Učenje italijanskog u Milanu

11588

Škola

Scuola Leonardo da Vinci

Sa 35 godina iskustva, ova škola pruža širok spektar različitih kurseva italijanskog jezika tokom čitave godine. Sva četiri školska centra locirana su u centrima gradova, u blizini gradskih znamenitosti i idealni su za učenje italijanskog u Italiji. Minimalan boravak u svakom gradu je jedna nedelja.

Većina polaznika stiže putem preporuke od strane zadovoljnih polaznika koji su već pohađali neki od programa škole. Nastavno osoblje je visoko kvalifikovano i uvek spremno da pomogne. Radi se u malim grupama, sa najviše 12 polaznika po grupi.

Vreme van nastave –  Gradovi i njihova okolina pružaju gotovo neograničene mogućnosti. Škola redovno organizuje obilaske umetničkih i istorijskih lokacija, poludnevne i celodnevne ekskurzije, biciklističke ture, posete vinskim podrumima, filmske večeri i programe poput večera, za vreme kojih učenici i nastavnici imaju prilike da se bolje upoznaju. Boravak će svakako ostati u lepom sećanju po učenju jezika u školi u Italiji, ali i po bogatom programu vannastavnih aktivnosti.

Destinacija

Savršena kombinacija tradicionalnog i savremenog, dizajna i mode, kulture i južnoevropskog temperamenta prisutna je u najkosmopolitskijem gradu Italije. Milano je drugi italijanski grad po veličini, dom najveće gotske katedrale u Italiji (Duomo di Milano), jedne od najpoznatijih opera u svetu (Teatro alla Scala) i velikog arhitektonskog i umetničkog nasleđa. Osim toga, ovaj grad je privredno srce Italije.

Kursevi

Škola italijanskog jezika nudi sledeće kurseve jezika:

Intenzivni kurs jezika (20 časova nedeljno) se održava tokom čitave godine,  za sve nivoe;

Super intenzivni kurs jezika, koji je sačinjen od intenzivnog kursa i uključuje još dva dodatna časa dnevno;

Super intenzivni plus kurs, koji je sačinjen od intenzivnog kursa i opciono, 5 ili 10 časova individualne nastave;

Italijanski jezik i kultura, gde se upoznaju najnoviji kulturno-politički trendovi života u Italiji;

Kurs jezika za seniore 50+ je idealna kombinacija druženja, učenja i turističkih obilazaka;

Italijanska tura, program koji pruža priliku pohađanja nastave u sva četiri školska centra: Rim, Milano, Firenca i Sijena, ili kombinaciju gradova po izboru polaznika;

Semestralni kursevi za polaznike koji planiraju da borave duže u Italiji ili da u njoj studiraju. Imaju mogućnost da kombinuju gde će slušati nastavu – u školskom centru u Rimu, Firenci, Milanu ili Sijeni;

Ispitni kursevi za spremanje ispita, za upis na univerzitet (ili neke druge stručne ispite);

Profesionalni kursevi za advokate, inženjere, lekare, bankare, za turizam i hotelijerstvo, biznis, arhitekturu i sl;

Kursevi razonode namenjeni svima koji žele da se upoznaju  sa različitim aspektima života u Italiji, kao što su umetnost, kulinarstvo, vina, crtanje, slikanje, italijanska moda, dizajn i sl.

Smeštaj

Omogućen je sledeći izbor smeštaja: porodični u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama (noćenje sa doručkom ili polupansion), smeštaj u apartmanima (jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama) sa kupatilom i kuhinjom (koje polaznici dele međusobno ili sa vlasnikom) kao i smeštaj u jednokrevetnim ili dvokrevetnim luksuznim apartmanima sa drugim polaznicima škole. Na zahtev, pored uobičajenog vida smeštaja, može da se rezerviše i hotelski smeštaj svih kategorija, privatni apartmani, rezidencije i sl.  Moguće je obezbediti transfer sa aerodroma do smeštajnog kapaciteta pojedinca.

Galerija

Akreditacije

CSN

CSN

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print