Nemački u Beču za mlade

Škola

Humboldt Institut

Uzrast polaznika 15-18 godina

Humboldt Institut osnovan je 1977. godine za predavanje nemačkog kao stranog jezika u Nemačkoj.  Godinama unazad programe škole pohađalo je preko 60.000 polaznika iz 160 zemalja sveta. Pored različitih programa za odrasle, organizuju se i letnje škole za mlade na različitim lokacijama u Nemačkoj i u centru u Beču, u Austriji.

Vannastavne aktivnosti – Dvonedeljni program aktivnosti obuhvata jednu celodnevnu ekskurziju (subotom) i dve poludnevne ekskurzije (sredom), dok četvoronedeljni program obuhvata 3 celodnevne i 4 poludnevne ekskurzije. Celodnevna ekskurzija može da podrazumeva obilazak palate Schonbrunn, arheološkog parka Carnuntum ili drugo, dok poludnevne ekskurzije uglavnom podrazumevaju obilaske znamenitosti Beča: čuvenog muzeja Albertina, palate Hofburg, zabavnog parka Prater, najpoznatije bečke pijace Naschmarkt ili drugo, u zavisnosti od rasporeda.

Destinacija

Beč je metropola sa jedinstvenim šarmom koju mnogi zamišljaju kao stari i miran grad koji obiluje tradicijom i istorijskim građevinama. Specifičnost ovog grada ogleda se upravo u tome – zamislite istorijske zgrade iz 18. i 19. veka pomešane sa savremenom arhitekturom, koje formiraju impresivan umetnički prostor u samom centru Evrope.

U Beču postoji pregršt znamenitosti, atrakcija i zabavnih aktivnosti. U okviru čuvene palate Schonbrunn prostire se veliki park u kojem je smešten najstariji zoološki vrt na svetu – Tiergarten. Od palate Hofburg put vas vodi do Mariahilfer Strasse, ulice sa bezbroj prodavnica koja govori u prilog tome da je Beč jedan od evropskih centara mode. Jedan od važnih gradskih trgova je i Stephansplatz, u okviru kojeg je smeštena čuvena katedrala Svetog Stefana, najviša građevina u Beču. Za ljubitelje zabave, preporuka je da obiđu luna park Prater.

Kursevi

Program za tinejdžere je specijalno osmišljen za njihov uzrast. Polaznici pohađaju intenzivnu nastavu od 30 časova nedeljno u grupama od 10 polaznika. Kroz nastavu se usavršavaju osnovne veštine nemačkog jezika, a to su čitanje, pisanje, govor i razumevanje.

Prvi dan po dolasku u školu, svi polaznici rade test jezika, na osnovnu čijeg rezultata se svrstavaju u internacionalnu grupu. Program uključuje nastavu, smeštaj, ishranu, vannastavne aktvnosti i nadzor školskog osoblja.  

Nastava se odvija u okviru privatne gimnazije Bertha-von-Suttne, koja je u stvari brod koji se nalazi na samoj obali Dunava. Ova ekskluzivna lokacija predstavlja jedinstveno iskustvo budući da nije reč o klasičnom školskom objektu. Škola raspolaže sa 36 savremeno opremljenih učionica, kantinom u kojoj se radnim danima služe obroci za polaznike, sportskim terenom i mnoštvom drugih objekata.

Smeštaj

Smeštaj polaznika organizuje se u savremenoj rezidenciji Wien Brigittenau u samom centru Beča. Smeštaj obuhvata dvokrevetne sobe sa kupatilom, a polaznici su po sobama raspoređeni prema polu. Rezidencija je udaljena oko 15 minuta hoda od škole u kojoj se odvija nastava, a do koje idu u pratnji školskog osoblja. Polaznicima je obezbeđen pun pansion, a svi obroci služe se u rezidenciji, izuzev ručka radnim danima, koji se iz praktičnih razloga služi u školi. Smeštaj u rezidenciji počinje u nedelju pred početak nastave i traje do subote po završetku nastave.

Akreditacije

TestDaF

The TestDaF, formally Test Deutsch als Fremdsprache (“Test of German as a foreign language”), is a standardised German language test aimed at people who would like to study at or academics and scientists who would like to work in German universities. The test is run by the TestDaF-Institut.

The test can be taken in 91 different countries around the world. The test covers listening comprehension, reading comprehension, writing and speaking, and is recognised by German universitiesas proof of prospective students’ ability.

There are three levels (TDN 3–5) which correspond to the Common European Framework of Reference for Languages levels B2–C1

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju