Letnji kursevi na koledžu u centru Londona

Chelsea-Independent-College-Astrum-Education-Science-Lab-1

Škola

Chelsea Independent College

Academic Summer Courses

Uzrast polaznika 14-17 godina

Letnji program škole pruža mogućnost učenicima da se uz usavršavanje engleskog upoznaju i sa dodatnim akademskim oblastima koje možda ne uče u školi. Polaznici će steći uvid u način školovanja na engleskom koledžu i od profesora dobiti savete i preporuke za upisivanje fakulteta.

Nastava se organizuje u malim grupama, učenici sarađuju međusobno, upoznaju vodeće profesionalce iz oblasti koja ih interesuje, učestvuju u interaktivnim radionicama i seminarima, posećuju vodeće univerzitete…

Koledž je lociran u samom centru Londona, u blizini ekskluzivnog Čelzija, pa učenici imaju lak pristup svemu što ovaj grad ima da ponudi. Dobra opremljenost prostorija za nastavne i vannastavne aktivnosti pruža mogućnost za akademski i lični razvoj učenika. Izuzev moderno opremljenih učionica, koledž raspolaže sa laboratorijama, kompjuterskim sobama, prostorijama za ICT, fotografskim i umetničkim studijom.

Kada je reč o vannastavnim aktivnostima, koledž prepoznaje važnost širokog obrazovnog iskustva. Shodno tome, u ponudi ima raznovrsne aktivnosti za učenike, dajući im mogućnost da se bave različitim aktivnostima i van samog koledža. Škola organizuje i društvene klubove poput debate, šaha, uključuje učenike u širu društvenu zajednicu, organizuje različite sportske aktivnosti i mnoge druge aktivnosti.  Tokom programa planirane su i posete akademski čuvenim gradovima: Oksfordu i Kembridžu.

Destinacija

London je jedna od najvećih i najlepših prestonica sveta. Čuven je po brojnim znamenitostima, brojnim muzejima, galerijama, pozorištima, modnim događajima i slično. Poznat je i kao multikulturalna metropola sa mnoštvom prelepo uređenih parkova i zelenih površina. Boravkom u Londonu stičete jedinstvenu priliku da objedinite usavršavanje engleskog jezika, uživanje u atrakcijama grada i kulturološkom šarenilu koje ovaj grad pruža.

U gradu postoji pregršt znamenitosti koje vredi posetiti. Od simbola Londona poput Bakingemske palate, Vestminsterske katedrale i čuvenog Tauera, pa sve do restorana za svačiji ukus, bezbroj dizajnerskih butika, prodavnica i različitih kafića.

Kursevi

Art & Design – likovna umetnost, vajarstvo, fotografija, grafika, veštine rada  u Photoshop-u, predavanja umetnika, posete galerija…

Law, Politics & International Relations – rečnik politike, politički sistemi, nastanak, uloga i značaj EU i NATO, mediji…

Business & Finance – osnove biznisa, preduzetništva, rad na projektima, poseta univerzitetima…

Medicine – etika, biologija, hemija, pristup pacijentu, disekcije, dijagnostifikovanje…

Engineering & IT – automobilski inženjering, robotika, programiranje, softversko inženjerstvo, rešavanje tehničkih problema…

Media & Communication – društveni, štampani i elektronski mediji, komunikacija, PR, oblici novinarstva i medijskog predstavljanja..

Smeštaj

Učenici su smešteni u modernoj rezidenciji u kojoj tokom školske godine žive učenici škole. Rezidencija je obezbeđena i mogu da uđu samo učenici koji su pod celodnevnim nadzorom osoblja škole.  Osoblje škole takođe živi u rezidenciji i na raspolaganju je učenicima. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne i imaju sopstvena kupatila, a cela rezidencija je pokrivena bežičnim internetom. Ishrana je bazirana na principu punog pansiona (tri obroka dnevno tokom radnih dana i kasni doručak i večera vikendom).

Galerija

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print