Sportski kampovi u Americi

Škola

NIKE SPORT CAMPS

Misija Nike kampova je sportsko oblikovanje polaznika kroz visok kvalitet sportskog obrazovanja i unapređenje veština, pružajući im doživljaj koji će pamtiti do kraja života.

Egida International je u mogućnosti da Vam sa ponosom ponudi ekskluzivne i čuvene američke sportske kampove najpoznatije sportske marke u svetu – Nike!

Još od davne 1975. godine sportski kampovi širom Amerike nude programe izuzetno visokog kvaliteta. Svake godine preko 50.000 mladih polaznika iz celog sveta uživa u preko 750 letnjih sportskih kampova širom Amerike. Ove kampove pohađaju polaznici tinejdžerskog uzrasta iz celog sveta, ali su veoma popularni i među američkim tinejdžerima. Sportski kampovi obuhvataju mnogobrojne sportske aktivnosti, među kojima svako može pronaći odgovarajući kamp za sebe:

 • odbojka
 • golf
 • atletika – trčanje
 • košarka
 • plivanje
 • tenis
 • bejzbol
 • softbol
 • hokej
 • hokej na travi
 • fudbal
 • lakros
 • multi sportovi
 • vaterpolo
 • ragbi
 • američki fudbal
 • gimnastika
 • veslanje

Program obuhvata i bogat vannastavni program – zabavne večernje i vikend aktivnosti. Većina centara nudi 2-3 zabavne večernje aktivnosti nedeljno, kao što su: roštilj na plaži, disko večeri, veče filmova, sportske večeri i slično.

Destinacija

Kampovi se organizuju pri nekima od najpoznatijih i najboljih američkih koledža, odmarališta i škola (Stanford, MIT, Georgetown, Northwestern, Pebble Beach, The Lawrenceville School). Treninge drže iskusni, profesionalni i ovlašćeni treneri, kao i sportisti iz kolegijuma. Po dolasku u kamp, svaki polaznik se individualno testira i raspoređuje u odgovarajuću grupu na osnovu godišta i trenutnih sportskih sposobnosti. Uglavnom na 8-10 kampera dolazi po jedan trener na timskim sportovima, odnosno na 6 kampera po jedan trener na individualnim sportovima.

Programi

Nike kamp nudi dve opcije programa:

 1. Sportski program koji uključuje dvonedeljni/tronedeljni/četvoronedeljni sportski kamp (po izboru polaznika) – namenjeno polaznicima 9-18 godina u većini kampova.
 2. Sportski program sa kursom jezika čuvene škole ELS, koji uključuje jednonedeljni, dvonedeljni ili tronedeljni kurs jezika pre odabranog sportskog kampa – namenjeno polaznicima 10-18 odnosno 14-18 godina (u zavisnosti od centra) ili kombinovani program nastave engleskog jezika i sportskih treninga, gde svakog dana deca imaju i časove engleskog i treninge.

Rezultat ovakvog programa je savršena kombinacija jezičkog usavršavanja i sportskih aktivnosti, tokom kojih će polaznik steći više samopouzdanja prilikom komunikacije na engleskom jeziku, stiču se nova međunarodna poznanstva, a ujedno se usavršava sport koji dete voli.

1) PROGRAM NIKE SPORTSKI KAMP

Početak programa je u nedelju, kada polaznici stižu u odabrani američki kamp. Sportske aktivnosti traju 4-6 dana, u zavisnosti od odabranog sporta. Svake nedelje počinje nova tura treninga koji su kumulativni, jer je cilj da se veštine polaznika iz nedelje u nedelju poboljšavaju. Zbog ove činjenice i činjenice da svake nedelje dolaze novi polaznici, svake nedelje tura treninga je različita. Polaznici imaju treninge 6 sati dnevno, što im ostavlja dovoljno vremena za drugi deo dana, kada mogu da se druže i uživaju u slobodnom vremenu.

2) PROGRAM ELS KURS JEZIKA  +  NIKE SPORTSKI KAMP

Kurs jezika održava se u školi ELS, koja je u zavisnosti od centra locirana ili pri sportskom kampu ili u blizini kampa. Takođe, u zavisnosti od centra, polaznici će za vreme pohađanja kursa jezika biti smešteni u okviru sportskog kampa ili u jednoj od američkih porodica.

Program koji uključuje i usavršavanje jezika uz sportske aktivnosti sastoji se od 8 do 15 časova nastave nedeljno, od ponedeljka do četvrtka ili petka. Na nastavi se fokus stavlja na jezičke osnove i konverzaciju. Nakon završenog kursa, polaznik se pridružuje Nike kampu i sportskim aktivnostima.

Pojedini centri nude još jednu opciju kombinovanog programa: na istoj lokaciji u isto vreme održavaju se kurs jezika i sportske aktivnosti (jedan deo dana je posvećen kursu jezika, dok je drugi deo dana posvećen odabranom sportu). Nastava može biti u prepodnevnim ili popodnevnim terminima, dok je u suprotnom terminu sportska aktivnost (termini kursa jezika i sporta se razlikuju od centra do centra).

Smeštaj

Smeštaj je u udobnim i sigurnim dvokrevetnim sobama, dok je ishrana na bazi punog pansiona. Školsko osoblje je zaduženo za celodnevni nadzor. Osoblje je sa polaznicima u smeštaju i učestvuju zajedno sa njima u popodnevnim i večernjim aktivnostima.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju