Porodični program Kipar

Limasol 7 7x5

Škola

Malvern House

Porodični program

Malvern House je organizacija koja pod svojim okriljem ima više školskih centara smeštenih u Londonu, Dablinu i na Kipru. Školski centar za odrasle na Kipru smešten je u Limasolu, na oko 10 minuta pešačke udaljenosti od centra grada i znamenitosti koje ima u ponudi.

Pored različitih programa za odrasle i decu, škola u svojoj ponudi ima i porodični program. Ovaj program je odlična opcija za roditelje i decu koji žele da putuju zajedno, ali i da kombinuju usavršavanje engleskog jezika sa odmorom i kupanjem na atraktivnoj destinaciji poput Kipra.

Školski centar raspolaže sa 17 savremeno opremljenih učionica koje imaju interaktivne table, 3 kompjuterske laboratorije sa računarima i internetom, bibliotekom i salom za  učenje  nakon nastave, studentskim kafeom i besplatnim WiFi internetom kroz celu školsku zgradu.

Vreme van nastave – Škola organizuje bogat vannastavni program za roditelje i decu koji pohađaju porodični program. Organizuju se obilasci Nikozije i Famaguste, krstarenje katamaranom, kiparsko veče, obilazak drevnih gradova Amathus i Kourion, jeep safari, posete vodenom parku, velika tura kroz Kipar, obilazak planine Trodos i  mnoge druge aktivnosti uz doplatu.

Destinacija

Ova mala zemlja treće je najveće ostrvo po veličini i sa 2,4 miliona turista godišnje jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta Sredozemlja. Kipar je smešten na jugoistoku Evrope, južno od Turske i zapadno od Sirijske obale. Krase ga sunčane i peščane plaže, mediteranska klima, kosmopolitski gradovi sa luksuznim hotelima i veličanstvena priroda, pa predstavljaju pravi raj za posetioce.

Glavni i najveći grad Kipra je Nikozija, dok je drugi grad po veličini Limasol, smešten u južnom delu ostrva. Limasol se prostire 15 km duž obale gde su sagrađeni brojni hoteli i turistički kompleksi, a vedar duh stanovnika grada praćen je velikim brojem taverni, diskoteka i klubova, kao i butika za ljubitelje šopinga. U gradu postoji pregršt istorijskih znamenitosti i tekovina, drevne ruševine, mesta od verskog značaja, mnoštvo muzeja i raznih aktivnosti na otvorenom.

Kursevi

Roditelji i deca od 4 do 15 godina mogu da biraju između standardnog i intenzivnog kursa od 20 ili 25 časova jezika nedeljno. Nastava se pohađa prepodne u školi u Limasolu, dok su poslepodneva slobodna. Deca mogu i da pohađaju dnevni program koji podrazumeva da ceo dan borave u kampusu u mestu Episkopi u internacionalnom okruženju, gde im se pored nastave organizuju i vannastavne aktivnosti. Povratak u Limasol je u kasnim popodnevnim satima.

Smeštaj

Blue Crane rezidencija smeštena je na samo 200 metara od mora, nedaleko od Castella plaže i na oko 15-20 minuta prevozom od škole (u cenu je uključen šatl autobus koji polaznike svakodnevno vozi od smeštaja do škole). Kompleks je smešten u oblasti drevnog Amatusa, delu grada koji ima bezbroj prodavnica, taverni, restorana i kafea. Smeštaj podrazumeva 1/1-1/4 krevetne apartmane koji su klimatizovani i od kojih svaki ima opremljenu kuhinju i dnevnu sobu. Pored toga raspolaže sa bazenom, saunom i baštom, barom i restoranom, prostorijom za druženje i relaksaciju sa televizijom i teniski teren. U rezdenciji je moguće doplatiti za obroke na bazi noćenja sa doručkom, polupansiona ili punog pansiona. Škola u ponudi ima i druge opcije smeštaja, u zavisnosti od želja i potreba polaznika – apartmanski smeštaj i hotelski smeštaj na upit.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print