Letnji kamp plesa, muzike i glume

Škola

COLLÈGE DU LÉMAN

Letnji kamp plesa, muzike i glume

Summer Performing Arts With Juilliard

Uzrast polaznika 10-18 godina

Summer Performing Arts with Juilliard je dvonedeljni intenzivni program namenjen polaznicima koji žele da istraže svet muzike, glume i plesa. Ovo je jedinstvena prilika da vaše dete uči od umetnika povezanim sa svetski poznatom Julliard školom kroz privatne časove i grupne radionice.

Pod okriljem organizacije Nord Anglia Education i u saradnji sa renomiranom umetničkom školom Julliard, na leto 2018. godine organizuje se ovaj jedinstven i intenzivni umetnički program. Program se organizuje u Ženevi, na kampusu prestižne Collège du  Léman internacionalne internatske škole. Reč je o instituciji koja je deo Nord Anglia grupacije elitnih škola i kao takva svojim učenicima obezbeđuje najviše standarde u obrazovanju, kao i jedinstvenu mogućnost učenja u međunarodnom okruženju. Kampus škole je udaljen samo 20 minuta od centra grada, a pored učionoca raspolaže različitim objektima uključujući bazen, sportske terene, teniski teren, kao i niz kapaciteta za slobodne aktivnosti učenika.

Uz svakodnevne časove iz odabrane umetničke oblasti, polaznici će uživati u brojnim vannastavnim aktivnostima: upoznavanje švajcarske prirode kroz šetnje i planinarenje, upoznavati švajcarsku kulturu i muziku iz celog sveta, jer program uključuje i odlazak na čuveni Montreux Jazz festival, upoznavanje Ženeve i odlazak na kupanje na jezero…

Juilliard School je vodeća svetska škola u umetničkom obrazovanju. Program koji nudi pomoći će detetu da transformiše i usavrši svoje umetničke veštine. Letnji program Julliard škole je iskustvo koje će istinski transformisati mlade muzičare, plesače i glumce. Julliard je sinonim za najviše standarde u umetničkom obrazovanju i dete će imati priliku da neposredno uči i radi sa umetnicima Julliarda.

Dnevni raspored tokom programa uključuje probe, vežbanja, treninge i zajednički rad u ansamblima. Kulminacija je u završnom, nezaboravnom nastupu koji oblikuje dalji umetnički život deteta! Pored toga, vaše dete će prisustvovati prvoklasnim nastupima umetnika sa Julliard-a i njihovih gostiju.

Destinacija

Program se organizuje u Ženevi, na kampusu prestižne College du  Leman internacionalne internatske škole.

Program

Program je osmišljen tako da se svaki polaznik uključi u ansambl odgovarajućeg nivoa, kako bi se stvorilo izazovno, smisleno i sadržajno iskustvo za sve. Pored pružanja podrške vašem detetu da preduzmu krupne korake u odabranoj umetničkoj oblasti, takođe će kreativno sarađivati sa vršnjacima koji imaju ista interesovanja u svim poljima muzike, plesa i glume. Program je na engleskom jeziku i neophodno je da svi polaznici imaju barem srednji nivo.

Na kraju dvonedeljnog intenzivnog programa, polaznici će prikazati svoj napredak u slavljeničkom performansu. Roditelji su pozvani i dobrodošli da prisustvuju ovom događaju.

MUZIČKI PROGRAM podrazumeva rad u velikom ansamblu kao što je orkestar, bend ili hor. Nastava podrazumeva individualne i grupne časove. Dete se stavlja pred različite umetničke izazove, učestvuje u kreativnim i tehničkim radionicama, probama i časovima, ali učestvuje i u predavanjima o životu muzičara. Neki časovi mogu da uključuju kompoziciju, fizičku svest (Alexander tehnika, joga), radionicu improvizacije, preduzetništvo i razvoj muzičke karijere, tehnike savladavanja treme i mnoge druge.

PLESNI PROGRAM sastoji se od različitih plesnih stilova, uključujući balet, moderani ples i tap. Program podrazumeva rad u plesnim grupama, ali i individualni rad u cilju razvoja bolje komunikacije, plesačke svesti i umetničkog talenta svakog polaznika pojedinačno. Detetu će se pružiti umetnički izazov kroz umetničke, tehničke i kreativne radionice, probe, kao i učestvovanjem u različitim predavanjima vezanim za život plesača poput: moć specijalizovanih časova pokreta, dobrobit organizma i kondicija, razvoj karijere plesača, koreografija i mnogih drugih.

GLUMAČKI PROGRAM usmeren je na ispitivanje različitih pristupa i metoda u glumi. Dete će svakodnevno učestvovati u pozorišnim probama, kao i predavanjima o glumačkim tehnikama i glumačkom životu. Neka od mogućih predavanja su gluma ispred kamere, borba na pozornici, improvizacija, razvoj glumačke karijere, joga i mnoge druge.

Smeštaj

Polaznici su smešteni u internatskim kućama u okviru kampusa škole. Svaka kuća poseduje zajedničku prostoriju za druženje i kuhinju. Smeštaj je u dvokrevetnim sobama, u kojima su polaznici raspoređeni prema polu i uzrastu, na bazi punog pansiona.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print