Srednja škola na Floridi, SAD

North Broward Preparatory School

Škola

North Broward Preparatory School

Škola se nalazi na Floridi u gradu Kokonat Krik (Coconut Creek), 24 km severno od Fort Loderdejla, na mestu koje je okruženo palmama, u blizini okeana, gde je tokom čitave godine leto.  Škola je osnovana 1957. godine. Ovo je gradska škola, ali je izmešten od centra i od gradske gužve, okružen mirnim ulicama i stambenim kućama, u kraju grada veoma bogatim zelenilom. Škola se prostire na 32 hektara, poseduje 2 kampusa (Coconut Creek i Coral Springs Resindentinal Village) koji su na 15 minuta udaljeni jedan od drugog. Brojni sportski kapaciteti omogućavaju učenicima da se posle nastave bave sportovima kao što su: bejzbol, kuglanje, fudbal, hokej na ledu, ragbi, tenis, odbojka, košrarka, golf. Ova škola ima izuzetno jak košarkaški tim i da bi đak mogao da uđe u prvi tim mora da bude izuzetno dobar sportista. Kampusi poseduju dve biblioteke, umetnički studio, četiri bazena, četiri restorana, školsku kantinu i pokriveni su bežičnim internetom. U oba kampusa dečaci i devojčice stanuju odvojeno.

Škola nudi programe od klasičnog srednjoškolskog programa preko Honors, Advanced Placement do International Baccalaureat programa. Cilj škole je da podstakne učenike na iskazivanje različitih sposobnosti, interesovanja, talenata i ličnih ciljeva, kako bi bez poteškoća mogli da započnu studiranje na koledžu ili univerzitetu po prvom izboru. Odnos broja učenika prema nastavnom osoblju je 8:1 i maksimalnom veličinom odeljenja je 22 učenika. Akademski škola pokriva interesovanja u svim bitnijim društvenim i prirodnim naukama, dok se posebno ističu po odeljenjima za umetnost i prirodne nauke. Jaki pripremni akademski programi obogaćeni su aktivnostima u pozorišnoj umetnosti, muzici, vizuelnoj i grafičkoj umetnosti, informatici i drugim oblastima.

 

Profil

 • Lokacija škole: urbana sredina, neposredna blizina Ft. Loderdejla
 • Godina osnivanja: 1957.
 • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
 • Starosna struktura: Svi učenici: 5-19 godina, Internat: 16-19 godina
 • Broj studenata: 1400; učenici u internatu: 450
 • Najbliži aerodrom: Miami International Airport
 • Nastavni programi: IB Diploma program, High School diploma, AP
 • Cena za internacionalne učenike: za školsku godinu od 55.500 $
 • Dodatni troškovi: obavezna godišnja registracija ($ 6.000) i depozit ($ 3.000), prijava 8400 rsd, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Škola je poznata po internacionalnim učenicima iz 38 različitih zemalja, kultura i različitih religija. Veoma je selektivna, te svoja vrata otvara izuzetno posvećenim, vrednim i talentovanim učenicima sa visokim akademskim rezultatima. Učenici škole 100% uspečno upisuju fakultete po završetku programa, između ostalih i najjače fakultete kao što su Columbia, Cornell, Duke, Harvard, MIT, Notre Dame, Yale i  Princeton. Svaki učenik koji pohađa IB program u ovoj školi treba da ispuni IB interne i eksterne procene i da polaže završni ispit. Učenici koji uspešno dobiju IB diplomu dobijaju Florida Bright Futures stipendiju koja im omogućava olakšano studiranje na državnim univerzitetima u državi Florida.

Škola nudi i poseban program LPA (Lighthouse Point Academy) za učenike sa blagim smetnjama u učenju, tokom kojeg odgovarajući smeštaj i lična briga o učeniku dovode do uspeha tokom pripreme za koledž. Škola ulaže velike napore da svakom učeniku ponaosob pomogne da otkrije svoje talente, a kroz brojna iskustva formiraju se karakter učenika, timski rad i povećava se samopouzdanje.

Uslovi upisa

Škola je u velikoj meri selektivna, tako da je za upis potrebno da kandidati imaju dobar uspeh u prethodnom školovanju. Pored toga, potrebno je da učenici imaju dovoljan nivo poznavanja engleskog jezika (SLEP, TOEFL) i da prilože dokaz o prethodnom obrazovanju (svedočanstva i diplome), preporuke nastavnika iz matične škole, kopiju pasoša i kopiju izvoda iz matične knjige rođenih.

Upis se vrši tokom cele godine, do popunjenja kapaciteta. Naravno, preporuka je da se prijava pošalje što ranije kako bi se osiguralo mesto. Uslovi za upis su:

 • Minimum srednji (u tom slučaju pohađa se i dodatna nastava engleskog) ili viši srednji nivo engleskog jezika
 • Dobar akademski uspeh
 • Preporuka profesora

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

 

Galerija

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju