Koledž u Velikoj Britaniji

Škola

Rendcomb College

Rendcomb College je mala, nezavisna mešovita škola za uzrast od 3-18 godina smeštena u srcu prelepog Cotswold seskog ambijenta. Školsko imanje se prostire na 80 hektara prelepe prirode sa velikim parkom  kroz koji protiče rečica, a u jednom delu se nalazi i rezervat jelena. Pri kampusu škole se osim školskih kabineta, smeštajnih kapaciteta, kantine  nalaze i bazen na otvorenom, 2 košarkaška terena, teren za skvoš i drugi.

Boravak u stimulativnoj, izazovnoj i uzbudljivoj sredini podstiče kod mladih  želju za učenjem. U školi se neguje individualnost, a napori i trud učenika su primećeni, srdačno prihvaćeni, pohvaljeni i nagrađeni.

Škola je posvećena tradicionalnim principima internatskog života (tradicional boarding school), što podrazumeva da učenici imaju ustaljen raspored svakodnevnih aktivnosti i tim ljudi sa kojima te aktivnosti sprovode. Vikend je internatskim učenicima ispunjen zanimljivim i svrsishodnim aktivnostima.

Profil

 • Lokacija škole: ruralna sredina
 • Godina osnivanja: 1920.
 • Religija: Anglikanska crkva
 • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
 • Starosna struktura: svi učenici 3 – 18 godina; internatski učenici 10 – 18 godina
 • Broj učenika: Pre-prep/Prep/Junior 140; Senior School (uključujući A level) 253; A level 68; internatski učenici 110; internacionalni internatski učenici 72; UKUPNO 393
 • Nastavni programi: 2 godine GCSE, 1 godina GCSE, 2 godine iGCSE, A level, Pre- A level kurs
 • Najbliža stanica: Stanice Kemble i Cheltenham British su 16km udaljene od škole – 15 minuta vožnje kolima.
 • Najbliži aerodrom: Heathrow -1h 30 min, Bristol i Birmingham-1 h
 • Cena za internacionalne učenike: za školsku godinu od £21.360 do £28.515 (po tromesečju od £190 do £9.505) u zavisnosti od razreda (cena za pun internatski smeštaj i nastavu za 2014/15).
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), Guardian service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Lokacija: Smeštena je na 2h udaljenosti  od Londona, a 1h od Bata, Birmingema, Bristola i Oksforda u prelepom ruralnom šumovitom i parkovskom okruženju.

Akademska dostignuća: 98% prolaznosti na A level ispitima sa 66% dobijenih ocena A i B i  92% prolaznosti na GCSE sa  66% dobijenih ocena A*- B. Svake godine učenici upisuju svoje željenje fakulete posle ove srednje škole, uključujući i Oksford.

Sport i umetnost: svi učenici pohađaju časove glume, muzike i sporta po svom izboru.

Uslovi upisa

Uslovi upisa za internacionalne učenike:

Procena kandidata je bazirana na: izveštaju o dosadanjem uspehu u matičnoj školi (poslednje dve godine), rezultatima prijemnog ispita iz matematike i engleskog, kao i na utisku prilikom intervjua na Skype-u.

Opis i doplata za EAL/EFL program:

Pripremni časovi engleskog jezika (ukupno 30 po semestru) obezbeđeni su za sve internacionalne studente u cilju njihove pripreme za neki od zvaničnih ispita: IGCSE ESL, PET,FCE i IELTS. Tim stručnjaka vodi ove časove i omogućava učenicima da se lakše ukope u britanski sistem školovanja. Doplata za pripremnu nastavu je £880 po tromesečju.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Galerija

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju