Srednje škole u Americi, Los Anđeles

Škola

Los Angeles Unified School District

Los Anđeles je drugi po veličini grad u Sjedinjenim Američkim Državama i njegovo gradsko područje je dom za skoro 12,9 miliona ljudi koji dolaze iz celog sveta i govore 224 različita jezika.

Sa oko 150 srednjih škola, Los Anđeles je najveći i multikulturalni  školski okrug u Kaliforniji. Studenti će u školi čuti ne samo engleski, već i španski i druge jezike. Mnoge škole imaju Honors Courses i Advance Studies Programs, što su napredniji programi za talentovane đake.

Los Anđeles je jedan od svetskih najistaknutijih centara kulture, tehnologije, medija, biznisa i međunarodne trgovine. Dom je renomiranim institucijama koje pokrivaju širok spektar profesionalnih i kulturnih oblasti i jedan od najvažnijih „ekonomskih motora“ Sjedinjenih Američkih Država. Los Anđeles je takođe svetski lider u proizvodnji popularne zabave – kao što su film, televizija, video igre i muzička produkcija – koji čine osnovu  njegove svetske slave i globalnog statusa. Zbog toga se često naziva svetskom prestonicom zabave.

Los Anđeles odlikuje i specifična klima. Sa 325 sunčanih dana godišnje, vremenski uslovi omogućavaju stanovnicima ovog megalopolisa da  provedu dosta vremena na suncu na plaži.

Profil škola

  • Lokacija škola: Los Anđeles
  • Broj škola u distriktu: 150
  • Religija: nereligijske škole
  • Tip škole: mešovite
  • Starosna struktura: 14-19 godina
  • Najbliži aerodrom:   Los Angeles International (LAX)
  •  Nastavni programi: ESL program, diploma američke srednje škole, AP kursevi
  • Cena za internacionalne učenike za školsku 2016/17. godinu iznosi 31.950 $
  •  Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, osiguranje, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Učenici su smešteni u porodice koje se nalaze u kraju u kojem žive i drugi đaci škole, koja je na adekvatnoj udaljenosti od škole i ima gradski prevoz ili organizovan školski prevoz.

Srednje škole u ovom distriktu izdaju diplomu inostranim učenicima koji su uspešno položili sve zahtevane predmete.

Inostrani učenici mogu samo jednu školsku godinu pohađati državne srednje škole u SAD.

Lista nekih od univerziteta koje upisuju učenici koji srednju školu završe u ovom distriktu: Stanford University, University of Southern California, University of California, California Institute of Technology, San Jose State University, Santa Clara University, Harvard University, San Francisco State University, San Diego State University, California State Polytechnic University, Sonoma State University, Loyola Marymount University, Duke University, Pepperdine University, Chapman University, Biola University, Azusa Pacific University, Vanguard University, Mills College, University of Redlands, Pitzer College, Golden Gate University, Yale University, Whittier College, Westmont College, Scripps College, Concordia University, Notre Dame de Namur University, Platt College.

Uslovi upisa

Prilikom upisa uz aplikaciju treba priložiti svedočanstva predhodnog obrazovanja i dokaz o poznavanju engleskog jezika (TOEFL ispit). Određene škole u distriktu mogu imati i dodatne zahteve (preporuke profesora, listu pročitane američke književnosti itd. ).

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira kod apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika tako i za roditelje posetioce.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju