Letnji kamp nemačkog u Berlinu

Berlin-Kurfurstendamm2

Škola

GLS je organizacija koja ima svoje letnje kampove za mlade širom Nemačke. Letnja škola nemačkog jezika u Berlinu organizuje se u centru GLS Villa, koja je smeštena blizu šoping zone Kurfuerstendamm.

Berlin Villa raspolaže sa dvorištem, nekoliko učionica u kojima se organizuje nastava, prostorijama za odmor, kuhinjom, kao i sobama u kojima su smešteni polaznici. Prostor je namenjen za maksimalno 40 polaznika, a ovaj program tokom prethodnih godina pohađali su polaznici iz preko 30 zemalja sveta. Pored učenika u vili živi i nastavno osoblje koje je sve vreme sa mladima.

Program aktivnosti – Škola za svoje polaznike organizuje zanimljiv vannastavni program. U cenu programa uključene su dve aktivnosti dnevno, a one se odvijaju u internacionalnim grupama (obilasci Berlina, sportske aktivnosti i mnoge druge). Pored toga, cena obuhvata i jednu celodnevnu ekskurziju nedeljno, a ekskurzija podrazumeva različita mesta van samog Berlina.

Destinacija

Berlin je najveći i glavni grad Nemačke, a sa oko 3,4 miliona stanovnika drugi je po redu najveći grad Evropske unije posle Londona. Smešten na rekama Špreji i Hafel na severoistoku države.

Ovo je grad kulture, politike, medija i nauke, sa ekonomijom koja je usmerena na industriju i uslužni sektor. Takođe, Berlin je popularna turistička destinacija poznata po festivalima, noćnom životu, umetnosti i arhitekturi i visokom kvalitetu života.

Grad obiluje znamenitostima poput parka Tiergarten, Berlinskog zida, Brandenburger Tor, Siegessaule, Schloss Charlottenbrug i drugih. Pored istorijskih i kulturnih tekovina, oni koji žele da vide i moderniju perspektivu grada, svakako treba da posete Potsdamer Platz, trg i vrlo važan saobraćajni čvor Berlina, u samom centru grada.

 

Kursevi

Kurs nemačkog namenjen deci i mladima sastoji se do 20 časova nemačkog jezika nedeljno, raspoređenih na 4 časa dnevno po 45 minuta. Nastava se odvija u malim grupama od maksimalno 12 polaznika po grupi, a mogu je pohađati deca na svim nivoima znanja (od totalnih početnika do naprednog nivoa).

Smeštaj

Berlin Villa smeštaj organizovan je u samoj vili u kojoj se odvija nastava i deo vannastavnog programa. Sobe mogu biti 3-5 krevetne i polaznici se u njih smeštaju po polu. Kupatila su spratna i zajednička, što znači da ćete ih deliti sa drugim polaznicima. Čišćenje soba organizuje se jednom nedeljno, posteljina je obezbeđena, a potrebno je da polaznici ponesu sopstvene peškire. U cenu je uključen pun pansion, a obroci se služe u vili. Pored polaznika koji su prijavljeni na program, u vili boravi i nastavno osoblje koje vodi časove nemačkog jezika, ali i sa polaznicima učestvuje u vannastavnom programu.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju