Porodični program učenja engleskog jezika u Londonu

Škola

Frances King

Ova škola osnovana je 1973. godine i jedna je od vodećih škola jezika u Londonu. Škola poseduje nekoliko centara u gradu i svi se nalaze u prvoj zoni Londona. Centri poseduju tehnički dobro opremljene učionice kao i dodatne prostorije za učenje i druženje. Frances King je akreditovana od strane British Council-a, što osigurava visok standard nastave.

Vreme van nastave – Porodice su slobodne da uživaju u atrakcijama Londona nakon nastave. Polaznici kursa mogu da se uključe u društveni program škole koji uključuje 2 ili 3 poslepodnevne aktivnosti nedeljno, kao i vikend ekskurzije van Londona uz doplatu.

Neke od aktivnosti su:

Weekend Tripsvikend putovanja u najpopularnije gradove Velike Britanije Bat, Solzberi i obilazak Stounhendža, Kembridž, Oksford, Dover, Stratford, Kenterberi i Brajton.

London Walks – pešačke ture koje su najbolji način da upoznate London – Covent Garden Walk, Harry Potter Walk, Canal Walk to Camden Town, River Walk, Music Walk, Jack the Ripper Walk.

Škola za svoje polaznike može organizovati posete muzejima, galerijama i mnogim znamenitostima, izlaske u klubove i pabove, večere u restoranima, odlaske u bioskop i pozorište, radionice na različite jezičke i kulturne teme, čajanke, večeri igara i mnoge druge aktivnosti.

Destinacija

London je muzički, pozorišni, modni i kulturni centar, sa nekim od najboljih muzeja i galerija na svetu, prelepim parkovima, mostovima i kraljevskim palatama. Ova metropola živi 24 sata dnevno.

Zgrada Parlamenta sa Big Benom, čuveni most na Temzi Tower Bridge, dom britanske kraljevske porodice – Bakingemska palata ispred koje se održava čuvena smena garde, Vestminsterska opatija, replika Šekspirovog pozorišta Glob, mnoštvo muzeja, trg Trafalgar sa spomenikom Nelsonu, Pikadili i panoramski točak London Eye, samo su neke od znamenitosti Londona koje svakako vredi videti.

Takođe, u Londonu se organizuje i veliki broj godišnjih događaja. Svakog leta organizuje se najveći ulični karneval u Evropi – Noting Hil karneval (Notting Hill Carnival) koji odiše duhom Kariba i koji organizuju doseljnici sa ovih ostrva.

Kursevi

Porodični program uključuje kurs engleskog jezika u prepodnevnim časovima i slobodno vreme za provod i obilaske tokom poslepodneva i večernjih časova. Cilj je, pre svega, da deca uzrasta od minimum 6 godina i njihovi roditelji/staratelji/članovi porodice stariji od 21 godine zajedno provedu period za pamćenje u Londonu i da u isto vreme napreduju u znanju jezika.

Junior kurs jezika podrazumeva 20 časova jezika nedeljno i okuplja u jednoj grupi najviše 14 vršnjaka iz celog sveta. Nastavni plan i aktivnosti su prilagođeni uzrastu. U istom terminu, roditelj ili neka druga osoba odgovorna za dete može da izabere usavršavanje jezika na kursu za odrasle. Kurs razvija izgovor i gramatiku zajedno sa čitanjem i veštinama pisanja, potrebnim u poslu, na  putovanjima i u svakodnevnoj komunikaciji. Časovi traju 50 minuta.

Smeštaj

Smeštaj je najčešće organizovan u porodicama u cilju što bolje savladavanja jezika, kroz konverzacije sa domaćinom. Polaznici su smešteni u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom, polupansiona ili punog pansiona. U zavisnosti od kategorije porodičnog smeštaja (standard, premium) kupatilo je zajedničko ili privatno uz doplatu. Alternativno je na raspolaganju i smeštaj u rezidenciji – dvokrevetni studio bez obroka, uz mogućnost doplate za polupansion ili smeštaj u privatnom apartmanu/studiju.

Galerija

Video

Akreditacije

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Quality English

Quality English schools are committed to providing high quality English language courses to international students.

Quality English member schools are:

specialists in teaching English as a foreign language (EFL)
accredited by an appropriate authority
independently and locally managed (not part of a chain)
carefully selected by means of
asking the opinion of past and present clients
– asking the opinion of past and present clients
– a personal inspection by the Chief Executive of Quality English

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju