Nemački u Beču za mlade

austrija-bec

Škola

Humboldt Institut

Uzrast polaznika 15-18 godina

Humboldt Institut osnovan je 1977. godine za predavanje nemačkog kao stranog jezika u Nemačkoj. Godinama unazad programe škole pohađalo je preko 60.000 polaznika iz 160 zemalja sveta. Pored različitih programa za odrasle organizuju se i letnje škole za mlade na različitim lokacijama u Nemačkoj i u centru u Beču, u Austriji.

Vannastavni program – dvonedeljni program aktivnosti obuhvata jednu celodnevnu ekskurziju (subotom) i dve poludnevne ekskurzije (sredom), dok četvoronedeljni program obuhvata 3 celodnevne i 4 poludnevne ekskurzije. Celodnevna ekskurzija može da podrazumeva obilazak palate Schonbrunn, arheološkog parka Carnuntum ili drugo, dok poludnevne ekskurzije uglavnom podrazumevaju obilaske znamenitosti Beča: čuvenog muzeja Albertina, palate Hofburg, zabavnog parka Prater, najpoznatije bečke pijace Naschmarkt ili drugo, u zavisnosti od rasporeda.

Destinacija

Beč je metropola sa jedinstvenim šarmom koju mnogi zamišljaju kao stari i miran grad koji obiluje tradicijom i istorijskim građevinama. Specifičnost ovog grada ogleda se upravo u tome – zamislite istorijske zgrade iz 18. i 19. veka pomešane sa savremenom arhitekturom, koje formiraju impresivan umetnički prostor u samom centru Evrope.

U Beču postoji pregršt znamenitosti, atrakcija i zabavnih aktivnosti. U okviru čuvene palate Schonbrunn prostire se veliki park u kojem je smešten najstariji zoološki vrt na svetu – Tiergarten. Od palate Hofburg put vas vodi do Mariahilfer Strasse, ulice sa bezbroj prodavnica koja govori u prilog tome da je Beč jedan od evropskih centara mode. Jedan od važnih gradskih trgova je i Stephansplatz, u okviru kojeg je smeštena čuvena katedrala Svetog Stefana, najviša građevina u Beču. Za ljubitelje zabave, preporuka je da obiđu luna park Prater.

Kursevi

Program za tinejdžere je specijalno osmišljen za ovaj uzrast. Polaznici pohađaju intenzivnu nastavu od 30 časova nedeljno u grupama od 10 polaznika. Kroz nastavu se usavršavaju osnovne veštine nemačkog jezika, a to su čitanje, pisanje, govor i razumevanje.

Prvi dan po dolasku u školu svi polaznici rade test jezika, na osnovnu čijeg rezultata se svrstavaju u internacinalnu grupu. Program uključuje nastavu, smeštaj, ishranu, vannastavne aktvnosti i nadzor školskog osoblja.

Nastava se odvija u okviru privatne gimnazije Bertha-von-Suttne, koja je ustvari brod koji se nalazi na samoj obali Dunava. Ova ekskluzivna lokacija predstavlja jedinstveno iskustvo budući da nije reč o klasičnom školskom objektu. Škola raspolaže sa 36 savremeno opremljenih učionica, kantinom u kojoj se radnim danima služe obroci za polaznike, sportskim terenom i mnoštvom drugih objekata.

Smeštaj

Smeštaj polaznika organizuje se u savremenoj rezidenciji Wien Brigittenau u samom centru Beča. Smeštaj obuhvata dvokrevetne sobe sa kupatilom, a polaznici su po sobama raspoređeni prema polu. Rezidencija se udaljena oko 15 minuta hoda od škole u kojoj se odvija nastava. Polaznicima je obezbeđen pun pansion, a svi obroci služe se u rezidenciji, izuzev ručka radnim danima koji se iz praktičnih razloga služi u školi. Smeštaj u rezidenciji počinje u nedelju pred početak nastave i traje do subote po završetku nastave.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print