Letnji kursevi programiranja, pravljenja filmova i učenja engleskog u Engleskoj

Škola

LAL SCHOOLS

Digital Summer School

Uzrast polaznika 9-17 godina

LAL Language Centers je organizacija za podučavanje engleskog jezika koja sa ponosom ističe preko 25 godina iskustva u edukaciji internacionalnih polaznika. Ova organizacija ima školske centre za odrasle i decu u 17 gradova, odnosno 6 zemalja sveta.

Program za decu odvija se pri jednoj od najuspešnijih i najpoznatijih internatskih škola pod patronatom kraljice Elizabete II, Berkhamsted School. Škola se nalazi u samom centru grada i obuhvata dva kampusa, jedan koji datira od njenog osnivanja 1542. godine i drugi koji ima moderne i impresivne objekte za decu – prostrano dvorište, učionice, sportsku halu, teniski teren, bazen, prostorije za druženje, WiFi i još mnogo toga.

Slobodno vreme predviđeno je za različite zabavne aktivnosti i druženje. Pored radionica u kampusu (crtanje po majicama, slikanje po staklu…), kvizova, večeri talenta, karaoka, tematskih večeri, takmičenja, mini olimpijskih igara i žurki, tu su i različiti sportovi poput košarke, badmintona, fudbala, odbojke, plivanja i tenisa.

Tokom nedelje se organizuje i jedna celodnevna i jedna poludnevna ekskurzija koje su obuhvaćene cenom (primer: London, St. Albans…), dok se nedeljom organizuju i dodatne ekskurzije uz doplatu (primer: Harry Potter Studio).  

Destinacija

Berkamsted je mali grad severno od Londona koji zauzima vrlo važno mesto u istojii Engleske i koji ima korene u kraljevskoj prošlosti. Dom je fascinantnih arhitektonksih stilova i prepoznatljiv je po dobroj hrani.

Ovaj idilični gradić leži na čuvenom Grand Union kanalu, a udaljen je svega pola sata vozom od najužeg centra Londona, odnosno njegove prve zone. Pored Berkhamsted dvorca koji datira još iz 10. veka, u okolini ovog mesta ima mnoštvo znamenitosti i atrakcija koje vredi obići, a okruženje je vrlo bezbedno za boravak i učenje dece.

Kursevi

LAL u ovom centru organizuje tri programa za decu:

  • CLASSIC SUMMER
  • CODING SUMMER
  • FILM-MAKING SUMMER

 Sva tri programa obuhvataju kurs engleskog jezika koji je namenjen polaznicima svih nivoa znanja, dok je za programe iz određene sfere interesovanja neophodno predznanje engleskog jezika (minimum  A2). Nastava se odvija u grupama od maksimalno 15 polaznika.

CLASSIC SUMMER program sastoji se od različitih interaktivnih aktivnosti tokom celog dana. Nastava engleskog jezika sastoji se od 15 sati nedeljno i odvija se prepodne ili poslepodne, dok je ostatak dana predviđen za kulturalne, edukativne ili rekreativne aktivnosti. Kroz program se podstiče druženje kroz komunikaciju čime se dodatno vežba konverzacija van učionice.

CODING SUMMER program kombinuje učenje engleskog jezika (15 sati nedeljno) sa časovima programiranja (6 sati nedeljno). Program kodiranja sastoji se od pisanja kodova pri čemu se koristi najnovi Raspberry Pi 3 Model B+, a na kraju programa deca dobijaju svoj lični Raspberry Pi da mogu da nastave da uče kada se vrate kući. Pored programa tu je i mnoštvo vannastavnih aktivnosti u popodnevom i večernjem terminu.

FILM-MAKING SUMMER program kombinuje učenje engleskog jezika (15 sati nedeljno) sa časovima pravljenja filma kao što to rade profesionalci (7,5 sati nedeljno). Tokom programa deca uče o različitim kinematografskim tehnikama, o razvoju priče, obilaze popularni Warner Brother’s Harry Potter Studio, dok je slobodno vreme predviđeno za druženje i vannastavne aktivnosti.

Smeštaj

Smeštaj dece organizovan je u rezidenciji u kampusu škole Berkamsted ili u lokalnim porodicama. Porodice mogu biti udaljene 25 minuta prevozom od škole LAL, a ukoliko su dalje od naznačenog vremena organizovan je školski prevoz svaki dan od/do škole. Smeštaj podrazumeva jednokrevetne i dvokrevetne sobe, uz noćenje sa doručkom i sa dve večere nedeljno. Smeštaj u kampusu sastoji se od dve rezidencije koje imaju sobe sa 2-4 ili 6 kreveta.  Kupatila su zajednička i nalaze se na svakom spratu, a jedno kupatilo deli maksimum 8 polaznika. U rezidenciji je obezbeđen pun pansion.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print