Kursevi italijanskog jezika u Rimu

Rim

Škola

Scuola Leonardo da Vinci

Sa 35 godina iskustva, ova škola pruža širok spektar različitih kurseva italijanskog jezika tokom čitave godine. Sva četiri školska centra locirana su u centrima gradova (Rim, Milano, Sijena, Firenca), u blizini gradskih znamenitosti i idealni za učenje italijanskog u Italiji.

Većina polaznika stiže putem preporuke od strane zadovoljnih polaznika koji su već pohađali neki od programa škole. Škola koristi efektne pedagoške metode nastave u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi. Nastavno osoblje je visoko kvalifikovano i uvek spremno da pomogne i asisitira. Radi se u malim grupama sa najviše 12 polaznika po grupi.

Vreme van nastave – Grad i njegova okolina pružaju gotovo neograničene mogućnosti. Škola redovno organizuje obilaske umetničkih i istorijskih lokacija, poludnevne i celodnevne ekskurzije, biciklističke ture, posete vinskim podrumima, filmske večeri i programe poput večera, za vreme kojih učenici i nastavnici imaju prilike da se bolje upoznaju.

Boravak će svakako ostati u lepom sećanju po učenju jezika u školi u Italiji, ali i po bogatom programu vanškolskih aktivnosti.

Destinacija

Glavni grad Italije, te jedna od najpoznatijih i najmodernijih metropola u svetu, Rim je atraktivan grad sa mnoštvom znamenitosti zbog kojih je poseban. Spoj modernog i tradicionalnog, veliki broj istorijskih znamenitosti i turističkih atrakcija, pružaju mogućnost za ljude različitih interesovanja, i može se naći za svakog po nešto. Toliko toga se dešava u Rimu, i toliko toga ima da se vidi, a za vreme uživanja u svim  dodatnim aktivnostima napredak u  znanju italijanskog jezika će biti maksimalan.

Kursevi

Škola italijanskog nudi sledeće kurseve jezika:

 • Intenzivni kurs jezika (20 časova nedeljno) se drži tokom čitave godine,  za sve nivoe;
 • Super intenzivni kurs jezika koji je sačinjen od intenzivnog kursa i uključuje još dva dodatna časa dnevno;
 • Super intenzivni plus kurs koji je sačinjen od intenzivnog kursa i opciono, 5 ili 10 časova individualne nastave;
 • Super intenzivni kurs u malim grupama za brzo napredovanje, sa fondom od 30 časova nedeljno;
 • Expo 2015 Milano je specijalan kurs koji podrazumeva časove kuvanja, kurs o vinima, i časove italijanskog jezika i kulture kao i vannastavne aktivnosti – idealan za zainteresovane za zdravu ishranu i kvalitetan način života.
 • Italijanski jezik i kultura, gde se upoznaju najnoviji kulturno-politički trendovi života u Italiji;
 • Kurs jezika za seniore 50+ je idealna kombinacija druženja, učenja i turističkih obilazaka
 • Italijanska tura, kurs namenjen ljubiteljima putovanja i italijanskog jezika, gde je jezičko usavršavanje usmereno ka terminologiji znamenitosti koje se obilaze;
 • Semestralni kursevi za polaznike koji planiraju da borave duže u Italiji ili da studiraju. Imaju mogućnost da kombinuju gde će slušati nastavu –u školskom centaru u Rimu, Firenci, Milanu ili Sieni;
 • Ispitni kursevi za spremanje ispita, za upis na Univerzitet (ili neke druge stručne ispite);
 • Profesionalni kursevi za advokate, inžinjere, lekare, bankare, za turizam i hotelijerstvo, biznis, arhitekturu i sl.;
 • Kursevi razonode  namenjeni svima koji žele da se upoznaju  sa različitim aspektima života u Italiji kao što su umetnost, kulinarstvo, vina, crtanje, slikanje, italijanska moda, dizajn i sl.

Smeštaj

Omogućen je sledeći izbor smeštaja: porodični u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama (noćenje sa doručkom ili polupansion), smeštaj u apartmanima (jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama) sa kupatilom i kuhinjom (koje dele polaznici međusobno ili sa vlasnikom) kao i smeštaj u jednokrevetnim ili dvokrevetnim luksuznim apartmanima sa drugim polaznicima škole. Na zahtev, pored uobičajenog vida smeštaja, može da se rezerviše i hotelski smeštaj svih kategorija, privatni aparmani, rezidencije i sl.  Moguće je obezbediti transfer sa aerodroma do smeštajnog kapaciteta pojedinca.

Akreditacije

CSN

CSN

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print