GCSE i A level programi u Velikoj Britaniji

Škola

Queen Ethelburga’s

Škola se nalazi na 25 minuta od grada Jork (York) u oblasti Yorkshire. Osnovana je 1912. godine i nalazi se u elegantnoj viktorijanskoj zgradi na prostranom imanju. Samo u proteklih nekoliko godina investirano je preko 65 miliona funti u unapređenje sadržaja škole.  U pitanju je velika škola sa oko 1000 učenika, pri čemu polovinu čine internacionalni učenici. Sa visokim ocenama i rezultatima koje učenici postižu, veliki broj njih se upisuje na najprestižnije univerzitete, kao što su Oksford ili Kembridž.

Pored svih redovnih kapaciteta koje škola ima, poseduje i čuvenu ergelu konja, u koju učenici mogu da dovedu svoje konje. Svi učenici imaju mogućnost da učestvuju u Young Enterprise Scheme, the Duke of Edinburgh Award Scheme ili nekoj od drugih brojnih aktivnosti. Svaki vikend učenici mogu da se bave različitim aktivnostima, da idu u bioskop, na skijanje, izlete, u obilaske turističkih atrakcija i tematskih parkova. Brojne su i aktivnosti na otvorenom, među kojima su tenis, stoni tenis, košarka, fudbal, ragbi, roštilj zabava, poseta ergeli, skakanje na trambolini, penjanje na zid (improvizovana planina za avanturiste- alpiniste), karting, skejting… Za one koji žele da plivaju, postoji zatvoren bazen sa toboganom, a za opuštanje saune i đakuzi. Mini busevi škole su na raspolaganju učenicima.

Škola je ponosna na svoje smeštajne kapacitete, koji su među najboljima u Velikoj Britaniji, pa čak i Evropi. Na svakom spratu se nalaze kuhinjice sa prostorijom za druženje i satelitskom TV (video, muzički uređaj). Svaka soba za A level učenike ima svoj telefon, satelitski plazma TV i DVD uređaj, mini kuhinju, frižider, muzički uređaj, klima uređaj, bežični internet i sopstveno kupatilo. U okviru smeštaja postoji služba zadužena za pranje veša. Posebna pažnja se posvećuje ishrani, jela su raznovrsna od engleske, preko italijanske do azijske kuhinje. Osoblje rezidencije je uvek tu da pruži potrebnu podršku učenicima.

Profil

  • Lokacija škole: ruralna sredina, oblast Yorkshire
  • Godina osnivanja: 1912.
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: Svi učenici: 3 – 18 godina, Internat: 6 – 18 godina
  • Broj učenika: Učenici u internatu: 766, Internacionalni učenici u internatu: 500, UKUPNO: 1081
  • Najbliža stanica: York, na 25 minuta vožnje od škole
  • Najbliži aerodrom: Leeds, na 40 minuta od škole
  • Nastavni programi: jednogodišnji GCSE, dvogodišnji GCSE, Pre-A level, A level
  • Cena za internacionalne učenike: od £32.580 do £41.055 po godini (za 2014/2015)
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), guardian service ( kod nekih britanskih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Ova škola posvećuje posebnu pažnju internacionalnim učenicima i kroz podršku na više nivoa internacionalni đaci postižu najbolje rezultate. Dodatni časovi engleskog jezika su uključeni u cenu A level programa.  Queen Ethelburga’s je rangirana kao najbolja škola na severu Velike Britanije po rezultatima đaka tj. UCAS poenima neophodnim za studije (đaci ove škole su 2013. godine postigli neverovatnih 499 UCAS poena, naspram neopodnih 360 poena za upis na engleske univerzitete ). Pored svega navedenog, ova internatska škola (boarding school) poseduje vrhunske kapacitete i svojim đacima nudi prvoklasne uslove u rezidencijama.

Dobro obrazovanje podrazumeva izgradnju posebnih odnosa među nastavnicima i učenicima, razvijanje tolerantnih odnosa kod učenika, ali i mogućnost i potreba da se dečaci i devojčice razviju u zrele mlade ljude, samouverene i sa hrabrošću da žive u skladu sa moralnim, socijalnim i duhovnim vrednostima.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti diploma osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda i prikazati adekvatan nivo engleskog jezika: IELTS 4.5  za GCSE, i IELTS 5.5 za A level. Mogući su i dodatni školski interni testovi.

Škola u svojoj ponudi ima na raspolaganju i dodatne časove jezika namenjene usavršavanju engleskog jezika kao bi se nastavni program adekvatno razumeo a uključeni su u cenu A level programa.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

 

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju