Letnja i zimska škola jezika u Švajcarskoj

Institut auf dem Rosenberg3

Škola

Istitut auf dem Rosenberg

Ovo je jedna od  najstarijih i najpoznatijih internatskih škola u Švajcarskoj za učenike  od 6 do 18 godina. Osnovana još 1889. godine, u svetu je prepoznatljiva zbog individualnog i internacionalnog pristupa učenju i podučavanju.

Zbog savremene opreme i objekata sa kojima raspolaže, Rosenberg predstavlja jedinu luksuznu školu na nemačkom govornom području Švajcarske. Školu godišnje pohađa mali broj učenika – do 300 učenika iz preko 40 zemalja sveta. Institut odlikuje topla, porodična atmosfera, a nastava se odvija u malim grupama, što daje dovoljno prostora da se osoblje posveti svakom učeniku pojedinačno.

Geografska lokacija škole pruža mogućnost mnogih aktivnosti poput skijanja na vodi (u letnjim mesecima), skijanja, klizanja (zimi), penjanja po steni, jahanja, golfa i drugih aktivnosti. Pored toga, u blizni Instituta postoje fitnes i zabavni centri, gradsko pozorište, koncertna hala, mnogi muzeji i umetničke galerije, biblioteka, bioskop, kafei i restorani.

Tokom raspusta, škola u svojoj ponudi ima pažljivo dizajniranu zimsku i letnju školu jezika za decu i mlade iz različitih delova sveta. Škola predstavlja dobru kombinaciju učenja jezika sa aktivnostima iz sfere interesovanja svakog deteta. Program uključuje nastavu od 3 do 5 sati dnevno, a nakon nastave organizuje se zanimljiv vannastavni program koji uključuje obilaske i zanimljive aktivnosti.

Pored učionica, spavaonica i restorana, u sklopu Instituta postoje teniski i sportski tereni za vannastavne aktivnosti, umetnički studio, muzički studio i još mnogo toga. Specifičnost Internata ogleda se u tome što postoji način oblačenja koji uključuje košulju, blejzer i kravatu za dečake i suknju, haljinu i blejzer za devojčice.

Destinacija

Institut se nalazi u gradu St. Galen koji je smešten na severoistoku Švajcarske  između jezera Konstanc i Alpa i u blizini međunarodnog aerodroma u Cirihu. Prostire se na 10 hektara površine na sunčanoj padini iznad samog grada i raspolaže sa različitim objektima koji imaju vrlo visok standard.

Kursevi

ZIMSKI KAMP ROSENBERG  

Uzrast: od 6 do 20 godina

Termin: od 11.01 – 15.03.2016.

Kamp predstavlja odličnu kombinaciju zimskih sportova (engleski, nemački) sa učenjem jezika ili drugim predmetima. Nekim učenicima može biti i dobar vid pripreme za internatski život ili buduće školovanje. Pored časova koji se uglavnom odvijaju u prepodnevnim satima, tokom dana organizuju se i različiti zimski sportovi, kulturalni časovi i mini radionice. Nastava se sastoji od 25 časova nedeljno, a prema izboru polaznika može se odvijati na engleskom ili na nemačkom jeziku. Program vannastavih aktivnosti podrazumeva skijanje, snowboarding, klizanje, obilaske znamenitosti, obilaske gradova (Cirih, Lucern), šoping, sportove i drugo. Polaznici su smešteni u Institutu, a smeštaj podrazumeva dvokrevetne sobe ili višekrevetne sobe sa privatnim ili zajedničkim kupatilom i sa punim pansionom (3 obroka dnevno). Minimalno pohađanje programa je jedna nedelja.

 Cena programa: CHF 2800/nedeljno

(Cena programa uključuje: nastavu i nastavni materijal, smeštaj sa punim pansionom, povratni transfer od/do aerodroma u Cirihu, jedno ili dva organizovana skijanja, obilazak St. Galena, obilazak dva švajcarska grada, dodatne sportske i vannastavne aktivnosti. Uz doplatu moguće je bukirati privatnu nastavu, ličnog trenera, časove jahanja, iznajmiti ski opremu bez odela, bukirati osiguranje i drugo).

LETNJI KAMP ROSENBERG

Uzrast: od 14 do 20 godina

Termin: od 18.07 – 20.08.2016.

Kamp nudi izazovan program učenja i usavršavanja, a u kombinaciji sa vannastavnim aktivnostima. Nastava se sastoji od 3 do 5 časova svaki dan (ponedeljak-subota) a  uključuje usavršavanje gramatike, razvoj rečnika i osnovnih jezičkih veština. Pored standardnog kursa, polaznicima je na raspolaganju i priprema za IELTS koja traje nedelju dana. Program vannastavnih aktivnosti podrazumeva obilaske lokalnih znamenitosti, plivanje, sportove, kulturalne i društvene aktivnosti. Kao dodatak, polaznici mogu da doplate dodatne časove tenisa, jahanja, golfa ili skijanja na vodi. Polaznici su smešteni u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa privatnim ili zajedničkim kupatilom i sa punim pansionom (3 obroka dnevno). Minimalno pohađanje programa je 3 nedelje.

Cena programa: CHF 2310/nedeljna

Cena IELTS pripreme (1 nedelja): CHF 2500/nedeljno

Cena programa uključuje: nastavu i nastavni materijal, smeštaj sa punim pansionom, obilazak St. Galena, obilazak dva švajcarska grada, dodatne sportske i vannastavne aktivnosti. Uz doplatu moguće je bukirati transfer od/do aerodroma, jednokrevetnu sobu sa privatnim kupatilom, dodatne obilaske Swiss Tour, dodatne časove golfa, tenisa, jahanja, skijanja na vodi, privatnu nastavu i drugo).

Napomena: Cena ne uključuje registraciju od 5400 RSD, troškove prevoza, bankarske troškove, lične troškove i ostale nepomenute troškove. U slučaju greške, važeći je jedino  zvanični cenovnik škole.

Smeštaj

Polaznici su smešteni odvojenim kućama u Internatu i pored pola raspoređuju se po uzrastu. Pored navedenog, u cenu programa uključeni su i svi obroci koji se služe u restoranu Internata.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print