Porodični program Malta

Škola

Global Village

Porodični program

Ova škola osnovana je 1999. godine i smeštena je u lepoj malteškoj vili na oko 150 metara pešačke udaljenosti od obale mora. Škola je akreditovana od strane Ministarstva obrazovanja Malte i član je organizacija Quality English i FELTOM, što potvrđuje i garantuje visok standard nastave.

Školski centar raspolaže sa klimatizovanim i opremljenim učionicama, interaktivnim tablama,  prostorijom za odmor nakon nastave, prostorijom za učenje, besplatnim WiFi internetom, internet kafeom, automatima sa grickalicama i osvežavajućim pićima i velikom krovnom terasom.

Pored različitih programa za odrasle i decu, škola u svojoj ponudi ima i porodični program koji se organizuje od 2008. godine. Ovaj program je odlična opcija za roditelje i decu koji žele da putuju zajedno, ali i da kombinuju kurs engleskog jezika sa odmorom.

Vannastavne aktivnosti – Pored nastavnog programa, škola organizuje bogat program aktivnosti za svoje polaznike poput biciklističkih tura, sportova na vodi, jahanja, ronjenja, kulturnih i istorijskih obilazaka, kao i celodnevne i poludnevne ekskurzije koje su polaznicima na raspolaganju uz doplatu.

Destinacija

Malta spada u najmanje i najgušće naseljene zemlje Evrope. Malteški arhipelag čini više ostrva od kojih su svega tri naseljena – Malta, Gozo i Komino. Topla mediteranska klima čini je idealnom za odmor, opuštanje i učenje jezika.

St. Paul’s Bay se nalazi na severozapadu Malte, na oko 16 km udaljenosti od glavnog grada Valete. Ovo malo, tradicionalno ribarsko selo okružuju prelepi seoski pejzaži i plavo more. Dugačka promenada povezuje mesto sa Budžibom i Kavrom koji obiluju kafićima, restoranima, barovima, prodavnicama, bioskopima i mnogim drugim mestima za odmor i provod. Grad je vrlo popularan, posebno tokom letnjih meseci kada ga posećuje veliki broj turista.

Pored veličanstvene prirode koja ga okružuje, grad obiluje zanimljivostima i atrakcijama. Svakako ne treba propustiti posetu plažama Golden Bay i Paradise beach, obilazak Nemog grada, izlet brodom do prirodnog fenomena Plavi Groto, posetiti ostrvo Gozo kao i Plavu  lagunu na ostrvu Comino.

Kursevi

Roditelji mogu da biraju između kursa jezika General English i Business English. Kursevi su bazirani na 20 časova jezika nedeljno, od kojih svaki traje po 45 minuta. Dok roditelji pohađaju kurs jezika za odrasle, deca mogu pohađati neki od ponuđenih kurseva: Young Learners Club ili Teens Club u zavisnosti od uzrasta (4-17 godina). Deca nedeljno pohađaju 20 časova jezika koji traju po 45 minuta, u istom vremenskom periodu kada su i njihovi roditelji na nastavi.

Smeštaj

SMEŠTAJ – Svi smeštajni objekti škole posebno su birani od strane koordinatora za smeštaj polaznika i licencirani su od strane malteške turističke organizacije. U ponudi su sledeće opcije smeštaja za polaznike: porodični smeštaj, apartmanski smeštaj i smeštaj u hotelu (cene smeštaja u hotelu su na upit). Porodični smeštaj predstavlja sjajnu priliku za služenje stranim jezikom i nakon nastave, kao i za upoznavanje lokalne kulture. Smeštaj u malteškoj porodici nudi jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa doručkom, polupansionom ili punim pansionom, sobe se čiste nedeljno, a udaljenost od škole je maksimalno 30 minuta pešačenja. Smeštaj u zajedničkim apartmanima nudi jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe sa potpuno opremljenom zajedničkom kuhinjom, dnevnim boravkom i besplatnim WiFi internetom. Sobe se čiste nedeljno, peškiri i posteljina su obezbeđeni.

Akreditacije

Quality English

Quality English schools are committed to providing high quality English language courses to international students.

Quality English member schools are:

specialists in teaching English as a foreign language (EFL)
accredited by an appropriate authority
independently and locally managed (not part of a chain)
carefully selected by means of
asking the opinion of past and present clients
– asking the opinion of past and present clients
– a personal inspection by the Chief Executive of Quality English

Utisci

Draga Nedo,

Želim da vam se zahvalim na odličnoj organizaciji letnje skole na Malti. Mila je bila baš zadovoljna školicom. Učiteljica Danijela je baš divna i puna razumevanja i strpljenja sa najmlađim učenicima 😊 Škola je dobro organizovana, ne samo časovi, već i vannastavne aktivnosti, izleti, druženja. Smeštaj je bio zadovoljavajući i na odličnoj lokaciji, 2 minuta peške od škole i veoma blizu marketa, autobuskih stanica i 20-ak minuta peške od Buggiba trga.
Divno smo proveli nedelju dana na Malti, bilo je dovoljno vremena i za školu i za plažu. 😊
Bilo je ovo odlično iskustvo i sigurno ćemo ponoviti.
 
Do sledeće prilike,
Srdačno vas pozdravljamo,
Snežana i Mila
Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print