Škola nemačkog jezika u Minhenu

Škola

Deutsch Institut DID

Osnivanjem škole 1970. godine želelo se da se na najbolji mogući način izađe u susret strancima iz čitavog sveta kojima se ukazala prilika ili potreba da uče i usavršavaju nemački jezik. Danas kvalitetan rad škole najbolje promovišu polaznici njihovih kurseva, čiji je prosečan broj u toku jedne godine  5000 i koji potvrđuju da se nemački najbolje usvaja u Nemačkoj.

Škola raspolaže sa četiri školska centra za odrasle (Berlin, Hamburg, Frankfurt, Minhen), kao i letnjim programima za decu od 8 do 18 godina širom Nemačke. Kursevi za odrasle mogu se pohađati tokom cele godine i počinju svaki ponedeljak u mesecu, izuzev u slučaju polaznika bez predznanja nemačkog jezika, kada postoje određeni datumi početka kursa.

Vannastavne aktivnosti – Škola organizuje bogat vannastavni program u vidu različitih aktivnosti za svoje polaznike. Organizuju se pešačke ture, obilasci, posete znamenitostima, jednodnevne ekskurzije u okolne gradovei mesta. Vannastavni program je opcioni i uz doplatu je, a u proseku iznosi od 10 € do 15 € nedeljno za putne troškove, ulaznice ili karte.

Destinacija

Minhen je moderni svetski grad sa srcem i dugom tradicijom. Sa spektakularnom arhitekturom, naizgled beskrajnim bulevarima i mnoštvom pivnica, sa prelepom prirodom koja okružuje ovaj bavarski grad – poseta Minhenu je nezaboravna i inspirativna. DID centar  nalazi se prekoputa glavne autobuske I železničke stanice, na svega par minuta od Karlsplatz-a.

Kursevi

Škola ima u ponudi sledeće kurseve jezika: 

  • Standardni kursevi jezika su za polaznike koji žele da provedu i vreme u obilascima i ekskurzijama.
  • Intenzivni i premium kursevi jezika su za polaznike koji bi dodatno da se posvete učenju jezika ili za one koji bi da u što kraćem periodu što više napreduju.
  • Pripremni kurs za TestDaF, je značajan za one čije su ambicije da studiraju na nekom od nemačkih univerziteta.
  • Pripremni kurs za TELC ispit za sve one koji bi da imaju zvaniči sertifikat o postignutom nivou jezika.

Takođe, škola organizuje individualnu nastavu opšteg ili poslovnog nemačkog jezika, kurseve za profesore i dr.

Smeštaj

Za svoje polaznike škola nudi nekoliko tipova smeštaja. Bez obzira za koju vrstu smeštaja se opredelite, svi oni su u granicama grada i dobro su gradskim prevozom povezani sa školom.

Porodični smeštaj je vrlo popularan i preporučljiv vid smeštaja, jer pruža mogućnost da i posle škole polaznik bude u kontaktu sa nemačkim jezikom. To je najbolji način da se kroz razgovor sa domaćinima, pored jezika, upoznaju ljudi, zemlja i njeni običaji i kultura.

Za polaznike koji traže više samostalnosti u ponudi su privatne sobe, studentske i letnje rezidencije i omladinski hoteli.

Studio i apartmani su još jedan primamljiv vid smeštaja, na odličnim lokacijama u gradu. Apartmani su višesobni stanovi sačinjeni od jednokrevetnih soba, gde ostali stanari mogu da budu drugi polaznici škole, porodica ili samo jedna osoba. U svim gradovima polaznici mogu da iznajme studio sa sopstvenom kuhinjom i kupatilom. Cene ovih tipova smeštaja su na upit.

Akreditacije

EAQUALS

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

CSN

TestDaF

The TestDaF, formally Test Deutsch als Fremdsprache (“Test of German as a foreign language”), is a standardised German language test aimed at people who would like to study at or academics and scientists who would like to work in German universities. The test is run by the TestDaF-Institut.

The test can be taken in 91 different countries around the world. The test covers listening comprehension, reading comprehension, writing and speaking, and is recognised by German universitiesas proof of prospective students’ ability.

There are three levels (TDN 3–5) which correspond to the Common European Framework of Reference for Languages levels B2–C1

WYSETC

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is “to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Zdravo Tamara,

Ako vas još zanima, evo kratak osvrt na moj kratak boravak u Minhenu u školi DID. Nažalost vreme mi nije dozvoljavalo duži kurs tako da je nedelja dana bila suviše kratka za bilo kakav značajan napredak što se tiče samog jezika ali srećom sve ostale prateće planove sam ispunio.

Prvo da se tebi licno zahvalim i Egidi naravno na vrlo profesionalnom odnosu i ličnom angažovanju. Imate moju svaku pohvalu i preporuku bilo kome ko se bude interesovao.

DID MINHEN jeste ozbiljna škola i nemam ja posebnih zamerki, sve je tačno i organizovano. Predavači su stručni i prijatni. Jednog dana je čas za moj ukus bio prenatrpan jer je bilo preko 15 ljudi. Ulazni test je takođe bio jako težak i sastoji se od pismenog testa i intervjua. Bio sam užasan na oba tako da sam upao u grupu A1.1 iako možda nisam baš toliki početnik, ali dobro, ne žalim jer je grupa bila odlična.

Smeštaj je tipičan hostelski, ali čist i uredan. Recepcija je odlicna i dozvoljavalju prijem paketa na ime gosta hostela. Jedina zamerka je veoma velika buka koja dolazi sa ulice jer je Arnulfstraße veoma prometna. Pored toga u toku su bili neki radovi tako da se u 5 am mogla čuti motorna testera. Ali u blizini je nekoliko hotela više kategorije tako da smo svi čuli isto. Dakle, preporuka za buduće polaznike je da obavezno biraju sobu koja nije okrenuta ka Arnulfstraße.

Inače, sve ostalo u gradu je perfektno, prevoz, shopping, sightseeing etc. Moja lična preporuka je Bayerncard koja košta 25e + nekoliko evra za svakog sledećeg putnika iz grupe i omogućava korišćenje svih vozova i ostalog prevoza u toku jednog dana na teritoriji bavarske, a moguće je otići i do Salzburga u Austriji sa istom kartom. To je zaista super ponuda.

Izvinjavam se zbog preopširnosti. Naravno objavite ovaj kratki review ako smatrate da ima potrebe.

Pozdrav Jovan

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju