Francuski, nemački ili engleski jezički kamp u Švajcarskoj

monte-rosa-zimski-kamp

Škola

Institut Monte Rosa

Jezičko-sportski programi

Internacionalna škola Institut Monte Rosa je osnovana 1874. godine. Spada u najstarije švajcarske škole internatskog tipa. Svoju reputaciju je gradila konstantnim usavršavanjem i progresom na polju edukacije i edukativnih metoda u cilju zadovoljenja savremenih potreba nastave. Škola se nalazi u velikom dvorcu iz devetnaestog veka u gradu Territet-Montreux, na obali Ženevskog jezera. Na Institutu Monte Rosa, učenici će zahvaljujući veoma popularnoj ponudi i tokom raspusta, za vreme zimskih i letnjih praznika, moći da uživaju u aktivnom učenju kroz sport, igru i druženje. Tokom programa, polaznici će se upoznati sa mladima iz drugih zemalja kroz sport, aktivnosti na otvorenom i učenje jezika (francuski, engleski i nemački).

Velika raznovrsnost programa omogućava učenicima da dobiju samopouzdanje i da razumeju i uvažavaju jedni druge. Prepodne se održavaju časovi jezika, pri čemu učenici mogu da izaberu jedan ili dva jezika. Popodnevni termini su predviđeni za različite sportske aktivnosti, kulturne manifestacije i druge zabavne aktivnosti. Još jedna prednost programa je to što se smeštaj nalazi u kampusu, tako da će polaznici imati sve što im je potrebno na jednom mestu. Smeštaj je u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama (jednokrevetna na zahtev) na bazi punog pansiona.

Destinacija

Škola spada u grupu najstarijih internatskih škola u Švajcarskoj, nalazi se u u gradu Montre (Montreux) francuskom jezičkom kantonu Vo (Vaud). Škola je smeštena u velikom zamku iz XIX veka na obali Ženevskog jezera, sa pogledom na jezero i na Savojske alpe u Francuskoj.

Kursevi

ZIMSKI PROGRAM za polaznike od 8 do 19 godina (10.01-10.02.2017)

Zimski kursevi omogućavaju dečacima i devojčicama da uče jezik (engleski ili francuski) ili da usavrše svoje komunikacione veštine u međunarodnom okruženju, uz prateće aktivnosti – SKIJANJE, SNOUBORDING  I DRUGE ZIMSKE SPORTOVE KOJE VOLE SVI TINEJDŽERI.

ČASOVI  JEZIKA:  FRANCUSKI I ENGLESKI – Polaznici na početku imaju intervju sa profesorima, a zatim se raspoređuju u grupe na osnovu trenutnog  nivoa znanja jezika (od početnog do naprednog) i sposobnosti. Kurs jezika se sastoji do 20 časova nedeljno u grupama od 6 do 12 učenika. Nastavni metod stavlja glavni akcenat na usmene i pisane jezičke prakse, zajedno sa gramatikom, fonetikom i razumevanjem.

SPORTSKI DEO: SKIJANJE I SNOUBORD – Učenici su podeljeni po  grupama koje odgovaraju njihovim veštinama. Ski/snoubord časovi su na raspolaganju za početnike i srednje obučene skijaše. U ponudi je veliki broj prelepih ski centara: Morgins, Barboleusaz, Rochers de Naie, Leisin, Ovronnaz, Les Diablerets, Villars, Col des Mahovine, Champeri, La Lecherette, Les Crosets, Verbier, Gstaad, Crans Montana. U cenu programa uključene su 4 poludnevne i 1 celodnevna ski i snoubord ekskurzija nedeljno, kao i sportske i druge aktivnosti u slobodno vreme (klizanje, sankanje, grudvanje, obilazak obližnjih gradova i drugih atraktivnih lokaliteta).

LETNJI PROGRAM za polaznike od 6 do 18 godina (21.06-23.08.2017)

ČASOVI  JEZIKA:  FRANCUSKI, NEMAČKI, ENGLESKI

Pored standardnog kursa jezika po izboru (engleski, francuski ili nemački), deca svaki dan biraju aktivnosti koje su tog dana u ponudi, uključujući ekskurzije do Ženeve, Berna i Lozane i obilaske istorijskih i kulturnih znamenitosti. Takođe, uz doplatu, imaju priliku da idu na dvodnevne izlete: evropska tura i švajcarska tura. Kurs jezika uključuje 20 časova nastave i 2 časa konverzacije nedeljno. Nastava se odvija svim danima osim nedeljom i sredom. Dolasci i odlasci polaznika su organizovani sredom. Od vannastavnih aktivnosti deca imaju izbor: fudbal, odbojka, tenis, fitnes, mini-golf, streljaštvo, skijanje na vodi, jedrenje, košarka, badmington, jahanje, vožnja bicikla, trčanje, ples, rafting, posete koncertnih, baletskih, pozorišnih, umetničkih predstava, časovi kuvanja, obilasci galerija i muzeja, večernje zabave, filmske i internacionalne večeri i još mnogo toga. Neke od pomenutih aktivnosti su dodatne izborne aktivnosti.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print