Porodični program Kipar

Škola

English in Cyprus

Porodični program

English in Cyprus škola jezika na Kipru je osnovana 2007. godine i u svojoj ponudi ima kurseve engleskog jezika i društvenih aktivnosti u živahnom gradu Limassol. Škola je internacionalna, sa  polaznicima iz preko 40 zemalja sveta.  

Pored različitih programa za odrasle i decu, škola u svojoj ponudi ima i porodični program. Ovaj program je odlična opcija za roditelje i decu koji žele da putuju zajedno, ali i da kombinuju usavršavanje engleskog jezika sa odmorom i kupanjem na atraktivnoj destinaciji poput Kipra.

Školski centar raspolaže sa 18 savremeno opremljenih učionica koje imaju interaktivne table, 3 kompjuterske laboratorije sa računarima i internetom, bibliotekom i salom za  učenje  nakon nastave, studentskim kafeom i besplatnim WiFi internetom kroz celu školsku zgradu. 

Vreme van nastave – Škola organizuje bogat vannastavni program za roditelje i decu koji pohađaju porodični program. Organizuju se obilasci Nikozije i Famaguste, krstarenje katamaranom, kiparsko veče, obilazak drevnih gradova Amathus i Kourion, džip safari, posete akva parku, velika tura kroz Kipar, obilazak planine Trodos i  mnoge druge aktivnosti, uz doplatu. 

Destinacija

Kipar je smešten na jugoistoku Evrope, južno od Turske i zapadno od sirijske obale i jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta Sredozemlja. Krase ga peščane plaže, mediteranska klima, kosmopolitski gradovi sa luksuznim hotelima i veličanstvena priroda, pa predstavljaja pravi raj za posetioce.

Glavni i najveći grad Kipra je Nikozija, dok je drugi grad po veličini Limasol, smešten u južnom delu ostrva. Limasol se prostire 15 km duž obale gde su sagrađeni brojni hoteli i turistički kompleksi, a vedar duh stanovnika grada praćen je velikim brojem taverni, diskoteka i klubova, kao i butika za ljubitelje šopinga. U gradu postoji pregršt istorijskih znamenitosti i tekovina, drevne ruševine, mesta od verskog značaja, mnoštvo muzeja i raznih aktivnosti na otvorenom.

Kursevi

Porodični program podrazumeva da roditelji pohađaju standardni kurs od 20 časova nedeljno, dok deca pohađaju Young Learners program (5-15 godina) sa istim fondom časova. Roditelj na program može da putuje  i kao pratnja, bez obaveze pohađanja kursa. Nastava se odvija prepodne u školi u Limasolu, dok su poslepodneva slobodna. Deci je na raspolaganju i Day Camp program koji podrazumeva da ceo dan borave u kampusu u mestu Episkopi u internacionalnom okruženju, gde im se pored nastave organizuju i vannastavne aktivnosti. Povratak u Limasol je u kasnim popodnevnim satima.

Smeštaj

Blue Crane rezidencija smeštena je na samo 200 metara od mora, nedaleko od Castella plaže i na oko 15-20 minuta prevozom od škole (u cenu je uključen šatl autobus koji polaznike svakodnevno vozi od smeštaja do škole). Kompleks je smešten u oblasti drevnog Amatusa, delu grada koji ima mnoštvo prodavnica, taverni, restorana i kafea. Smeštaj podrazumeva jednokrevetne do četvorokrevetne apartmane koji su klimatizovani i od kojih svaki ima opremljenu kuhinju i dnevnu sobu. Pored toga raspolaže sa bazenom, saunom i baštom, barom i restoranom, prostorijom za druženje i relaksaciju sa televizijom i teniski teren. U rezdenciji je moguće doplatiti za obroke na bazi noćenja sa doručkom ili polupansionom. Škola u ponudi ima i druge opcije smeštaja u zavisnosti od želja i potreba polaznika – apartmanski smeštaj i hotelski smeštaj na upit. 

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju