Francuski, nemački ili engleski jezički kamp u Švajcarskoj

monte-rosa-zimski-kamp

Škola

Institut Monte Rosa

Jezičko-sportski i tematski programi

Internacionalna škola Institut Monte Rosa osnovana je 1874. godine. Spada u najstarije švajcarske škole internatskog tipa. Svoju reputaciju je izgradila konstantnim usavršavanjem i progresom na polju edukacije i edukativnih metoda u cilju zadovoljenja savremenih potreba nastave. Škola se nalazi u velikom dvorcu iz devetnaestog veka, u gradu Territet-Montreux, na obali Ženevskog jezera.

Na kampovima ove škole, učenici će zahvaljujući veoma popularnoj ponudi za vreme zimskih i letnjih praznika, moći da uživaju u aktivnom učenju kroz sport, igru i druženje. Tokom programa, polaznici će se upoznati  sa mladima iz drugih zemalja kroz sport, aktivnosti na otvorenom i učenje jezika (francuski, engleski i nemački). Reč je o vrlo sigurnom okruženju u prirodi koja ostavlja bez daha.

Velika raznovrsnost programa omogućava učenicima da dobiju samopouzdanje i da razumeju i uvažavaju jedni druge. Prepodne se održavaju časovi jezika, pri čemu učenici mogu da izaberu jedan ili dva jezika. Popodnevni termini su predviđeni za izbalansiran program vannastavnih aktivnosti, koji uključuje različite sportove, kulturne manifestacije, zabavne aktivnosti, celodnevne ekskurzije i poludnevne obilaske znamenitosti i atrakcija u okruženju. Još jedna prednost programa je to što se smeštaj nalazi u kampusu, tako da će polaznici imati sve što im je potrebno na jednom mestu. Smeštaj je u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama (jednokrevetna na zahtev) na bazi punog pansiona.

Destinacija

Škola spada u grupu najstarijih internatskih škola u Švajcarskoj, nalazi se u u gradu Montre (Montreux) francuskom jezičkom kantonu Vo (Vaud). Škola je smeštena u velikom zamku iz XIX veka na obali Ženevskog jezera, sa pogledom na jezero i na Savojske alpe u Francuskoj.

Kursevi

ZIMSKI PROGRAM od 8 do 19 godina

Zimski programi omogućavaju dečacima i devojčicama da uče jezik (engleski ili francuski)  ili da usavrše svoje komunikacione veštine u međunarodnom okruženju, uz prateće aktivnosti – SKIJANJE, SNOUBORDING  I DRUGE ZIMSKE SPORTOVE KOJE VOLE SVI TINEJDŽERI.

JEZIČKI DEO obuhvata franuski ili engleski jezik. Polaznici na početku imaju intervju sa profesorima, a zatim se raspoređuju u grupe na osnovu trenutnog nivoa znanja jezika (od početnog do naprednog). Kurs jezika se sastoji od 20 časova nedeljno u grupama od 6 do 12 učenika. Nastavni metod stavlja glavni akcenat na usmene i pisane jezičke prakse, zajedno sa gramatikom, fonetikom i razumevanjem.

SPORTSKI DEO obuhvata skijanje ili snoubord. Učenici su podeljeni po grupama koje odgovaraju njihovim veštinama. Ski/snoubord časovi su na raspolaganju za početnike i srednje obučene skijaše. U ponudi je veliki broj prelepih ski centara: Morgins, Barboleusaz, Rochers de Naie,

Leisin, Ovronnaz, Les Diablerets, Villars, Col des Mahovine, Champeri, La Lecherette, Les Crosets, Verbier, Gstaad, Crans Montana. U cenu programa uključene su 4 poludnevne i 1 celodnevna ski i snoubord ekskurzija nedeljno, kao i sportske i druge aktivnosti u slobodno vreme (klizanje, sankanje, grudvanje, obilazak obližnjih gradova i drugih atraktivnih lokaliteta).

LETNJI PROGRAMi od 6 do 18 godina

Letnji programi predstavljaju jednu pravu avanturu i miks učenja, aktivnosti u prirodi i upoznavanja mnogo novih vršnjaka iz različitih delova svet. Nastava se odvija svim danima izuzev nedeljom i sredom (sreda je dan kada su organizovani dolaski i polaski polaznika). Od dnevnih vannastavnih aktivnosti deca imaju sledeći izbor: fudbal, košarka, plivanje, rafting, golf, tenis, streljaštvo, jahanje, jedrenje, ples. Organizuju se obilasci Ženeve, Berna, Lozane i posete znamenitostima poput muzeja, galerija, predstava, fabrika čokolade i mnogo drugih.

LETNJI PROGRAM obuhvata časove engleskog, francuskog ili nemačkog jezika. Pored standardnog kursa jezika po izboru deca svaki dan biraju aktivnosti koje su tog dana u ponudi, uključujući ekskurzije do Ženeve, Berna i Lozane i obilaske istorijskih i kulturnih znamenitosti. Takođe, uz doplatu, imaju priliku da idu na dvodnevne izlete: evropska tura i švajcarska tura! Kurs jezika uključuje 20 časova nastave i 2 časa konverzacije nedeljno.

THE YOUGH SCIENTIST program obuhvata učenje jezika uz različite teme iz nauke i namenjen je mladim naučnicima. Program obuhvata 32 časa za 2 nedelje, 9 uzbudljivih ekskurzija, 4 časa u laboratoriji, dvodnevnu ekskurziju u Cirih i pregršt zabavnih večernjih aktivnosti. Laboratorijski časovi obrađuju teme iz termohemije, sile i pokreta, hemije boja, magneta i elektriciteta. Ekskurzije uključuju posetu CERN-u, Evropskoj organizaciji za nuklearna istraživanja, posetu muzeju Svemirskih izuma, obilazak tematskog parka Dino-Zoo Prehistoric Park u Francuskoj, obilazak dvorca Šiljon na Ženevskom jezeru i još mnoštvo drugih.

HEIDI’S SWISS SECRET’S program obuhvata 40 časova jezika po izboru, 13 fantastičnih ekskurzija i mnoštvo dodatnih večernjih aktivnosti. Namenjen je polaznicima koji žele da istraže Švajcarsku i njene lepote, a sve to u kombinaciji za učenjem jezika. Predviđene su različite ekskurzije poput obilaska dvorca Šiljon na Ženevskom jezeru, penjanje na glečer, poseta interaktivnom muzeju gde se polaznici druže sa bernardincima koji su simbol Švajcarske, šetnje prirodom, obilazak Berna, radionice pravljenja satova, poseta muzeju Čarlija Čaplina, odlazak na tipičnu švajcarsku farmu, obilazak parka divljine Raj Mrmota i još mnoštvo drugih aktivnosti.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print