Leto na Malti za mlade – utisci polaznice škole engleskog

Malta je ostrvska zemlja locirana na Mediteranu, južno od Sicilije, a severno od Libije. Jedna je od najmanjih i najgušće naseljenih država na svetu. Zbog svog strateškog položaja, tokom istorije bila je pod okupacijom Feničana, Rimljana, Arapa, Templara, Francuza i Britanaca. Svi oni su ostavili traga na ostrvu u vidu bogatog istorijskog nasleđa.

Šarmantna država poput Malte ima po nešto za svakoga: mediteransku klimu, kristalno čisto more, jedinstvene istorijske znamenitosti, prelepa mala sela, autentične praznike i običaje. Samo neke od znamenitosti koje svakako treba videti jesu palata Grandmaster’sSacra InfermeriaNational Museum of Fine arts, mnoštvo galerija, arheološka nalazišta, kao i pregršt restorana, kafića i klubova, jer je ova država specifična po svom noćnom životu.

Na ovom čarobnom ostrvu nalazi se i jedna od 10 najvažnijih svetskih organizacija za učenje stranih jezika prema ocenama Language Travel Magazine, škola stranih jezika Sprachcaffe. Ova škola nudi nekoliko različitih kurseva engleskog jezika: standardni, intenzivni, ispitni i biznis kurs, u trajanju od dve i više nedelja, po izboru polaznika.

Aktivnosti u organizaciji škole su brojne – večernja proslava dobrodošlice, poludnevni izleti u glavni grad Valetta, krstarenje do ostrva Comino i Gozo, džip safari, šetnje kroz drevne spomenike kulture i posete praistorijskim lokalitetima – neolitskim nalazištima i hramovima, fascinantnim spomenicima starijim i od egipatskih piramida. Škola polaznicima pruža neodoljiv spoj učenja engleskog jezika i letovanja na Malti.

Uveče se organizuju karaoke, disko večeri, roštilj, kuglanje, večernje šetnje ili odlasci u bioskope, a organizuju se i celodnevni izleti brodom do Sicilije.

Polaznici škole mogu da biraju između nekoliko vrsta smeštaja. Najbolji način da se vežba upotreba engleskog jezika jeste porodični smeštaj, gde ćete stalno biti u prilici da komunicirate na stranom jeziku sa svojim domaćinima.

Osoblje škole redovno posećuje sve porodice kako bi bili uvereni da su njihovi domovi topla i prijatna mesta za polaznike. U ponudi smeštaja su i Sprachcaffe apartmani, standardni i luksuzni, kao i smeštaj u studijima ili hotelima.

Više o kursu engleskog na Malti i školi Sprachcaffe saznajte klikom na: Engleski na Malti.

Da ne biste imali dileme u vezi sa odlaskom na ovaj kurs jezika na Malti, pročitajte utiske prošlogodišnje polaznice koji su vam najbolji pokazatelj toga koliko je vredno steći ovakvo iskustvo:

U školi Sprachcaffe provela sam 3 nedelje od kojih sam prvu nedelju pohađala intenzivni kurs opšteg, i dve nedelje kombinovanog opšteg i biznis engleskog. Lekcije su bile zanimljive, a profesori veoma iskusni i ljubazni. Grupa polaznika na kursu bila je multinacionalna. Imala sam društvo iz Nemačke, Francuske, Italije, Rusije, Holandije, Južne Koreje. Tokom časova imali smo priliku da čujemo ponešto o kulturi i običajima zemalja iz kojih polaznici dolaze. Provodili smo vreme i van nastave što nam je svima pomoglo da unapredimo znanje engleskog jezika.

Tokom boravka bila sam smeštena u studentskoj rezidenciji, u komfornom apartmanu. Ovaj vid smeštaja preporučila bih svim mladim ljudima koji žele da slobodno vreme provedu družeći se sa drugim studentima. Imala sam priliku da upoznam divne ljude i sa njima obilazim malteška ostrva. Moj boravak na Malti bio je lepa kombinacija odmora i učenja i jedno stvarno nezaboravno iskustvo.

Srdačan pozdrav,

Marijana

2014-07-25 23.53.26

2014-07-23 18.13.34

2014-07-26 13.10.24

2014-07-24 16.24.08

2014-07-26 17.17.09

Share

Ostavite Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *