Srednje škole u Americi

private-high-school-usa

Škola

Lyndon Institut

Lyndon Institut se nalazi u istorijskoj varošici Lindon (Lyndon) u državi Vermont, oko 290 kilometara severno od centra Bostona. Lokacija škole i udaljenost od svega 5 kilometara od ski centra Burke Mountain, čine predivan spoj prirodnih lepota i mogućnosti bavljenja različitim sportovima. Sama škola se nalazi na imanju površine od 60 hektara. Sa 600 đaka, škola je dovoljno velika da pruži raznovrsno i kvalitetno školovanje, ali dovoljno mala da osoblje škole može da posveti svakom učeniku posebnu pažnju. Nastavni program je američki srednjoškolski program, s tim da učenici mogu da biraju između tri glavna pravca interesovanja: pripreme za univerzitet, umetnost i tehničke nauke. Škola nudi izuzetno veliki izbor predmeta čak 110, od kojih su 14 na naprednom AP nivou koji nose i kredite za koledž. Prosečna veličina odeljenje je 15 učenika, što čini optimalan broj za kvalitetnu nastavu i mogućnost raznovrsne interakcije.

Škola u svom sastavu ima 27 objekata sa velikim brojem učionica,  6 laboratorija, 5 kompjuterskih soba, dve sportske sale, bibliotekom i multimedijalnim centrom, 2 terena za američki fudbal (jedan za trening a drugi za utakmice), 2 terena za fudbal, tereni za hokej na travi, košarku, bejzbol i druge sportove. Za đake se organizuju preko 40 vannastavnih aktivnosti uključujući i 14 sportova. Neki od sportova koji se mogu trenirati u školi su: američki fudbal, košarka, hokej  na ledu, hokej na travi, golf, nordijsko skijanje, bejzbol, trčanje, fudbal.

Broj internacionalnih učenika je godišnje oko 100 od kojih je većina smeštena u školskom internatu. Učenici koji žive u školskom internatu imaju na raspolaganju 7 zgrada sa preko 100 ležaja i više malih bungalova. Svi oni nude mogućnost izbora između jednokrevetnih i dvokrevetnih soba. U svim sobama učenici imaju bežični internet. U rezidencijijama boravi i internatski „roditelj“, koji je zadužen za samo šestoro dece. To je velika prednost jer je u većini škola taj odnos mnogo veći.

Srednje škole u Americi se nalaze u većim i manjim gradskim ili ruralnim okruženjima, a prednost ove srednje škole je što se nalazi u omiljenoj zemlji za život po izboru Amerikanaca.

Profil

 • Lokacija škole: Seoska sredina, Lyndon, Vermont
 • Godina osnivanja: 1867.
 • Religija: nedenominacijska
 • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
 • Starosna struktura: Svi učenici: 16 – 19 godina,
 • Broj studenata: 560; Internacionalni učenici u internatu: 85
 • Najbliži aerodrom: Boston Logan International (BOS)
 • Nastavni programi: High School Diploma
 • Cena za internacionalne učenike: za školsku godinu: $ 45,000
 • Dodatni troškovi: obavezna registracija i depozit ($ 2,500), ESL nastava $ 5000, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje ($1,000), dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Učenici Lyndon Institute se po uspešnom završetku škole uglavnom upisuju na jedan od Top 100 američkih univerziteta, od vrhunskih članica Ivy League do odličnih liberal-arts koledža, fakulteta primenjenih i dramskih umetnosti do univerziteta nacionalnih istraživačkih centara. Učenici škole uživaju ličnu pažnju posvećenog i uspešnog osoblja, poštovanje njihove individualnosti i jedinstvenih talenata, uistinu inkluzivno okruženje i izuzetnu pripremu za izbor fakulteta i karijere.

 • Tradicionalna škola sa modernim kapacitetima
 • Mogućnost sticanja specijalizovane diplome u zavisnosti koji nastavni program učenik izabere
 • Mali broj učenika u odeljenu
 • ESOL (dodatni časovi engleskog jezika) prilagođen nivou deteta
 • Izuzetni sportski kapaciteti
 • Internatski „roditelj“ brine o samo šestoro dece

Uslovi upisa

Diploma osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda, moguć interni test škole i dokaz o nivou engleskog jezika (IELTS , TOEFL).

S obzirom na znatan broj internacionalnih polaznika škola ima poseban program pripreme engleskog jezika ESOL – English for Speakers of Other Languages. Postoje četiri nivoa nastave u koje se đaci raspoređuju prema nivou engelskog jezika, tako da đaci sa nižim nivoima pored učenja engleskog obrađuju i društvene teme, dok deca sa višim nivoom engleskog jezika koji su već savladali društvene veštine uče akademski engleski, a đaci sa najvišim nivoom savlađuju jezičke finese sa ciljem da se po završetku programa mogu ravnopravno pridružiti američkim drugarima koji prate književnost. Svi ovi programi nose kredite.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju