Američka srednja škola sa internatom u Švajcarskoj

Leysin American School

Škola

 Leysin American School

Smeštena u oblasti švajcarskih Alpa, u francuskom delu Švajcarske, ova škola posvećena je negovanju talenata i motivisanju učenika, kako bi postigli uspeh u oblasti obrazovanja, sporta i umetnosti. Ova škola okuplja učenike iz celog sveta i omoguje im da dožive pravo internacionalno iskustvo. Ima više od 50 godina iskustva u brizi o učenicima, a rukovodstvo škole veruje da je učešće roditelja ključni faktor u uspehu učenika. Roditelji prate akademske ocene, komentare nastavnika i izveštaje o napretku dece preko onlajn portala, koji im pruža informacije u realnom vremenu. Leysin American School koristi Apple softver za učenje i obezbeđuje učenicima MacBook i iPhone po dolasku, kako bi im se olakšalo učenje. Razredi su mali i prosečna veličina razreda je svega 12 učenika. Školu pohađaju deca iz 60 različitih zemalja.

Škola ima dva kampusa, udaljena kilometar jedan od drugog. Belle Époque kampus namenjen je učenicima na IB programu, dok je Savoy kampus, za ESL (nastava engleskog jezika) i učenike koji pohađaju američki srednjoškolski program (American High school). U okviru kampusa nalaze se medija centar, umetnički centar, dve biblioteke, dva fitnes centra, teren za skvoš, kao i mnogi drugi sadržaji.

Učenicima su na raspolaganju mnoge vannastavne aktivnosti, kao što su ski-rok, timski i avanturističkih sportovi, kao i izleti do mnogih gradova. Uz prekrasan krajolik i modernu infrastrukturu, Švajcarska se smatra idealnom za život i obrazovanje.

Profil

  • Lokacija škole: planinsko okruženje, Leysin,
  • Godina osnivanja: 1960.
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: 12-18 godina
  • Broj učenika: 350 učenika, 95 % studenata živi u kampusu.
  • Najbliži aerodrom: 50km od aerodrome u Sionu, 100km od aerodrome u Ženevi.
  • Nastavni programi: američki srednjoškolski program (American High School), IB Diploma, English as a Second Language (ESL) program
  • Cena za internacionalne učenike za školsku 2016/17.  iznosi 83.500 CHF
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Deca koja završe ovu školu imaju izuzetne rezultate. Čak 99 odsto učenika ove škole pohađa univerzitete širom sveta, a preko 80 odsto njih svoje školovanje je nastavlja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti diplomu osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda i dokaz o nivou engleskog jezika.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira kod apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju