Letnji kamp italijanskog jezika na moru

Škola

LINGUAVIVA

Uzrast polaznika 12-18 godina

Kursevi koje ova škola italijanskog nudi namenjeni su isključivo tinejdžerima, a sprovode ih iskusni predavači, koji se trude da učenje i usvajanje novih jezičkih sposobnosti bude i zabavno. Ovaj centar sadrži prostran park, široku privatnu plažu i brojne mogućnosti za sportske aktivnosti (bazen, košarkaški, odbojkaški, fudbalski i teniski  tereni…). Nastava se organizuje i van učionica, u bašti škole.

Vannastavne aktivnosti: Tokom aktivnosti polaznici su podeljeni u grupe prema uzrastu.

Aktivnosti su podeljene na: sportske (tenis, fudbal na terenu i fudbal na plaži, odbojka, odbojka na plaži, plivanje, košarka, vožnja rolera u malim grupama u okviru školskog igrališta ili na šetalištu), kreativne aktivnosti (pisanje i uređivanje školskog časopisa, italijanske pesme, časovi kuvanja), zabavne aktivnosti (večernje šetnje gradom, diskoteka, igre na plaži), celodnevne ekskurzije (Verona, Venecija, Trst, Gardalend).

Večernje aktivnosti podrazumevaju odlazak u centar grada, sportske utakmice, projekcije filmova na otvorenom, odlazak u diskoteku, zabave na plaži i tematske zabave.

Destinacija

Linjano (Lignano), poluostrvo u Jadranskom moru, nalazi se između Venecije i Trsta. Ovo je popularno mesto za odmor sa umerenom klimom i izvanrednom opremljenošću za sportove i zabavu. Idealno je za kombinaciju učenja i odmora.

Linguaviva letnja škola italijanskog za mlade nalazi se u srednjoj zoni Linjana, u blizini mora i borove šume. To je ljupko rezidencijalno naselje Villaggio Adriatico, koje organizuje programe za odmor i rekreaciju tinejdžera.

Kursevi

Kurs podrazumeva kombinaciju učenja italijanskog jezika, sportskih aktivnosti, kreativnih vannastavnih aktivnosti, ekskurzije i izleta. Na nastavi italijanskog jezika se obrađuju govor, slušanje, čitanje i pisanje. Program nastave sadrži 20 časova jezika nedeljno u grupama sa maksimalno 12 polaznika. Kurs mogu pohađati polaznici svih nivoa znanja, od početnog do naprednog.

Škola ističe nekoliko činjenica koje je čine dobrom odlukom za njene polaznike – profesori sa najvišim kvalifikacijama, visok kvalitet smeštaja i niz članstava i akreditacija koje govore o zavidnom umeću u radu sa mladima i edukaciji.

Profesionalan pristup podučavanju primenjuje se od prvog dana nastave kada polaznici rade obavezan test poznavanja jezika – pisanje, provera govora i razumevanja jezika, dok se na kraju svakog nivoa takođe testom proverava napredak u znanju.

Smeštaj

Smeštaj je u udobnoj rezidenciji sa punim pansionom. Sobe su od dvokrevetnih do četvorokrevetnih, sa sopstvenim kupatilom. Učenici su smešteni u sobe prema uzrastu i polu. Smeštaj je organizovan od nedelje pre početka kursa do nedelje po završetku kursa. Posteljina je obezbeđena i menja se nedeljno, dok je peškire za kupanje i plažu potrebno poneti. Sobe se čiste svakodnevno i za to vreme polaznici ne treba da budu u sobama. Odmor u sobama je od 13:15h do 15h. Takođe, nije dozvoljeno unositi hranu i jesti u sobi, niti promeniti sobu bez dozvole osoblja. Noću je objekat pod nadzorom osoblja.

Galerija

Akreditacije

CSN

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

NAFSA

NAFSA Founded in 1948 as the National Association of Foreign Student Advisers. The name was changed in 1990 to NAFSA: Association of International Educators and is headquartered in Washington, DC. This non-profit organization promotes the exchange of students and scholars between universities worldwide. Members are also encouraged to enhance the international perspective in all curricula.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print