sobe koje imaju privatno kupatilo i TV. U cenu je uključen polupansion, u svim tipovima smeštaja, a moguće je doplatiti ručak u kafeteriji kampusa. Smeštaj traje od nedelje do nedelje.

Akreditacije

EAQUALS

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

TestDaF

The TestDaF, formally Test Deutsch als Fremdsprache (“Test of German as a foreign language”), is a standardised German language test aimed at people who would like to study at or academics and scientists who would like to work in German universities. The test is run by the TestDaF-Institut.

The test can be taken in 91 different countries around the world. The test covers listening comprehension, reading comprehension, writing and speaking, and is recognised by German universitiesas proof of prospective students’ ability.

There are three levels (TDN 3–5) which correspond to the Common European Framework of Reference for Languages levels B2–C1

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Katarina se ovog leta odlučila za kurs nemačkog jezika u Berlinu. Upoznala je mnogo vršnjaka iz različitih zemalja sveta sa kojima će ostati u kontaktu i po završetku kursa. Izuzetno je zadovoljna nastavom, na kojoj je u prilici da govori isključivo nemački jezik, kao i druženjem nakon nastave sa novim drugovima i drugaricama.

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju