Srednjoškolski internat u Parizu

Notre Dam internatska skola Francuska

Škola

Notre Dame International High School

NOTRE-DAME internacionalna srednja škola se nalazi pri školi Notre-Dame Les Oiseaux, prestižnoj francuskoj srednjoj školi sa dugom istorijom kvalitetnog obrazovanja u vrlo kompetitivnom sistemu privatnih srednjih škola. Škola se nalazi na kampusu Notre-Dame Les Oiseaux, u gradu Verneuil-sur-Seine, 38 km od centra Pariza. Verneuil-sur-Seine, na obalama reke Seine, je pitom grad dovoljno blizu metropole, ali takođe dovoljno udaljen od gradske vreve što omogućava đacima da se koncentrišu na učenje. Ovaj grad pruža zdravu životnu sredinu sa brojnim parkovima, baštama, rekama i jezerima.

Osnovni cilj škole je da pripremi učenike za profesionalni uspeh. Srednjoškolski nastavni program stavlja naglasak na razvijanje kritičkog mišljenja i intelektualnog razvijanja u okviru priprema za uspešno studiranje. Notre-Dame veliku važnost daje individualnom učenju. Odnos profesora i učenik se kreće od 1:6 do 1:20. Male grupe stvaraju atmosferu gde je moguća neposredna interakcija učenika i profesora i koja dozvoljava da se radi na ličnim intreresovanjima svakog učenika. Cilj škole je da đacima pruži priliku da razvijaju svoju ličnost, društvenu svesnost i kreativnost kroz mnogobrojne aktivnosti i klubove. Vrlo je bitno da se učenici osećaju prijatno u svom okruženju i da uspostave pozitivnu interakciju sa drugim inostranim studentima, što škola omogućava organizujući brojne izlete, igranke, vannastavne aktivnosti.

Škola ima sopstvenu rezidenciju unutar kampusa koja je otvorena u toku radnih dana. Učenici vikendom mogu boraviti u porodičnom smeštaju ili u rezidenciji u Parizu (16+).

Profil

  • Lokacija škole: Verneul-sur-Seine, 30 km od Pariza
  • Godina osnivanja:
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: 14/15-18 po dolasku
  • Najbliži aerodrom: Charles de Gaulle, Paris Orly,
  • Nastavni programi: HS Diploma program
  • Cena za internacionalne učenike: za školsku godinu od € 20,900 € do 22,900 nastava i smeštaj
  • Dodatni troškovi: registracija €600, avio prevoz, zdravstveno osiguranje, vannastavne aktivnosti, određen nastavni materijal, dodatni časovi, članarina u klubovima, troškovi izdavanja vize…

Izdvajamo

Privatna američka srednja škola u Parizu učenicima nudi pored američkog srednjoškolskog nastavnog programa i obiman kulturološki i lingvistički program na francuskom jeziku.

Dodatni časovi engleskog su uključeni u cenu školarine. Početne potrebe učenika se razlikuju, tako da su polaznici raspoređeni u vise grupa sa individualnim uputstvima od strane specijalizovanih nastavnika, dodatno upotpunjenih neformalnim pomoćnim konsultacijama od strane akademskog osoblja u večernjim časovima u samom internatu.

Uslovi upisa

Za internacionalne učenike uslovi upisa su minimum dve godine učenja engleskog jezika i dobri akademski rezultati. Nije potrebno znanje francuskog jezika.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Četvrtu godinu srednje škole završio sam u Parizu, u američkoj školi Notre-Dame International High School.

Ohrabren podrškom prijatelja koji su se školovali u inostranstvu, odlučio sam da se raspitam o mogućnostima učenja u inostranstvu. Isprva sam želeo da nastavim školovanje u Sjedinjenim Američkim Državama, međutim kada sam video ponudu Notre-Dame škole, u trenutku sam se predomislio. Odluka da odem u Francusku nije bila nimalo laka. Raspitivao sam se dosta o školi na internetu, stupio sam u kontakt sa devojkom iz Crne Gore koja je upravo zavrsila tu školu i nakon njenih reči hvale odlučio da odem u Pariz. Znao sam da se odričem mnogo stvari i ljudi koji me vezuju za Srbiju, kao i da ću propustiti dosta događaja u Novom Sadu i mojoj školi (kao što je matursko veče, npr.), ali ne kajem se nimalo. Moja nova škola je bila pun pogodak. Upoznao sam ljude iz celog sveta, koji su sada moji prijatelji, spoznao sam razne kulture i običaje za koje nisam znao da postoje, ali sam takođe i pokazao naše običaje i pokušao da naučim ljude što više stvari o nama i našoj kulturi. Naučio sam španski jezik družeći se sa Špancima i Meksikancima, naučio sam francuski, koji nisam znao pre nego što sam došao u Pariz. Pritisak u školi je bio mnogo manji, jer je manje učenika i samim tim profesori sa đacima imaju prisniji odnos i znaju kako ko funkcioniše. Profesori su krajnje korektni, u stanju su da vam pomognu kada god vi to zaželite. Svaki vikend škola je organizovano išla u razne delove Pariza, posete muzejima, parkovima, Diznilendu, odlazak u bioskop, ekskurziju, itd. Po završetku školske godine mnogi su plakali, a meni je najviše bilo krivo što ranije nisam došao u ovu školu.

Jakša 

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju