Škola francuskog jezika u Francuskoj, Rambuje

Rambuje

Škola

Planete Langues

Škola se nalazi u centru grada i školski kampus obuhvata pet objekata pri čemu je glavna školska zgrada zamak preuređen za potrebe škole. Kampus je okružen parkom koji obiluje biciklističkim stazama i predstavlja pravu oazu za odmor i rekreaciju. Centar ima 15 učionica, prostoriju sa računarima, WiFi na celom kampusu, kantinu, prostoriju za odmor i druženje uz zvuke školskog klavira, TV i video salu, biblioteku i videoteku, perionicu veša, diskoteku, teretanu, stolove za stoni tenis, terene za tenis, odbojku i fudbal.

Školu odlikuje izuzetan balans učenja i usavršavanja francuskog jezika i kulturnih aktivnosti. Programi su usmereni ka razvoju govornih sposobnosti i konverzaciji sa francuskim profesorima, čime se podstiče pravilna upotreba gramatike i proširenje vokabulara.

Vreme van nastave – Škola organizuje brojne aktivnosti kroz koje se upoznaju Rambuje i okolna oblast. Aktivnosti se uglavnom odvijaju u pratnji školskog osoblja. Škola se trudi da ponudi što zanimljivije aktivnosti, pa se tako organizuju brojne sportske aktivnosti, upoznavanje sa gastronomskim obeležjima, umetnošću i fransuckom tradicijom kroz brojne izlete i ekskurzije. Kroz ekskurzije, radionice i sportske aktivnosti, usavršavanje jezika postaje konkretnije, brže i zabavnije. Polaznici obilaze Rambuje i njegove znamenitosti, idu na ekskurzije u Pariz, Versaj, Šartr  i druge gradove. Neke od aktivnosti koje su posebno interesantne su jahanje konja, tenis, plivanje, vožnja bicikla, šetnje u prirodi, degustacija vina i francuskih sireva, priprema francuskih specijaliteta. Neke od aktivnosti su besplatne dok za neke postoji doplata (2-30 €).

Destinacija

Rambuje je prijatan mali istorijski grad okružen bogatom šumom Forêt Rambouillet i prirodnim lepotama. Nalazi se na severu Francuske, udaljen oko 50 km od Pariza. Poznat je po zamku Luja XVI iz 1783. godine koji se i danas  koristi kao zvanična rezidencija u kojoj se održavaju međunarodni samiti i dočekuju državnici stranih zemalja. Zamak je okružen jezerima, kanalima i uređenim vrtovima. U sklopu zamka se nalaze i mlekara izgrađena za Mariju Antoanetu i farma francuskih merino ovaca. Rambuje obiluje drugim znamenitostima kao što su palata Napoleonovog sina – Palais du Roi de Rome, zatim crkve, galerije, muzeji, spomenici, pozorišta, parkovi i bašte.

Kursevi

Škola ima u ponudi sledeće kurseve jezika:

  • Standardni kurs jezika (20 časova nedeljno)
  • Intenzivni kurs jezika (30 časova nedeljno)
  • Ispitni kursevi (priprema za polaganje međunarodnih ispita iz frnacuskog jezika)
  • Francuski jezik i jahanje konja/muzika (20 časova nedeljno sa 4 časa obuke u jahanju konja ili 4 časa muzičkih vežbi)
  • Francuski jezik i kultura (20 časova nedeljno sa 3 kulturne aktivnosti nedeljno – obilasci istorijskih znamenitosti, umetnost, gastronomija, vožnja bicikla itd).
  • Francuski jezik i tenis (20 časova nedeljno sa 3 časa tenisa, 6 h nedeljno)

Smeštaj

Polaznicima su na raspolaganju smeštaj u porodici i smeštaj u rezidenciji u okviru kampusa. U porodici su na raspolaganju jednokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom i uključenim polupansionom ili punim pansionom. U okviru rezidencije na raspolaganju su jednokrevetne ili dvokrevetne sobe sa polupansionom ili punim pansionom. Smeštaj u rezidenciji može biti i bez obroka.

Galerija

Akreditacije

FLE

FLE

The Groupement FLE brings together schools teaching French in France which offer a wide range of quality services to students, business people or people just interested in learning French in France during a language stay.
Our schools propose a wide range of French courses : general French, specific purposes courses, courses for teachers of French, preparation for DELF/DALF exams, junior vacation courses…
The Groupement FLE also aims to promote its member schools, as well as sharing experience and knowledge to improve quality standards.
This ‘quality reference’ is based on criteria, firm commitments and audits, outlined in a reference document, to which all Groupement FLE member schools adhere.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print