Škola ruskog jezika u Moskvi

Škola

Liden & Denz

Škola je osnovana 1992. godine u Sankt Peterburgu sa namerom da omogući kvalitetno i efektno učenje ruskog jezika u dobro organizovanom okruženju i prijatnim uslovima za rad. Iskustvo od skoro trideset godina i broj polaznika koji su pohađali školu potvrđuju činjenicu da je učenje ruskog jezika u ovoj školi izuzetno korisno, kvalitetno i zanimljivo.

Školski centri su međunarodno priznati i moderno opremljeni. Nastava se odvija tokom čitave godine u malim grupama, prijatnoj atmosferi i sa ličnim pristupom svakom polazniku, što stvara veliku motivaciju za brz napredak. Škola u Moskvi se nalazi u centru grada, blizu Belorusskaya železničke stanice. Učionice su u prizemlju zgrade Ministarstva spoljnih poslova Rusije. Škola poseduje 11 učionica opremljenih najnovijom opremom i besplatnim pristupom internetu. Najbliža metro stanica nalazi se na 5 minuta hoda.

Vannastavne aktivnosti – Škola omogućava svojim polaznicima veliki izbor raznih vannastavnih aktivnosti: ekskurzije, kulturni događaji, razgledanje grada, koktel zabave petkom uveče i dr.

Destinacija

Kao najmnogoljudnija metropola Evrope, sa preko 12 miliona stanovnika i viševekovnom istorijom glavnog grada, Moskva predstavlja ekonomski, politički, duhovni i kulturni centar Rusije i sveta. Moderni deo grada koji odlikuju nepregledni neboderi i skupi tržni centri ukazuju na moć i luksuz kojima odiše ovaj grad. Daleko od Baštenskog prstena i Kremlja, nalazi se i druga Moskva. Oštre, uske uličice, skrivene umetničke radionice, mali kafei i parkovi, odišu svojom jedinstvenošću, isto kao i moderni centar grada. Neke od najčuvenijih znamenitosti su hram Svetog Vasilija na Crvenom trgu i Kremlj, univerzitet Lomonosov, Lenjinov mauzolej, Baljšoj teatar i moskovski metro.

Kursevi

Škola je pripremni i ispitni centar za TRKI (TORFL) državni ispit i TELC ispite. Pored ovih pripremnih kurseva, u ponudi su i kursevi poput: standardnog, intenzivnog, 1:1, Casual Russian kursa i mnogi drugi.

Smeštaj

Škola organizuje smeštaj u ruskim porodicama, što predstavlja jedan od najinteresantnijih vidova smeštaja, jer pruža mogućnost boljeg upoznavanja sa tradicijom i kulturom naroda, kao i sjajnu priliku za usavršavanje jezika putem svakodnevne komunikacije i nakon nastave. Ovaj tip smeštaja podrazumeva jednokrevetne sobe, sa zajedničkim kupatilom i doručkom, uz mogućnost doplate za polupansion. Smeštaj u zajedničkim stanovima namenjen je onima kojima je važan komfor i više slobode. Sobe u apartmanima su jednokrevetne, sa zajedničkim kupatilom i kuhinjom za pripremanje obroka. Većina apartmana se nalazi na pešačkoj udaljenosti od škole. Pored porodičnog i apartmanskog, moguć je smeštaj u hotelima svih kategorija. Smeštaj traje od nedelje do nedelje.

Akreditacije

EAQUALS

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

CSN

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Dobar dan Tamara,
Izvinjavam se što Vam tek sad pišem. Nakon povratka iz Moskve sam odmah išao nekim obavezama u Banjaluku, pa evo tek sad imam nešto vremena.

Odmah želim reći da je organizacija i usluga od strane Egide bila besprijekorna, srdačno hvala! Škola Liden & Denz u Moskvi je na dobroj lokaciji, prijem je bio ljubazan, test za procjenu dosadašnjeg poznavanja jezika mi doduše nije ostavio najbolji utisak, jednostran je. Bitnije od toga je doduše relativno mali broj studenata na nivou B1 i iznad, tako da su grupe bile male, a predznanja malo previše različita. Mojoj navici učenja stranih jezika (pretežno autodidaktično) ova nastava nije u potpunosti odgovarala. Ipak, smatram da se kurs može preporučiti, pogotovo studentima koji su još ispod nivoa B1. Boravak u stanu s drugim studentima mi se veoma svidio, od strane škole je sve bilo dobro organizirano, a druženja s ostalim studentima su bila veoma zabavna i dovela do novih prijateljstava.

Eto, toliko bih imao reći. A jedno od navedenih prijateljstava mi inače daje mogućnost skoro svakodnevne komunikacije na ruskom, što meni predstavlja idealan način za unapređenje mojih govornih sposobnosti.

Ako imate pitanja, odnosno ako želite nešto detaljnije znati, samo recite.

Alen (41)

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju