Letnji kamp nemačkog jezika u Berlinu

kamp-nemačkog-teen-Berlin

Škola

GLS – German Language School

Berlin College (16-19 god)

GLS je organizacija koja ima svoje letnje kampove za mlade širom Nemačke. Letnja škola nemačkog jezika u centru Berlina organizuje se na dve lokacije – u GLS kampusu koji je smešten u modernom Prenzlauer Berg.

Berlin College kampus pokriva prostor od 9000 m² i okružen je zelenilom. Raspolaže sa 40 opremljenih učionica, kafeterijom, restoranom u kojem se služe obroci, smeštajnim objektima, prostranim parkom sa terenima za košarku i odbojku i roštiljem. Kampus je pokriven WiFi internetom.

Program aktivnosti – Škola za svoje polaznike organizuje zanimljiv vannastavni program. U cenu programa uključene su dve aktivnosti dnevno, a one se odvijaju u internacionalnim grupama (obilasci Berlina, sportske aktivnosti i mnoge druge). Pored toga, cena obuhvata i jednu celodnevnu ekskurziju nedeljno, a ekskurzija podrazumeva različita mesta van samog Berlina.

Destinacija

Berlin je najveći i glavni grad Nemačke, a sa oko 3,4 miliona stanovnika drugi je po redu najveći grad Evropske unije. Smešten na rekama Špreji i Hafel na severoistoku države.

Ovo je grad kulture, politike, medija i nauke, sa ekonomijom koja je usmerena na industriju i uslužni sektor. Takođe, Berlin je popularna turistička destinacija poznata po festivalima, noćnom životu, umetnosti i arhitekturi i visokom kvalitetu života.

Grad obiluje znamenitostima poput parka Tiergarten, Berlinskog zida, Brandenburger Tor, Siegessaule, Schloss Charlottenbrug i drugih. Pored istorijskih i kulturnih tekovina, oni koji žele da vide i moderniju perspektivu grada, svakako treba da posete Potsdamer Platz, trg i vrlo važan saobraćajni čvor Berlina, u samom centru grada.

Kursevi

Kurs nemačkog namenjen deci i mladima sastoji se do 20 časova nemačkog jezika nedeljno, raspoređeni na 4 časa dnevno po 45 minuta. Nastava se odvija u malim grupama od maksimalno 12 polaznika po grupi, a mogu je pohađati deca na svim nivoima znanja (od totalnih početnika do naprednog nivoa).

Smeštaj

Berlin College smeštaj je organizovan na različitim lokacijama u Berlinu, a škola u ponudi za mlade ima 4 vida smeštaja. Smeštaj u GLS kampusu podrazumeva da ste smešteni na istom mestu gde se odvija sama nastava, a u 3-5 krevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Smeštaj u Hotel4Youth podrazumeva hostel koji se nalazi na oko 10 minuta pešačke udaljenosti od GLS kampusa i obuhvata dvokrevetnu sobu sa privatnim kupatilom. Porodični smeštaj podrazumeva jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu kod porodice domaćina, dok su preostale prostorije zajedničke (kuhinja, kupatilo, dnevna soba). Smeštaj u Meininger Hostelu podrazumeva smeštaj koji se nalazi na oko 5 minuta pešačke udaljenosti od GLS kampusa, a obuhvata 3-5 krevetne sobe sa privatnim kupatilom.  U cenu je uključen polupansion, a doplata za ručak u GLS kampusu iznosi €56/nedeljno.

Utisci

Katarina se ovog leta odlučila za kurs nemačkog jezika u Berlinu. Upoznala je mnogo vršnjaka iz različitih zemalja sveta sa kojima će ostati u kontaktu i po završetku kursa. Izuzetno je zadovoljna nastavom, na kojoj je u prilici da govori isključivo nemački jezik, kao i druženjem nakon nastave sa novim drugovima i drugaricama.

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print