Kursevi nemačkog u Nemačkoj

Škola

Horizonte

Ova škola nemačkog jezika osnovana je  1986. godine. Vrlo brzo stekla je međunarodnu reputaciju, kako zahvaljujući svojim nastavnim metodama, tako i pomoću nastavnog osoblja koje radi po visokim standardima stvarajući istovremeno i prijateljsku atmosferu među polaznicima.

Škola je smeštena na četvrtom spratu u poslovnoj zgradi u samom centru grada. Učionice su prostrane, svetle i dobro opremljene, a nedaleko od zgrade škole nalaze se i mnogi kafei, pabovi,  restorani.

Vreme van nastave – Škola nudi širok spektar raznih vannastavnih aktivnosti, od kojih su neke uključene u cenu programa. Organizuju se obilasci grada sa vodičem, predavanja o modernoj nemačkoj književnosti, predavanja o trenutnoj društveno-političkoj situaciji u zemlji, prikazuju se noviji nemački filmovi i organizuju poludnevne i celodnevne ekskurzije u okolne bavarske gradove, ture pešačenja i vožnje biciklom.

Destinacija

Regensburg se nalazi na ušću reka Dunav i Regen, u samom srcu Bavarske, a na oko sat vremena udaljenosti od Minhena. Stari grad je pod zaštitom UNESCO-a, a kao studentski grad predstavlja odličnu lokaciju za učenje i usavršavanje nemačkog jezika za strane polaznike.

Sa raznolikom kulturnom scenom, Regensburg predstavlja idealnu kombinaciju tradicionalnog i modernog, sa uticajima iz celog sveta. Raspolaže sa mnoštvom barova, restorana, bioskopa, muzeja, pozorišta, a u njemu se održavaju i različiti festivali, plesne priredbe, izložbe i druge manifestacije.

Neke od znamenitosti po kojima je prepoznatljiv jesu stari deo grada Stadtamhof, kameni most preko reke Dunav, katedrala Svetog Petra, crkva Svetog Jovana i mnoštvo drugih. Za one koji su avanturističkog duha na raspolaganju su pešačke i biciklističke ture po gradu i okolnim mestima, ali i zabavne lokacije poput tržnog centra Arcaden, glavne ulice Goliath i drugih.

Kursevi

Škola nudi sledeće kurseve nemačkog jezika:

  • Standardni kurs jezika stavlja fokus na poboljšanje sposobnosti komunikacije;
  • Intenzivni kurs jezika preporučuje se polaznicima radi brzog progresa u znanju. On uključuje standardni kurs nemačkog, uz 10 dodatnih časova u grupi od najviše 4 polaznika. Na dodatnoj nastavi odlučuje se o oblasti rada, u zavisnosti od interesovanja polaznika.
  • Intenzivni kurs plus sličan je intenzivnom kursu, a razlikuje se u tome što je usmeren više ka profesionalcima, tako da je popodnevna nastava individualna i specijalizovana u oblastima poput poslovnog nemačkog, turizma, ili nemačkog u medicini,…
  • Poslovni nemački – iz oblasti poslovne korespodencije, trgovine, sajmova, uslužnog sektora, finansija i bankarskog sektora, korporacijskog sektora, nemačkog trgovinskog sistema itd;
  • Nemački za turizam nudi usavršavanje jezika iz oblasti turizma (restorani, hotelske usluge, putničke agencije, turističke informacije, izložbe, korespodencija, rezervacije, upiti i žalbe);
  • TestDaF ispitni kurs za polaznike koji žele da studiraju u Nemačkoj, i radi se na upit. Na kursu se očekuje najmanje srednji nivo znanja jezika.
  • Nemački za profesore – namenjen profesorima nemačkog sa ciljem da se osveže komunikacione veštine na nemačkom, da se uvećaju znanja i veštine u vezi metodike i didaktike.

Smeštaj

Postoji više mogućnosti u odabiru smeštaja. Škola ima svoju rezidenciju odmah do škole. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne (za polaznike koji žele da budu smešteni zajedno). Sobe su raspoređene na dva sprata: na 4. spratu se nalaze 24 sobe sa sopstvenim kupatilom i velikom zajedničkom kuhinjom na spratu, na 2. spratu se nalaze 13 soba raspoređenih u manje apartmane (2, 3 ili 4 sobe čine jedan apartman), gde svaki apartman ima sopstveno kupatilo i kuhinju.

Drugi vid smeštaja jeste porodični. On podrazumeva izbor polupansiona ili doručka. Porodice su udaljene od škole do 20 minuta gradskim prevozom ili biciklom.

Pored ovih vidova smeštaja, škola može da pomogne pri odabiru hotelskog smeštaja ili smeštaja u gostinskim kućama.

Akreditacije

CSN

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

TestDaF

The TestDaF, formally Test Deutsch als Fremdsprache (“Test of German as a foreign language”), is a standardised German language test aimed at people who would like to study at or academics and scientists who would like to work in German universities. The test is run by the TestDaF-Institut.

The test can be taken in 91 different countries around the world. The test covers listening comprehension, reading comprehension, writing and speaking, and is recognised by German universitiesas proof of prospective students’ ability.

There are three levels (TDN 3–5) which correspond to the Common European Framework of Reference for Languages levels B2–C1

Utisci

Poštovani,
Želela sam da podelim svoje utiske iz Regensburga sa Vama. Tamo sam provela dve nedelje i uživala sam sve vreme, upoznala sam mnogo divnih ljudi sa svih strana sveta, posebno sam se vezala za devojcice iz Italije i Rusije. Smeštaj je bio odličan, bili smo u samom centru grada gde je i pešacka zona, profesori su se trudili da nam objasne sve što nismo razumeli i komunikacija se zasnivala isključivo na nemačkom jeziku, što mi se posebno dopalo, udžbenike i sveske nam je obezbedila škola. Želela bih da sledeće godine ponovo idem ali na duži period. Veoma sam zahvalna agenciji Egida što mi je rezervisala smeštaj i dala osnovna uptstva kako da se snađem prvih dana što mi je znatno olakšalo boravak tamo.

Veliki pozdrav, Gala

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print