Škola kineskog jezika u Pekingu

Škola

Sprachcaffe

Ovaj lanac škola omogućava učenje 7 svetskih jezika na čak 32 svetske destinacije. Ono što školu izdvaja od drugih jeste 30 godina iskustva i činjenica da spada u 10 najvažnijih svetskih organizacija za učenje stranih jezika. Škola u Pekingu je ušuškana među starim drvećem Carskih vrtova, unutar palate Wen Hua Gong, i okružena je zidinama Zabranjenog grada, a nadomak poznate ulice sa buticima Wangfujing i živopisnog trga Tian’anmen.

Vannastavne aktivnosti – Škola organizuje mnoštvo aktivnosti, poseta i ekskurzija za svoje polaznike, od kojih su neke besplatne, dok je za pojedine potrebna doplata. Organizuju se: veče filmova, posete istorijskim znamenitostima (npr. jednodvnevni izlet do Kineskog zida, sa uključenim ručkom – 55 $), razne sportske aktivnosti, Tai Chi kurs, kurs slikanja…

Destinacija

Peking je glavni grad Narodne Republike Kine, ali i jedan od najnaseljenijih gradova u svetu. Ovaj grad je kulturni i ekonomski centar Kine, sa preko 15 miliona stanovnika, tradicijom dugom 5000 godina i klimom koja je kontinentalna i monsunska, sa jasno izraženim sezonama. Grad je mešavina arhitektonskih stilova, gde evropski stil gradnje stoji tik uz tradicionalne kineske građevine i drevne hramove.

Peking je grad pun znamenitosti i atrakcija, a samo neke od njih su Kineski zid Mutianyu, grobnice Ming, Letnja kraljevska rezidencija Yiheyuan, Rajski hram Tiantan i hram Yonghegong, dvorac Gong Wang Fu, gradski Univerzitet Beijing Da Xue, budistički hram Tanzhe Si, stara gradska ulica puna antičkih prodavnica Yandai Xie, zabavni parkovi Jiulong i Beijing Shijingshan, zoološki vrt, bioskop Shoudu i mnoge druge.

Kursevi

Škola raspolaže sa moderno opremljenim i klimatizovanim učionicama, internet mrežom, bibliotekom, kantinom i zajedničkom prostorijom za odmor polaznika. Nastava se odvija u grupama koje su sastavljene od maksimum 8 polaznika, a škola u ponudi ima sledeće kurseve jezika:

  • Standardni kurs (20 časova jezika nedeljno);
  • Standardni kurs u mini grupi (20 časova);
  • Intenzivni kurs (30 časova jezika nedeljno);
  • Individualni kurs (kurs jezika 1 na 1);
  • Akademski semestar (20 časova jezika nedeljno).

Nastava se bazira na konverzaciji kroz vežbe mogućih govornih situacija, slušanja, dijaloga, čitanja kulturnih, društvenih i političkih eseja i članaka u vezi sa Kinom. Po završenom kursu, svaki polaznik dobija sertifikat škole koji potvrđuje broj sati nastave i postignut nivo kineskog jezika.

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u dve rezidencije od kojih je jedna na 15-20 minuta hoda i druga na 40 minuta hoda od škole Sprachcaffe. Smeštaj obuhvata jednokrevetne, dvokrevetne ili četvorokrevetne (koje se dele sa stanarima koji ne moraju nužno da pohađaju školu). Sve sobe imaju kupatilo, besplatan WiFi i zajedničke kuhinje. U rezidencijama postoji mogućnost doplate za obroke radnim danima.

Akreditacije

ACCET

Instituto Cervantes

– Meet certain quality standards in the teaching of Spanish
– Meet the legal requirements for carrying out teaching activities
– Have adequate teaching resources
– Have a properly qualified and trained teaching team
– Have a teaching plan guaranteeing satisfactory progress
– Set a maximum number of students per class
– Issue certificates
– Present publicity which reflects accurately the services offered
– Outline course and supplementary services fees clearly
– Address complaints

WYSETC

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is “to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju