Koledž sa internatom na severu Engleske

Škola

Rydal Penrhos School

Rydal Penrhos School je mešovita srednja škola dnevnog i internatskog tipa. Nalazi se u prekrasnom, bezbednom i jedinstvenom okruženju, na primorju severnog Velsa, u gradiću Colwyn Bay, na 40 minuta vožnje od Čestera i 60 minuta od Holiheada.

Škola na najbolji mogući način kombinuje rigorozan akademski nastavni plan i program  i raznovrsne vannastavne aktivnosti. Rydal Penrhos School nudi širok spektar GCSE predmeta, kako bi odgovorila individualnim sposobnostima i interesovanjima svojih učenika. Nakon konsultacija sa nastavnicima i tutorima, učenici biraju između A -level i IB programa. IB program u ovoj školi je zaista internacionalan, s obzirom na činjenicu da ga pohađaju kako lokalni, tako i učenici predstavnici preko 20 nacionalnosti.

Prednost ove škole jesu mala odeljenja, kao i sistem individualnih tutora, gde svaki đak ima osobu koja prati njegov uspeh, što omogućuje da učenici postižu izuzetne akademske rezultate. O kvalitetu nastavnog programa najbolje svedoče rezultati učenika – u 2016. godini, prolaznost za GCSE bila je čak 91 odsto, dok su na i IB programu zabeleženi rezultati daleko iznad svetskog proseka. U slobodno vreme, učenici ove škole mogu se baviti različitim sportovima, poput ragbija, hokeja, kriketa, odbojke, plivanja, skvoša, tenisa, košarke. Takođe, dostupan im je i širok spektar aktivnosti na otvorenom, uključujući i jedrenje, kajakarstvo, golf, planinarenje, skijanje.

Deca su smeštena u pet bording kuća, pri čemu svaka kuća ima iskusne osobe koje su zadužene za brigu o deci, tzv. house parents. Najveća bording kuća je Edwards, u kojoj je smešteno oko  50 devojčica. Dečaci su smešteni u 4 bording kuće, koje primaju između 20 i 30 učenika.

Profil

Lokacija škole: primorski gradić Colwyn Bay

Godina osnivanja: 1885.

Religija: Metodizam

Tip škole: mešovita

Starosna struktura: 2,5-18 godina

Broj učenika:  473 (143 internatskih učenika)

Najbliži aerodrom: Mančester (100 km)

Nastavni programi:  GCSE,  A level, IB, Pre-sixth/Pre-IB course

Cena za internacionalne učenike:  32.790  ₤ + 145  ₤ (za školsku 2017/2018. godinu)

Dodatni troškovi: registracija 100 ₤, povratni prijemni depozit 300 ₤, povratni depozit za učenike kojima je potrebna viza 1200 ₤, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), Guardian service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Škola nudi internacionalni učenicima jednogodišnji program Pre-sixth/Pre-IB course. Ovo je odlična opcija za učenike da se upoznaju sa ovim nastavnim programima, a pre samog upisa zvaničnih programa i na taj način od samog početka A-level i IB programa postižu zadovoljavajuće rezultate.

Uslovi upisa

Uz aplikaciju je neophodno priložiti diplomu osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda i dokaz o nivou engleskog jezika. Polažu se školski interni testovi iz engleskog jezika i matematike, a učenici imaju i Skype intervju.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print