Francuski, nemački ili engleski jezički kamp u Švajcarskoj

Škola

Institut Monte Rosa

Jezičko-sportski i tematski programi

Internacionalna škola Institut Monte Rosa osnovana je 1874. godine. Spada u najstarije švajcarske škole internatskog tipa. Svoju reputaciju je izgradila konstantnim usavršavanjem i progresom na polju edukacije i edukativnih metoda u cilju zadovoljenja savremenih potreba nastave. Škola se nalazi u velikom dvorcu iz devetnaestog veka, u gradu Territet-Montreux, na obali Ženevskog jezera.

Na kampovima ove škole, učenici će zahvaljujući veoma popularnoj ponudi za vreme zimskih i letnjih praznika, moći da uživaju u aktivnom učenju kroz sport, igru i druženje. Tokom programa, polaznici će se upoznati sa mladima iz drugih zemalja kroz sport, aktivnosti na otvorenom i učenje jezika. Reč je o vrlo sigurnom okruženju u prirodi koja ostavlja bez daha.

Velika raznovrsnost programa omogućava učenicima da dobiju samopouzdanje i da razumeju i uvažavaju jedni druge. Prepodne se održavaju časovi jezika, pri čemu učenici mogu da izaberu jedan ili dva jezika. Popodnevni termini su predviđeni za izbalansiran program vannastavnih aktivnosti, koji uključuje različite sportove, kulturne manifestacije, zabavne aktivnosti, celodnevne ekskurzije i poludnevne obilaske znamenitosti i atrakcija u okruženju. Još jedna prednost programa je to što se smeštaj nalazi u kampusu, tako da će polaznici imati sve što im je potrebno na jednom mestu. Smeštaj je u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama (jednokrevetna na zahtev) na bazi punog pansiona.

Destinacija

Škola spada u grupu najstarijih internatskih škola u Švajcarskoj, nalazi se u u gradu Montre (Montreux) francuskom jezičkom kantonu Vo (Vaud). Škola je smeštena u velikom zamku iz XIX veka na obali Ženevskog jezera, sa pogledom na jezero i na Savojske alpe u Francuskoj.

Kursevi

ZIMSKI PROGRAM od 8 do 19 godina

Zimski programi omogućavaju dečacima i devojčicama da uče jezik (engleski ili francuski)  ili da usavrše svoje komunikacione veštine u međunarodnom okruženju, uz prateće aktivnosti – SKIJANJE, SNOUBORDING  I DRUGE ZIMSKE SPORTOVE KOJE VOLE SVI TINEJDŽERI.

JEZIČKI DEO obuhvata franuski ili engleski jezik. Polaznici na početku imaju intervju sa profesorima, a zatim se raspoređuju u grupe na osnovu trenutnog nivoa znanja jezika (od početnog do naprednog). Kurs jezika se sastoji od 20 časova nedeljno u grupama od maksimalno 12 učenika. Nastavni metod stavlja glavni akcenat na usmene i pisane jezičke prakse, zajedno sa gramatikom, fonetikom i razumevanjem.

SPORTSKI DEO obuhvata skijanje ili snoubord. Učenici su podeljeni po grupama koje odgovaraju njihovim veštinama. Ski/snoubord časovi su na raspolaganju za početnike i srednje obučene skijaše. U ponudi je veliki broj prelepih ski centara: Berne, Geneva, Les Crosets, Verbier, Gstaad, Crans Montana, Morgins, Rochers-de-Naye, Ovronnaz, Les Diablerets, Col des Mosses, La Lécherette, Barboleusaz, Leysin, Lausanne, Villars, Champéry, Monthey.

U cenu programa uključene su 4 poludnevne i 1 celodnevna ski / snoubord ekskurzija nedeljno, kao i sportske i druge aktivnosti u slobodno vreme (klizanje, sankanje, grudvanje, obilazak obližnjih gradova i drugih atraktivnih lokaliteta).

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print