Srednja škola na Floridi, SAD

Škola

North Broward Preparatory School

Škola se nalazi na Floridi u gradu Kokonat Krik (Coconut Creek), 24 km severno od Fort Loderdejla, na mestu koje je okruženo palmama, u blizini okeana, gde je tokom čitave godine leto. Škola je osnovana 1957. godine. Ovo je gradska škola, ali je izmeštena od centra i od gradske gužve, okružena mirnim ulicama i stambenim kućama, u kraju veoma bogatom zelenilom. Škola se prostire na 32 hektara, poseduje 2 kampusa, Coconut Creek Coral Springs Resindentinal Village, koji su na 15 minuta udaljeni jedan od drugog. Bogati sportski kapaciteti omogućavaju učenicima da se posle nastave bave sportovima kao što su: bejzbol, kuglanje, fudbal, hokej na ledu, ragbi, tenis, odbojka, košrarka, golf. Ova škola ima izuzetno jak košarkaški tim i da bi đak mogao da uđe u prvi tim mora da bude izuzetno dobar sportista. Kampusi poseduju dve biblioteke, umetnički studio, četiri bazena, četiri restorana, školsku kantinu i pokriveni su bežičnim internetom. U oba kampusa dečaci i devojčice stanuju odvojeno.

Škola nudi programe od klasičnog srednjoškolskog programa preko Honors, Advanced Placement do International Baccalaureat programa. Cilj škole je da podstakne učenike na iskazivanje različitih sposobnosti, interesovanja, talenata i ličnih ciljeva, kako bi bez poteškoća mogli da započnu studiranje na koledžu ili univerzitetu po prvom izboru. Odnos broja učenika prema nastavnom osoblju je 8:1 i maksimalnom veličina odeljenja je 22 učenika. Akademski, škola pokriva interesovanja u svim bitnijim društvenim i prirodnim naukama, dok se posebno ističu po odeljenjima za umetnost i prirodne nauke. Jaki pripremni akademski programi obogaćeni su aktivnostima u pozorišnoj umetnosti, muzici, vizuelnoj i grafičkoj umetnosti, informatici i drugim oblastima.

Profil

Lokacija škole: Coconut Creek, urbana sredina

Godina osnivanja: 1957.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 5 – 19 godina, Internat: 16 – 19 godina

Broj studenata: 1550

Najbliži aerodrom: Miami International Airport

Nastavni programi: IB Diploma program, High School Diploma, AP

Cena za internacionalne učenike za školsku 2018/19. godinu: 59.950 $

Dodatni troškovi: prijava 8400 rsd, godišnja registracija, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Škola promoviše individualno učenje, kreativnost i kritičko razmišljanje. Osnažuje i podstiče učenika da posegne za onim što nije smatrao mogućim, kako bi ostvario vrhunske akademske, društvene i lične uspehe.

Poznata je po internacionalnim učenicima iz 38 različitih zemalja, kultura i različitih religija. Veoma je selektivna, te svoja vrata otvara izuzetno posvećenim, vrednim i talentovanim učenicima sa visokim akademskim rezultatima. Učenici škole uspešno upisuju fakultete po završetku programa, između ostalih i najjače fakultete kao što su Columbia, Cornell, Duke, Harvard, MIT, Notre Dame, Yale i Princeton. Svaki učenik koji pohađa IB program u ovoj školi treba da ispuni IB interne i eksterne procene i da polaže završni ispit. Učenici koji uspešno dobiju IB diplomu dobijaju Florida Bright Futures stipendiju koja im omogućava olakšano studiranje na državnim univerzitetima u državi Florida.

Škola nudi i poseban program LPA (Lighthouse Point Academy) za učenike sa blagim smetnjama u učenju, tokom kojeg odgovarajući smeštaj i lična briga o učeniku dovode do uspeha tokom pripreme za koledž. Uz to, ulaže velike napore da svakom učeniku ponaosob pomogne da otkrije svoje talente, a kroz brojna iskustva formiraju se karakter učenika, timski rad i povećava se samopouzdanje.

Uslovi upisa

  • Popunjena aplikacija;
  • Preporuka direktora škole;
  • Preporuka nastavnika engleskog;
  • Preporuka nastavnika matematike;
  • Svedočanstva prethodnih razreda;
  • TOEFL, SLEP ili SSAT;
  • Telefonski intervju.

 Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Galerija

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print