Učenje italijanskog u Milanu

Škola

Scuola Leonardo da Vinci

Sa više od 40 godina iskustva, ova škola pruža širok spektar različitih kurseva italijanskog jezika tokom cele  godine. Sva četiri školska centra locirana su u najatraktivnijim zonama, u neposrednoj blizini znamenitosti i idealni su za učenje italijanskog u Italiji. Nastavno osoblje je visoko kvalifikovano i uvek spremno da pruži individualnu pažnju svakom polazniku. Radi se u grupama sa najviše 14 polaznika u centrima u Rimu, Firenci i Milanu, dok je u Sijeni maksimalno 12 polaznika u grupi. Za početnike postoje određeni datumi za početak kursa.

Vannastavne aktivnosti –  Gradovi i njihova okolina pružaju gotovo neograničene mogućnosti. Škola redovno organizuje obilaske umetničkih i istorijskih lokacija, poludnevne i celodnevne ekskurzije, biciklističke ture, posete vinskim podrumima, filmske večeri i druženja za vreme kojih učenici i nastavnici imaju prilike da se bolje upoznaju. Boravak će svakako ostati u lepom sećanju po učenju jezika u školi u Italiji, ali i po bogatom programu vannastavnih aktivnosti.

Destinacija

Ovaj kosmopolitski grad predstavlja svetski centar dizajna i mode, a može se pohvaliti i bogatom kulturnom scenom, obzirom na veliki broj muzeja, pozorišta i umetničkih galerija. Milano ima dugu i slavnu istoriju i mnoštvo znamenitosti poput Katedrale, Teatro della Scala („hram opere“) i Santa Maria delle Grazie u kojoj se čuva „Tajna večera“ Leonarda da Vinčija. Veliki broj prestižnih univerziteta i akademija je doneo gradu titulu „mladog grada“ zbog studenata iz čitavog sveta. Škola se nalazi u centru grada, u blizini trga Duomo i Corso di Porta Vigentina-poslovne i studentske četvrti.

Kursevi

 Škola nudi sledeće kurseve jezika:

  • Intenzivni kurs (20 časova nedeljno);
  • Super intenzivni kurs jezika (30 časova nedeljno);
  • Super intenzivni plus kurs (20 + 5 ili 20 +10 časova individualne nastave nedeljno);
  • Super intenzivni kurs u malim grupama (30 časova nedeljno);
  • Kurs jezika za seniore 50+ (20 časova nedeljno + program aktivnosti);
  • Italijanska tura (20 časova nedeljno, boravak u školskim centrima različitih gradova),
  • Program Gap Year (650 časova nastave jezika i italijanske kulture);
  • Ispitni kursevi (DELI, DILI, DILC, DALI, DALC);
  • Profesionalni kursevi (30 časova nedeljno);
  • Individualna nastava.

Smeštaj

Škola svojim polaznicima obezbeđuje nekoliko vidova smeštaja: porodični u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama (noćenje sa doručkom ili polupansion), smeštaj u zajedničkim apartmanima (jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama) sa zajedničkim kupatilom i kuhinjom (koje polaznici dele međusobno ili sa vlasnikom). Na zahtev, pored uobičajenog vida smeštaja, može da se rezerviše i hotelski smeštaj svih kategorija, privatni apartmani, rezidencije i sl.  Moguće je obezbediti transfer od aerodroma do smeštaja.

Galerija

Akreditacije

CSN

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print