Privatne i državne srednje škole u Americi i Kanadi

CALIFORNIA, Squaw Valley Academy

Osim akademskog uspeha i činjenice da 100 odsto učenika bude primljeno na koledž, ono što odlikuje školu je jedinstvena pozicija u planinskoj oblast Siera Nevada, pored jezera Taho u Kaliforniji, na 2000 metara nadmorske visine. Bezbedno okruženje, čist vazduh i prelepa priroda okružuju školu, a na samo sat vremena vožnje od San Franciska i Los Anđelesa, a pola sata od Rina.

FLORIDA, The Kingˋs Academy

Sport je veoma zastupljen u školi, a posebno su ponosni i na svoj umetnički departman koji ima plesnu, muzičku, dramsku i filmsku akademiju. Društveni život đaka je razvijen, te učenici mogu da budu u nekom od 65 školskih muzičkih bendova, sportskih timova i đačkih klubova, a kulminacija je dvonedeljno školsko putovanje u Portoriko ili Evropu.

MAINE, Maine Central Institute

Maine Central Institute Maine Central Institute je jedna od škola sa najdužom tradicijom u državi Mejn. Osnovana je 1886. godine i nalazi se u sigurnom gradi...

Program kulturne razmene

Program razmene prevashodno je namenjen učenicima II, III i IV razreda srednjih škola. Boravak je obezbeđen u američkim porodicama i školovanje u državnim školama

Državne srednje škole

Između ogromnog broja državnih srednjih škola u Americi, izdvojili smo jedan manji broj koji po kvalitetu značajno odskaču od većine.

MASSACHUSETTS, The MacDuffie School

Kampus škole nalazi se između Njujorka i Bostona, što je odlična lokacija za učenike koji žele da bolje upoznaju kako ove gradove, tako i američku kulturu. Ovu školu pohađaju i internacionalni učenici koji dolaze iz 20 zemalja iz celog sveta.

NEW YORK, Léman Manhattan Preparatory School

Škola se nalazi na izuzetnoj lokaciji u srcu finansijskog distrikta Njujorka blizu Njujorške berze, Vol strita, sa zadivljujućim pogledom na Kip slobode, njujorški luku i donji Menhetn. Ovo je moderna, mlada škola i jedina internatska škola na Menhetnu i osim mladih iz ovog grada pohađaju je polaznici iz celog sveta.

FLORIDA, Windermere Preparatory School

Windermere je proglašena za najbolju privatnu srednju školu u Orlandu 2013. godine od strane Orlando Business Journal’s Readers Choice Awards. Ovo priznanje je potvrda izuzetno kvalitetnih programa koje škola nudi uz podršku i angažovanje školske zajednice i roditelja.

TEXAS, The Village School

Nalazi se u Hjustonu u državi Teksas, SAD, a osnovana je 1966. godine. Vremenom se škola širila i danas predstavlja veoma privlačnu školu za internacionalne učenike iz preko 50 zemalja.

FLORIDA, North Broward Preparatory School

Ovo je gradska škola, ali je izmešten od centra i od gradske gužve, okružen mirnim ulicama i stambenim kućama, u kraju grada veoma bogatim zelenilom. Škola se prostire na 32 hektara, poseduje 2 kampusa (Coconut Creek i Coral Springs Resindentinal Village) koji su na 15 minuta udaljeni jedan od drugog.