Omladinska reprezentacije Srbije stigla u Beograd

Omladinska reprezentacije Srbije, koja je na Novom Zelandu osvojila titulu prvaka sveta, doputovala je nešto pre osam sati na aerodrom Nikola Tesla.

Zlatnu ekspediciju dočekao je predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Tomislav Karadžić, potpredsednik Ivan Ćurković, nekoliko desetina navijača,  članovi porodica i veliki broj novinarskih ekipa.

Povicima „šampioni, šampioni“ pozdravljeni su prvaci sveta, a oni su im odgovorili stihovima dobro poznate pesme “ Igraj i pobedi“ i „Dajte Brazil da se igramo“.

Avion koji je prevozio omladindsku reprezentaciju dočekan je svečanim pozdravom i vodenim lukom, koji se u vazduhoplovstvu koristi u izuzetnim prilikama, kada se ukazuje najviša počast.

Umorni posle napornog puta fudbaleri su se odmah po dolasku uputili u Sportski centar F S S u Staroj Pazovi, gde će ih nešto kasnije pozdraviti predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

U Staroj Pazovi biće upriličena i konferencija za novinare, dok je svečani doček zakazan za 20 sati ispred Skupštine grada Beograda.

Omladinci Srbije ostvarili su istorijski uspeh osvojivši titulu šampiona sveta za fudbalere do 20 godina.

Ekipa Veljka Paunovića odigrala je sjajno čitav turnir, a u finalnoj utakmici u Oklendu, pobedila je posle produžetaka odgovarajuću selekciju Brazila sa 2:1 golom Nemanje Maksimovića u 118. minutu.

(Izvor: Tanjug)

srbija

(Izvor: Tanjug/AP, David Rowland)

Share

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *