Koledž sa internatom na severu Engleske

Rydal Penrhos school

Škola

Rydal Penrhos School

Ovaj koledž sa internatom se nalazi u prekrasnom, bezbednom i jedinstvenom okruženju, na primorju severnog Velsa, u gradiću Colwyn Bay. Idealno je locirana za kombinovanje rigoroznog  akademskog nastavnog plana i programa sa bogatim i raznovrsnim vannastavnim aktivnostima. Škola se nalazi na 40 minuta vožnje od Čestera i 60 minuta od Holiheada. Transferi sa aerodroma iz Manchestera (70 minuta) i Liverpula (65 minuta) omogućavaju lak pristup iz Evrope i šire.

Rydal Penrhos School nudi širok spektar GCSE predmeta, kako bi odgovorila individualnim sposobnostima i interesovanjima svojih učenika. Nakon konsultacija sa nastavnicima i tutorima, učenici biraju između A level i IB programa. IB program u ovoj školi je zaista internacionalan, s obzirom na činjenicu da ga pohađaju kako lokalni, tako i učenici predstavnici preko 25 nacionalnosti.

Prednost ove škole jesu mala odeljenja, kao i individualni tutorski sistem, što omogućuje da učenici postižu izuzetne akademske rezultate. O kvalitetu nastavnog programa najbolje svedoče rezultati učenika – u 2013. godini, prolaznost za GCSE bila je čak 100 odsto, a dobri rezultati ostvareni su i na IB programu.

U slobodno vreme, učenici ove škole mogu se baviti različitim sportovima, poput ragbija, hokeja, kriketa, odbojke, plivanja, skvoša, tenisa, košarke. Takođe, dostupan im je i širok spektar aktivnosti na otvorenom, uključujući i jedrenje, kajakarstvo, golf, penjanje i skijanje.

Profil

 • Lokacija škole: primorski gradić, Colwyn Bay
 • Godina osnivanja: 1885.
 • Tip škole: mešovita
 • Starosna struktura: – 18 godina
 • Broj učenika:  547 (Senior 377, Preparatory 170, Boarding 144)
 • Nastavni programi:  GCSE,  A level, Pre-sixth/Pre-IB course
 • Najbliža stanica i udaljenost od škole: London Euston – Colwyn Bay
 • Najbliži aerodrom: Manchester (100km)
 • Cena za internacionalne učenike: cene po semestru: 590 – 31.515 GBP  + 135 GBP (za školsku godinu 2015/2016)
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), Guardian service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

 • Mala odeljenja
 • 14. na listi Top IB Schools in the UK (10 –19 IB students)
 • A level i IB programi

Škola nudi internacionalni učenicima jednogodišnji program Pre-sixth/Pre-IB course. Ovo je odlična opcija za učenike da se upoznaju sa ovim nastavnim programima, a pre samog upisa zvaničnih programa i na taj način od samog početka A level i IB programa postižu zadovoljavajuće rezultate.

Uslovi upisa

Uz aplikaciju je neophodno priložiti diplomu osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda i dokaz o nivou engleskog jezika. Polažu se školski interni testovi iz engleskog jezika i matematike.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

 

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju