Letnji kamp nemačkog za mlade u Minhenu

gls young and fun

Škola

GLS Munich Young & Fun

Uzrast polaznika 7-14 godina

GLS je organizacija koja ima svoje letnje kampove za mlade širom Nemačke. Letnja škola nemačkog jezika u Minhenu organizuje se u kampusu koji se nalazi na oko 50 km južno od grada, u malom Bavarskom selu Josefstal na Alpima. Pored dece iz celog sveta kamp je omiljen kod dece iz Nemačke kojima je ovo jedna od omiljenih destinacija za vreme raspusta. Zapravo, oni borave na istom kampu i sva poslepodnevna  druženja, izleti i aktivnosti su organizovani zajedno, za Nemce i decu polaznike škole jezika. Ovo je jedinstvena prilika da mladi polaznici odmah na najbolji način provere stečena znanja – kroz druženje i razgovor sa vršnjacima kojima je nemački maternji jezik. Na 5 km udaljenosti nalazi se i jezero Schliersee.

Kampus je zatvorenog tipa i pored dobro opremljenih učionica poseduje sopstvene spavaonice, restoran, kamin,  prostor za roštiljanje, teren za odbojku ali i mnogim drugim opcijama za vannastavne aktivnosti kao što su bilijarski sto i sto za stoni tenis.

Program vanastavnih aktivnosti – za svoje polaznike škola organizuje dve aktivnosti dnevno, ali i 1 celodnevnu i 1 poludnevnu ekskurziju u Minhen nedeljno (ili jezero Schliersee, dvorac Nymphenburg). Dnevne aktivnosti mogu biti različite sportske aktivnosti, igre, časovi plesa i slično. Uz doplatu postoji mogućnost pohađanja časova tenisa (3x60min.) ili škole fudbala(3x90min.). Učenici su tokom trajanja programa pod nadzorom osoblja škole, kako tokom nastave i prilikom aktivnosti koje se organizuju u kampusu, tako i tokom celodnevnih i poludnevnim ekskurzija koje škola organizuje u Minhenu.

Destinacija

Minhen je glavni grad Bavarske i treći po veličini grad u Nemačkoj – dinamičan je, čist i prepun zelenila, prelepe arhitekture i veselih i ljubaznih stanovnika. Za sve koji žele da uče nemački jezik i osete kulturu i mentalitet ove zemlje Minhen je nezaobilazna stanica. Mnoštvo atrakcija kojima grad obiluje omogućava da vreme provedeno u njemu bude u potpunosti ispunjeno. Smešten je na obroncima Alpa i kroz njega prolazi reka Izar koju njegovi stanovnici koriste kao gradsku plažu. Brojni muzeji kao što su muzej tehnike i prirodnih nauka koji je jedan od najvećih na svetu, etnografski muzej, jevrejski muzej, muzej umetnosti i muzej moderne umetnosti kao i BMW muzej samo su deo bogate kulturne ponude ovog grada. Brojne zelene površine i gradski trgovi odišu duhom Bavarske. Neke od nezaobilaznih atrakcija ovog grada su Frauenkirche koja je simbol Minhena, pijaca Viktualienmarkt na kojoj se mogu probati najraznovrsniji specijaliteti, Ludvigova biblioteka, replika trijumfalne kapije, stara i nova gradska većnica, dvorac Nymphenburg, park Englischer Garten, Hofbrauhaus i mnoge druge.

Kursevi

Kurs nemačkog namenjen deci i mladima sastoji se od 20 časova nemačkog jezika nedeljno, raspoređeni na 4 časa dnevno po 45 minuta. Nastava se odvija u malim grupama od maksimalno 12 polaznika po grupi, a mogu je pohađati deca sa svim nivoima znanja ali ne i potpuni početnici (od polaznika sa osnovnim znanjem do naprednog nivoa).

Smeštaj

Smeštaj podrazumeva dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom koje je spratno. U cenu programa uključen je pun pansion, a obroci se služe u restoranima u kampovima.

Galerija

Akreditacije

EAQUALS

equals

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

IALC

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

ALTO

alto

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print