Učenje engleskog i letovanje na Malti

Škola

Sprachcaffe

Ovaj lanac škola stranih jezika omogućava učenje 7 svetskih jezika na čak 30 destinacija širom sveta. Ono što ovu školu izdvaja je preko 35 godina iskustva i činjenica da spada u 10 najvažnijih svetskih organizacija za učenje stranih jezika, kako ocenjuje Language Travel Magazine.       

Na Malti postoji jedan centar ove škole i nalazi se u mirnom delu grada St. Julian’s, šarmantnom turističkom odmaralištu. Ovaj gradić je i prestonica zabavnog života na Malti, sa mnoštvom restorana, barova, noćnih klubova, prodavnica, bioskopa, kazina, tržnih centara.

Zgrada škole je impresivna, sa stubovima u grčkom stilu i sa rimskim lukovima. U sklopu škole se osim učionica nalaze i restorani, apartmani, prelep zeleni park i bazen sa ležaljkama, kao i mini teren za odbojku na pesku.

Vannastavne aktivnosti – Za vreme boravka, polaznik može da se bavi nekim od svojih omiljenih sportova ili da uči neke nove. Na raspolaganju su: plivanje, tenis, fitnes, džoging, biciklizam i drugi, a posebno su interesantni ronjenje i jedrenje. Aktivnosti u organizaciji škole su brojne – večernja proslava dobrodošlice, poludnevni izleti u glavni grad Valetu, krstarenje do ostrva Comino i Gozo, džip safari, obilasci drevnih spomenika kulture i posete praistorijskim lokalitetima – neolitskim nalazištima i hramovima, fascinantnim spomenicima starijim i od egipatskih piramida. Uveče se organizuju karaoke, disko večeri, roštilj, kuglanje, večernje šetnje ili odlasci u bioskope, a organizuju se i celodnevni izleti brodom do Sicilije. Ekskurzije i pojedine aktivnosti su uz doplatu.

Destinacija

Ova ostrvska zemlja, locirana na Mediteranu južno od Sicilije, a severno od Libije, spada u jednu od najmanjih i najgušće naseljenih država na svetu. Zbog svog strateškog položaja, Malta je tokom istorije bila pod okupacijom Feničana, Rimljana, Arapa, Templara, Francuza i Britanaca. Svi oni su ostavili traga na ostrvu u vidu bogatog istorijskog nasleđa. Šarmantna država poput Malte ima po nešto za svakoga: mediteransku klimu, kristalno čisto more, jedinstvene istorijske znamenitosti, prelepa mala sela, autentične praznike i običaje. Samo neke od znamenitosti koje svakako treba videti jesu palata Grandmaster’s, Sacra Infermeria, National Museum of Fine Arts, mnoštvo galerija, arheološka nalazišta, kao i pregršt restorana, kafića i klubova, jer je ova država specifična po svom noćnom životu.

Kursevi

Ova škola jezika nudi sledeće kurseve:

  • Standardni kurs jezika (20 časova nedeljno) – obrađuju se svi elementi engleskog jezika, ali je ostavljeno i dovoljno vremena za vannastavne aktivnosti;
  • Intenzivni kurs jezika (30 časova nedeljno) koji zahteva veću posvećenost i omogućava brži napredak;
  • Ispitni kurs koji priprema za ispite (FCE, CAE, IELTS);
  • Izborni kursevi (10 časova nedeljno, kao dodatak nekom od osnovnih) – business, communication skills, sales & marketing, job applications & interviews, business negotiations, rhetoric & presentations

Smeštaj

Porodični smeštaj je najbolji način da se vežba engleski. Porodice se prevashodno biraju po svojoj privrženosti i brižnom odnosu prema polaznicima. Osoblje škole redovno posećuje sve porodice kako bi bili uvereni da su njihovi domovi topla i prijatna mesta za polaznike. U porodici je obezbeđen polupansion, a sobe mogu biti jednokrevetne i dvokrevetne. Sve porodice su locirane u blizini škole. U ponudi su i Sprachcaffe apartmani, standardni i comfort, koji su locirani u samom školskom kompleksu ili na 10-15 minuta hoda od škole. Polaznici smešteni u apartmanima dele kupatilo i kuhinju i imaju mogućnost doplate za obroke u školskoj kantini. Takođe, možete da birate i smeštaj u studijima (koji se nalaze pri kampusu škole i podrazumevaju sopstveno kupatilo i kuhinju)  ili hotelima.

Akreditacije

ACCET

Instituto Cervantes

– Meet certain quality standards in the teaching of Spanish
– Meet the legal requirements for carrying out teaching activities
– Have adequate teaching resources
– Have a properly qualified and trained teaching team
– Have a teaching plan guaranteeing satisfactory progress
– Set a maximum number of students per class
– Issue certificates
– Present publicity which reflects accurately the services offered
– Outline course and supplementary services fees clearly
– Address complaints

WYSETC

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is “to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Marina, 21

Odabrala sam dvonedeljni kurs englekog na Malti, sa apartmanskim smeštajem. Bilo je divno, a vreme savršeno! Iako nisam volela engleski dok sam išla u školu, ovaj kurs je u potpunosti promenio moje mišljenje. Predavanja su bila zanimljiva, mnogo se priča, a takođe se uči i gramatika. Nema straha da ćete pogrešiti, jer su svi učenici u grupi istog nivoa znanja. Ono što se meni svidelo je multikulturalnost, jer sam mogla da čujem svašta novo o kulturi i zemljama mojih prijatelja s kursa.

Posle predavanja, može se uživati na bazenu škole, ići na ekskurzije koje škola orgaizuje ili sam razgledati ostrvo. Ja sam išla na izlete u Plavu lagunu i na Gozo i bilo je odlično! Svi su prijatni, lako se upoznaju novi ljudi i druženje je odlično.

Dragan, 29

Atmosfera u školi je sjajna i jako podsticajna za učenje. Ne samo da sam poboljšao svoje znanje engleskog, već sam i stekao nova poznanstva i upoznao ljude koji potiču iz različitih kultura. To je za mene neprocenjivo iskustvo, koje nikako ne bih mogao da steknem na kursu jezika u bilo kojoj školi u Srbiji, ma koliko ona dobra bila. Kada su me prijatelji pitali kakva je Malta, opisao sam im je sa dve reči – romantično ostrvo. Sigurno ću ići tamo opet, ako ne u školu jezika, onda svakako na odmor.

jul, 2014.

U školi Sprachcaffe provela sam 3 nedelje od kojih sam prvu nedelju pohađala intenzivni kurs opšteg, i dve nedelje kombinovanog opšteg i biznis engleskog. Lekcije su bile zanimljive, a profesori veoma iskusni i ljubazni. Grupa polaznika na kursu bila je multinacionalna. Imala sam društvo iz Nemačke, Francuske, Italije, Rusije, Holandije, Južne Koreje. Tokom časova imali smo priliku da čujemo ponešto o kulturi i običajima zemalja iz kojih polaznici dolaze. Provodili smo vreme i van nastave što nam je svima pomoglo da unapredimo znanje engleskog jezika.

Tokom boravka bila sam smeštena u studentskoj rezidenciji, u komfornom apartmanu. Ovaj vid smeštaja preporučila bih svim mladim ljudima koji žele da slobodno vreme provedu družeći se sa drugim studentima. Imala sam priliku da upoznam divne ljude i sa njima obilazim malteška ostrva. Moj boravak na Malti bio je lepa kombinacija odmora i učenja i jedno stvarno nezaboravno iskustvo.

Srdačan pozdrav,

Marijana

 

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju