Kursevi engleskog jezika na Menhetnu, Njujork

Škola

Rennert International

Rennert International  škola osnovana je 1973. godine sa misijom da postane visoko kvalitetna škola jezika, specijalizovana za podučavanje jezika u malim grupama. Danas je ova škola poznata i priznata međunarodna obrazovna institucija sa školskim centrima u Njujorku i Majamiju. Može se pohvaliti velikim brojem polaznika iz čak 65 zemalja sveta koji su prepoznali kvalitet rada, profesionalizam i posvećenost svakom polazniku.

Školski centar u Njujorku je u East 43th ulici, u srcu Menhetna na istočnoj strani Njujorka. U blizini je Grand Central stanice, Ujedinjenih Nacija i između 2. i 3. Avenije. Centar ima 37 klimatizovanih učionica na drugom, trećem i devetnaestom spratu zgrade, sa kojih se pruža divan pogled na grad. Tu su i multimedijalni centar sa besplatnim pristupom internetu, dve prostorije za odmor i druženje studenata, aparati sa grickalicama,  osvežavajućim pićima i toplim napicima. Flaširana voda je besplatna za polaznike škole.

Nastavno osoblje veoma je profesionalno i visoko stručno. Prvog dana škole dobija se test koji određuje nivo znanja engleskog i na osnovu kojeg se polaznik raspoređuje u odgovarajuću grupu.

Vreme van nastave – Škola redovno organizuje aktivnosti za vreme kojih polaznici i nastavnici imaju priliku da se bolje upoznaju – Njujork postaje vaša učionica! Među ponuđenim aktivnostima su obilasci kulturnih i istorijskih znamenitosti, poludnevne i celodnevne ekskurzije u Boston ili Vašington, predstave na Brodveju, džez večeri ili večeri gospela, odlasci na košarkaške utakmice i mnoge druge.

Destinacija

Njujork zasigurno predstavlja jedan od najuzbudljivijih gradova na planeti. Centar je finansija, kulture, umetnosti i zabave za sve generacije. Raznolikost populacije u Njujorku i njegova veličina čine da ovaj grad predstavlja svet u malom. Sa tolikom dozom dinamike nikome ne može biti dosadno, tako da grad koji nikad ne spava ostaje u srcu svih onih koji ga posete.

Samo neke od znamenitosti ovog kosmopolitskog grada svakako su Times Square, Central Park, čuveni Broadway, Statue of Liberty, Brooklyn Bridge, centar grada Midtown Manhattan, Rockefeller Center, najpopularnije ulice grada kao što 5th Avenue i Madison Avenue, zgrade koje su simboli grada – Chrysler Building i Empire State Building, te pregršt muzeja, galerija, restorana, barova, kafića, butika i tržnih centara.

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve jezika:

  • Učenje i zabava (16 časova nedeljno, pre ili posle podne, petak slobodan dan);
  • Standardni kurs jezika (20 časova nedeljno, pre ili posle podne);
  • Intenzivni kurs jezika (25 ili 30 časova nedeljno, pre i posle podne);
  • Ispitni kursevi koji pripremaju za polaganje za neki od ispita poput TOEFL, IELTS, CAE;
  • Poslovni engleski (20 časova nedeljno, pre ili posle podne);
  • Poslovni engleski za iskusne profesionalce (15 i 30 časova nedeljno). U ponudi su i posebni kursevi poslovnog engleskog za finansije, pravo, trgovinu i marketing;
  • Engleski plus progami: gluma, muzika, ples, filmska umetnost, fotografija i moda koji se mogu pohađati isključivo u kombinaciji sa kursem engleskog jezika.

Smeštaj

U ponudi je porodični smeštaj na Menhetnu, u Bruklinu ili Kvinsu, sa jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama i uključenim doručkom (7 dana) ili polupansionom (5 dana). Pored toga, u ponudi su i studentske rezidencije sa jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa zajedničkim spratnim kupatilima ili privatnim kupatilima. Studentima su na raspolaganju kuhinje za pripremu hrane, bazeni, teretana, perionice i WiFi. Na zahtev, pored uobičajenog vida smeštaja, mogu da se rezervišu i hoteli svih kategorija.

Za svoje polaznike, škola nudi i opciju doplate za transfer od i do aerodroma.

Akreditacije

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

WYSETC

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is “to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju