Američka srednja škola sa internatom u Švajcarskoj

Škola

 Leysin American School

Smeštena u oblasti  švajcarskih Alpa, u francuskom delu Švajcarske, ova škola posvećena je negovanju talenata i motivisanju učenika, kako bi postigli uspeh u oblasti obrazovanja, sporta i umetnosti. Ova škola okuplja učenike iz celog sveta i omogućava im da dožive pravo internacionalno iskustvo. Leysin American School ima skoro 60 godina iskustva u brizi o učenicima, a rukovodstvo škole veruje da je učešće roditelja ključni faktor u uspehu učenika. Roditelji prate akademske ocene, komentare nastavnika i izveštaje o napretku dece preko onlajn portala, koji im pruža informacije u realnom vremenu. Leysin American School koristi Apple softver za učenje i obezbeđuje učenicima MacBook i iPhone po dolasku, kako bi im se olakšalo učenje. Razredi su mali i prosečna veličina razreda je svega 12 učenika. Školu pohađaju deca iz 60 različitih zemalja. Škola ima dva kampusa, udaljena kilometar jedan od drugog. Belle Époque kampus namenjen je učenicima na IB programu, dok je Savoy kampus, za ESL (nastava engleskog jezika) i učenike koji pohađaju američki srednjoškolski program (American High school). U okviru kampusa nalaze se medija centar, umetnički centar, dve biblioteke, dva fitnes centra, teren za skvoš, kao i mnogi drugi sadržaji.

Učenicima su na raspolaganju mnoge vannastavne aktivnosti, kao što su ski-rok, timski i avanturističkih sportovi, kao i izleti do mnogih gradova. Uz prekrasan krajolik i modernu infrastrukturu, Švajcarska se smatra idealnom za život i obrazovanje.

Profil

Lokacija škole: planinsko okruženje, Leysin

Godina osnivanja: 1960.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 12-18 godina

Broj učenika: 320-345 učenika, 95 % studenata živi u kampusu.

Najbliži aerodrom: 50km od aerodroma u Sionu, 100km od aerodroma u Ženevi

Nastavni programi: američki srednjoškolski program (American High School), IB Diploma, English as a Second Language (ESL) program

Cena za internacionalne učenike za školsku 2017/18.  iznosi 85.000 CHF.

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Deca koja završe ovu školu imaju izuzetne rezultate. Čak 99% učenika ove škole pohađa univerzitete širom sveta, a preko 40% njih svoje školovanje nastavlja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti diplomu osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda i dokaz o nivou engleskog jezika.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicim a škola koje s  u vam se  najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print