Kursevi italijanskog u Italiji, u Veroni

Škola

Lingua It

Ova škola italijanskog jezika smeštena je u istorijskom centru Verone, na samo nekoliko metara od trga Piazza delle Erbe, a u blizni mnogih prodavnica, kafea i restorana u centru grada.

Škola je specijalizovana za podučavanje italijanskog jezika za strane polaznike. Svi profesori u školi ponose se dugogodišnjim iskustvom u podučavanju jezika i svaki govori minimum još jedan strani jezik. Učionice su pažljivo uređene, a u sklopu škole postoji i kafeterija, soba za odmor polaznika nakon nastave, internet soba, biblioteka i sobe za filmove i igre.

Vreme van nastave – Škola organizuje vikend ekskurzije u Veneciju, Padovu, Modenu i ostale poznate gradove Italije. Na repertoaru se od zabavnih sadržaja nalaze i razni noćni izlasci, posete pozorištu, bioskopima, koncertima, kao i plivanje, jedrenje, planinarenje, jahanje i slično. Svakog utorka profesor istorije umetnosti vodi polaznike na besplatan obilazak znamenitosti Verone.

Destinacija

Locirana na raskrsnici južne Evrope i Mediterana, Verona je treći grad po veličini u severnoj Italiji. Ovaj grad savršeno je mesto za upoznavanje slikarstva, kulture, kulinarstva i tradicionalnog italijanskog života uz učenje i usavršavanje italijanskog jezika.

Veronu krase impozantni trgovi, galerije i opere, a grad je još od 16. veka poznat kao mesto Šekspirovog „Romea i Julijeˮ. Čuven je i po mnogim znamenitostima među kojima su most Ponte Pietra, trgovi Piazza Bra i Piazza delle Erbe, pozorište Teatro Romano, poznate ulice Via Mazzini i S. Giovanni in Valle i mnoge druge.

Grad ima i mnogobrojna kulturna dešavanja, poput operskih, džez i filmskih festivala, a pored bogatog kulturnog života Verona je savršeno mesto i za razne sportove – kanu, skijanje, plivanje, jedrenje, biciklizam, jahanje i drugi.

Kursevi

Škola organizuje sledeće kurseve italijanskog jezika:

  • Standardni kurs jezika,
  • Kurs pripreme za CILS,
  • Privatni časovi italijanskog jezika (1 na 1 sa profesorom ili 2 osobe sa jednim profesorom),
  • Specijalizovani kursevi (biznis, pravo, turizam, istorija umetnosti, književnost, pozorište, moda, društvo i običaji i dr. ).

Kursevi jezika počinju određenim datumima tokom godine, obično jednom mesečno. Nastava se odvija u malim odelenjima, sa najmanje 3 do maksimalno 8 polaznika po grupi. Po dolasku u školu radi se test radi procene nivoa znanja, a nakon toga polaznici se raspoređuju u jezičke grupe prema nivou koji imaju.

Smeštaj

Organizovan je u porodicama u vidu noćenja sa doručkom ili polupansiona (doručak i večera). Porodični smeštaj je dobra opcija za one polaznike koji žele da praktikuju italijanski jezik i van nastave, a kroz svakodnevnu konverzaciju na italijanskom jeziku. Pored porodičnog smeštaja, na raspolaganju su i zajednički i privatni apartmani.

Galerija

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print