Sportski kampovi u Americi

news_field_hockey

Škola

NIKE SPORT CAMPS

Misija Nike kampova je sportsko oblikovanje polaznika kroz visok kvalitet sportskog obrazovanja i unapređenje veština, pružajući im doživljaj koji će pamtiti do kraja života.

Egida International je u mogućnosti da Vam sa ponosom ponudi ekskluzivne i čuvene američke sportske kampove najpoznatije sportske marke u svetu – Nike!
Još od davne 1975. godine sportski kampovi širom Amerike nude programe izuzetno visokog kvaliteta. Svake godine preko 50.000 mladih kampera iz celog sveta uživa u preko 500 letnjih sportskih kampova širom Amerike.  Ove kampove pohađaju polaznici tinejdžerskog uzrasta iz celog sveta, ali i američki tinejdžeri. Sportski kampovi obuhvataju mnogobrojne sportske aktivnosti, među kojima svako može pronaći odgovarajući kamp za sebe:

• odbojka
• golf
• atletika
• košarka
• plivanje
• tenis
• bejzbol
• softbol
• hokej
• fudbal
• lakros
• multi sportovi
• vaterpolo
• ragbi
• američki fudbal
• ultimate sport

Program obuhvata i bogat vannastavni program – zabavne večernje i vikend aktivnosti. Većina centara nudi 2-3 zabavne večernje aktivnosti kao što su: roštilj na plaži, disko večeri, veče filmova ili sportske večeri.

Destinacija

Kampovi se organizuju pri nekima od najpoznatijih i najboljih američkih koledža, odmarališta i škola (Stenford, MIT, Georgetown, Northwestern, Pebble Beach, The Lawrenceville School). Treninge drže iskusni, profesionalni i ovlašćeni treneri, kao i sportisti iz kolegijuma. Po dolasku na kamp, svaki polaznik se individualno testira i raspoređuje u odgovarajuću grupu na osnovu godišta i trenutnih sportskih sposobnosti. Na 8-10 kampera dolazi po 1 trener na timskim sportovima, odnosno na 6 kampera po 1 trener na individualnim sportovima.

Programi

Nike kamp nudi dve opcije programa:

1. Sportski program koji uključuje dvonedeljni/tronedeljni/četvoronedeljni sportski kamp (po izboru polaznika) – namenjeno polaznicima od 10-18 godina (u pojedinim centrima od 8-18 godina)

2. Sportski program sa kursom jezika čuvene škole ELS, koji uključuje jednonedeljni, dvonedeljni ili tronedeljni kurs jezika pre odabranog sportskog kampa – namenjeno polaznicima od 10-18 odnosno 14-18 godina (u zavisnosti od centra) ili kombinovani program nastave engleskog jezika i sportskih treninga.
Rezultat ovakvog programa je savršena kombinacija jezičkog usavršavanja i sportskih aktivnosti, tokom kojih će polaznik steći više samopouzdanja prilikom komunikacije na engleskom jeziku, stiču se nova međunarodna poznanstva, a ujedno se usavršava sport koji dete voli!

1) PROGRAM NIKE SPORTSKI KAMP
Početak programa je u nedelju, kada polaznici stižu u odabrani američki kamp. Sportske aktivnosti traju 4-6 dana u zavisnosti od odabranog sporta. Svake nedelje kreće nova tura treninga koji su kumulativni, jer je cilj da se veštine polaznika iz nedelje u nedelju poboljšavaju. Zbog ove činjenice i činjenice da svake nedelje dolaze novi polaznici, svake nedelje tura treninga je različita. Polaznici imaju treninge 6 sati dnevno, što im ostavlja dovoljno vremena za drugi deo dana, kada mogu da se druže i uživaju u slobodnom vremenu.

2) PROGRAM ELS KURS JEZIKA  +  NIKE SPORTSKI KAMP
Kurs jezika održava se u školi ELS, koja je u zavisnosti od centra locirana ili pri sportskom kampu ili u blizini kampa. Takođe, u zavisnosti od centra, polaznici će za vreme pohađanja kursa jezika biti smešteni u okviru sportskog kampa ili u jednoj od američkih porodica.
Program koji uključuje i usavršavanje jezika uz sportske aktivnosti, sastoji se od 15 časova nastave nedeljno od ponedeljka do petka. Na nastavi se fokus stavlja na jezičke osnove i konverzaciju. Nakon završenog kursa, polaznik se pridružuje Nike kampu i sportskim aktivnostima.

Pojedini centri nude još jednu opciju kombinovanog programa: na istoj lokaciji u isto vreme održavaju se kurs jezika i sportske aktivnosti (jedan deo dana je posvećen kursu jezika, dok je drugi deo dana posvećen odabranom sportu). Nastava može biti u prepodnevnim ili popodnevnim terminima, dok je u suprotnom terminu sportska aktivnost (termini kursa jezika i sporta se razlikuju od centra do centra).

Smeštaj

Smeštaj je u udobnim i sigurnim dvokrevetnim sobama, dok je ishrana na bazi punog pansiona. Školsko osoblje je zaduženo za 24-oro časovni nadzor. Osoblje je sa polaznicima u smeštaju i učestvuju zajedno sa njima u popodnevnim i večernjim aktivnostima.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju