Nemački u Berlinu

Škola

GLS German Language School

Osnovana 1983. godine, ova škola jezika u svojoj ponudi ima kurseve nemačkog jezika za odrasle tokom cele godine, ali i različite letnje programe za decu. U prilog iskustvu škole govori i činjenica da na godišnjem nivou školu pohađa više od 5000 polaznika iz preko 60 zemalja sveta.

Školski kampus smešten je u modernom delu grada – Prenzlauer Berg u ulici Kastanienallee koja predstavlja modni centar grada i u kojoj je na rasplolaganju preko 40 barova, kafea i mnoštvo modnih butika.

Vreme van nastave – Škola organizuje različite vannastavne aktivnosti i ekskurzije vikendom uz određenu doplatu. Tokom radnih dana organizuje se i do 3 aktivnosti dnevno, a one mogu biti obilasci znamenitosti po kojima je grad prepoznatljiv, šetnje gradom, filmske večeri i druge.

Polaznicima su vikendom na raspolaganju različite ekskurzije i posete drugim gradovima, a primeri gradova koje možete posetiti u zavisnosti od rasporeda škole jesu Hamburg, Drezden, Lajpcig i drugi.

Destinacija

Berlin kao najuticajniji grad moderne istorije nije moguće izostaviti u listi gradova koje morate posetiti. Ovo je grad koji najbolje oslikava Nemačku i njenu moć i snagu. U Berlinu će svako naći nešto za sebe, bilo da su to izlasci u kultne klubove ili obilasci muzeja koji unutar svojih zidina kriju istorijske tekovine iz svih delova sveta.

Krećući se od Alexanderplatz do Potsdamer Platz možete naići na raznolikosti kakve se mogu naći samo na još par mesta u svetu. Jedni su želeli da sačuvaju grad onakav kakav je bio dok su drugi želeli modernu metropolu, pa je Berlin danas treća po veličini metropola Evrope koja čuva tekovine svoje istorije. Tokom posete Berlinu, samo neke od znamenitosti koje ne bi trebalo da propustite jesu Tiergarten, Brandenburger Tor, Friedrichstat Platz i mnoge druge.

Kursevi

Škola ima na raspolaganju sledeće kurseve nemačkog jezika za odrasle:

  • Standardni kurs jezika (20 časova jezika nedeljno);
  • Standardni kurs jezika 30+ (20 časova jezika nedeljno, za polaznike starije od 30 godina);
  • Poluintenzivni kurs jezika (25 časova jezika nedeljno);
  • Intenzivni kurs jezika (30 časova jezika nedeljno);
  • Kombinovani »Crash« kurs (20 časova u grupi + 10 individualnih časova jezika nedeljno);
  • Poslovni kurs (jedan na jedan, 20 časova nedeljno);
  • Priprema za TestDaF i Goethe ispite (20 časova standardnog kursa + 10 časova pripreme za ispit, nedeljno) i drugi.

Prvog dana po dolasku u školi radi se test jezika kako bi se svakom polazniku odredio nivo znanja i shodno tome rasporedio u odgovarajuću jezičku grupu.

Smeštaj

Škola u svojoj ponudi ima više opcija smeštaja u kampusu i van njega. Smeštaj u kampusu postoji u GLS studiju ili hotelu Oderberger. Obe opcije obuhvatraju jednokrevetne ili dvokrevetne sobe u studiju ili apartmanu koji ima kupatilo (sa ili bez kuhinje), a smeštaj je na bazi noćenja sa doručkom u GLS restoranu. Opcije van kampusa su zajednički stanovi, Low Budget studio i porodice. Zajednički stanovi dele se sa drugim GLS polaznicima (kuhinja, kupatilo), a smeštaj je u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom. Budget studio je jednokrevetni studio sa kupatilom, ali obroci nisu uključeni u cenu. Boravak u porodici može da obuhvata jednokrevetnu sobu bez obroka, noćenje sa doručkom ili da bude na bazi polupansiona, u zavisnosti od izbora i odluke samog polaznika (u porodici je kupatilo zajedničko).

 

Galerija

Akreditacije

EAQUALS

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Dejan, 44, dvonedeljni kurs

Išao sam na standardni kurs i mogu reći da sam jako zadovoljan. Nastavnici su baš prijatni, ali u isto vreme vrlo profesionalni na predavanjima. Sve je baš profesionalno. Svidela mi se i lokacija škole, jer u blizini ima dosta barova, kafića i prodavnica. Definitivno bih ponovo upisao kurs jezika u GLS!

Marija, 31, mesec i po dana

Veoma su mi se svideli predavači, jer su jako profesionalni i učinili su moje učenje nemačkog jako zanimljivim, iako je dosta težak jezik. Ipak, mislim da je optimalno vreme za učenje nemačkog neka 2-3 meseca. Ja sam za mesec i po uspela da naučim da se sporazumem, a da ne pitam ljude oko mene ništa na engleskom (da pitam na ulici za pravac, čitam, kupim sitnice u supermarketu), ali da bih ga baš lepo progovorila, mislim da bi mi trebao još mesec ili dva.

Miloš, 24, dvonedeljni kurs

Najbolje od svega mi je bilo to što nisam koristio srpski jezik apsolutno nigde! Sve vreme sam se trudio da što više toga zapamtim i odmah primenim na ulici, a i družeći se sa drugim polaznicima škole iz celog sveta. Upoznavanje ljudi iz drugih zemalja je jedno neponovljivo iskustvo. Sa svima sa kursa sam ostao u kontaktu, tako da ćemo nastaviti da se čujemo na nemačkom jeziku. Sigurno ću sledećeg leta opet upisati kurs jezika u ovoj školi, kako bih nastavio gde sam stao.

Tamara, 21, tronedeljni kurs

GLS je stvarno dobra škola. Nastavnici su odlični, nastava je zanimljiva, kao i vannastavne aktivnosti koje organizuje škola. Upoznala sam mnogo novih prijatelja iz Italije, Španije, Slovenije, Francuske. Ovo je jedno izvanredno iskustvo i svima bih preporučila da upišu kurseve jezika u inostranstvu, jer nema boljeg načina da se progovori strani jezik.

Činjenica da već drugu godinu za redom idem na kurs nemačkog u ovoj školi najbolje govori o tome koliko sam oduševljena! Prošle godine sam bila na tronedeljnom kursu i oslobodila se da „progovorim“ na nemačkom, bez straha da će mi se neko smejati što grešim. Profesori su divni i zaista umeju da motivišu i inspirišu polaznike. Imala sam sreće da imam zaista dobre predavače, od kojih sam mnogo toga naučila i radujem se što opet idem, ovaj put na četiri nedelje. Da ne zaboravim, upoznala sam divne ljude s kojima se i dan danas dopisujem na nemačkom. Oni su mi bili cimeri u zajedničkom stanu. Jednom rečju, predivno iskustvo!

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print