Letnja i zimska škola jezika u Švajcarskoj

Institut auf dem Rosenberg3

Škola

Istitut auf dem Rosenberg

Institut Rosenberg je jedna od najstarijih i najpoznatijih internatskih škola u Švajcarskoj za učenike od 6 do 18 godina. Osnovana još 1889. godine, u svetu je prepoznatljiva zbog individualnog i internacionalnog pristupa učenju i podučavanju.

Zbog savremene opreme i objekata sa kojima raspolaže, Institut Rosenberg predstavlja jedinu luksuznu školu na nemačkom govornom području Švajcarske. Školu godišnje pohađa mali broj učenika – do 300 učenika iz preko 40 zemalja sveta. Odlikuje ga topla, porodična atmosfera, a nastava se odvija u malim grupama, što daje dovoljno prostora da se osoblje posveti svakom učeniku pojedinačno.

Pored učionica, spavaonica i restorana, u sklopu Instituta postoje teniski i sportski tereni za vannastavne aktivnosti, umetnički studio, muzički studio i još mnogo toga.

Geografska lokacija škole pruža mogućnost mnogih aktivnosti poput skijanja na vodi (u letnjim mesecima), skijanja, klizanja (zimi), penjanja po steni, jahanja, golfa i drugih aktivnosti. Pored toga, u blizni Instituta postoje fitnes i zabavni centri, gradsko pozorište, koncertna hala, mnogi muzeji i umetničke galerije, biblioteka, bioskop, kafei i restorani.

Tokom raspusta,škola u svojoj ponudi ima pažljivo dizajniranu zimsku i letnju školu jezika za decu i mlade iz različitih delova sveta. Škola predstavlja dobru kombinaciju učenja jezika sa aktivnostima iz sfere interesovanja svakog deteta. Program uključuje nastavu od 3 do 5 sati dnevno, a nakon nastave organizuje se zanimljiv vannastavni program koji uključuje obilaske i zanimljive aktivnosti.

Destinacija

Institut se nalazi u gradu St. Galen koji je smešten na severoistoku Švajcarske, između jezera Konstanc i Alpa i u blizini međunarodnog aerodroma u Cirihu.  Prostire se na 10 hektara površine, na sunčanoj padini iznad samog grada i raspolaže sa različitim objektima koji imaju vrlo visok standard.

Kursevi

ZIMSKI KAMP ROSENBERG  

Uzrast: od 6 do 20 godina

Termin: 09.01-25.03.2017.

Kamp predstavlja odličnu kombinaciju zimskih sportova sa učenjem engleskog, nemačkog ili italijanskog jezika. Polaznici imaju i opciju slušanja redovnih školskih predmeta u skladu sa trenutnim razredom koji pohađaju. Nekim učenicima ovaj kamp može biti i dobar vid pripreme za internatski život ili buduće školovanje. Pored časova, koji se uglavnom odvijaju u prepodnevnim satima, tokom dana organizuju se i različiti zimski sportovi, kulturalni časovi i mini radionice. Nastava se sastoji od 3 do 5 časova svaki dan (ponedeljak-petak). Program vannastavih aktivnosti podrazumeva skijanje, snoubording, klizanje, obilaske znamenitosti, obilaske gradova (Cirih, Lucern), šoping, sportove i drugo. Polaznici su smešteni u Institutu, a smeštaj podrazumeva dvokrevetne sobe ili višekrevetne sobe sa privatnim ili zajedničkim kupatilom i sa punim pansionom (3 obroka dnevno). Minimalno pohađanje programa je jedna nedelja.

Cena programa: 2800 CHF /nedeljno (mogućnost doplate za specijalni paket)

Cena programa uključuje: nastavu i nastavni materijal, smeštaj sa punim pansionom, povratni transfer od/do aerodroma u Cirihu, jedno ili dva organizovana skijanja, obilazak St. Galena, obilazak dva švajcarska grada, dodatne sportske i vannastavne aktivnosti. Uz doplatu je moguće bukirati privatnu nastavu, ličnog trenera, časove jahanja, iznajmiti ski opremu bez odela, bukirati osiguranje i drugo.

LETNJI KAMP ROSENBERG

Uzrast: Junior od 6 do 14 godina; Senior od 14 do 20 godina

Termin: 02.07-13.08.2017 ;  IELTS priprema: 06.08-12.08.2017.

Kamp nudi izazovan program učenja i usavršavanja engleskog, nemačkog ili francuskog jezika, a u kombinaciji sa vannastavnim aktivnostima. Nastava se sastoji od 3 do 5 časova svaki dan (ponedeljak – petak), a  uključuje usavršavanje gramatike, razvoj rečnika i osnovnih jezičkih veština. Pored standardnog kursa, polaznicima je na raspolaganju i priprema za IELTS koja traje nedelju dana. Senior kamp nudi 4 različite akademske opcije: OPCIJA 1 – časovi jednog od tri ponuđena jezika; OPCIJA 2 – Umetnost i modni dizajn; OPCIJA 3Digital Media; OPCIJA 4 – Rukovođenje i javni nastup. Program vannastavnih aktivnosti podrazumeva obilaske lokalnih znamenitosti, plivanje, sportove, kulturalne i društvene aktivnosti. Kao dodatak, polaznici mogu da doplate dodatne časove tenisa, jahanja, golfa ili skijanja na vodi. Polaznici su smešteni u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa privatnim ili zajedničkim kupatilom i sa punim pansionom (3 obroka dnevno). Preporučuje se boravak od minimum 2 nedelje.

Cena programa: 2310 CHF /nedeljno (mogućnost doplate za specijalni paket)

Cena IELTS pripreme (1 nedelja): 2500 CHF /nedeljno; cena IELTS testa 380 CHF

Cena programa uključuje: nastavu i nastavni materijal, smeštaj sa punim pansionom, obilazak St. Galena, obilazak dva švajcarska grada, dodatne sportske i vannastavne aktivnosti. Uz doplatu je moguće bukirati transfer od/do aerodroma, jednokrevetnu sobu sa sopstvenim kupatilom, dodatne obilaske Swiss Tour, dodatne časove golfa, tenisa, jahanja, skijanja na vodi, privatnu nastavu i drugo).

Napomene: Cena ne uključuje registraciju od 5400 rsd, povratni depozit u iznosu od 1000 CHF, troškove prevoza, bankarske troškove, lične troškove i ostale nepomenute troškove. U slučaju eventualnih grešaka, važeći je jedino zvanični cenovnik škole.

Smeštaj

Polaznici su smešteni u odvojenim kućama u Internatu i pored pola, raspoređuju se po uzrastu. Pored navedenog, u cenu programa uključeni su i svi obroci koji se služe u restoranu Internata. Specifičnost Internata ogleda se u tome što postoji način oblačenja koji uključuje košulju, blejzer i kravatu za dečake i suknju, haljinu i blejzer za devojčice.

.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print