SEMINAR – stipendirano studiranje u Rusiji i Ukrajini

10. Juna 2011. u Ruskom Domu organizovali smo predavanje profesora sa najprestižnijih ruskih i ukrajinskih univerziteta, na temu STIPENDIJA za studije.

Egida International, Centar za studentski i edukativni turizam, sa partnerima iz Rusije i Ukrajine Vas poziva na:

SEMINAR O STIPENDIRANOM STUDIRANJU U RUSIJI I UKRAJINI
-osnovne, master i doktorske studije-

10. jun 2011 u 14.00h

Ruski Dom, Kraljice Natalije 33, Beograd

Studentima je dostupno više od 300 smerova na najčuvenijim državnim univerzitetima, uz plaćanje samo 25% troškova nastave i smeštaja. Države Rusija i Ukrajina su pokrenule projekat u kojem finansijski podržavaju univerzitete i učestvuju sa 75% troškova za strane studente.

Kvalitet univerziteta, međunarodno priznate diplome, mogućnost studiranja na više jezika (ruski, ukrajinski, engleski) su zagarantovane studentima.

Saznaćete o mogućnosti da godinu dana pre početka studija pohađate pripremnu godinu, nastavu ruskog ili ukrajinskog jezika na univerzitetu na kojem će nastaviti odabrane studije.

Predavači:
• predstavnici Asocijacije ukrajinskih i ruskih univerziteta

• profesori sa sledećih fakulteta:
Moskovski državni univerzitet Lomonosov
Ukrajinski nacionalni avijatičarski univerzitet
Ruski državni medicinski univerzitet

Ruski i ukrajinski obrazovni sistemi spadaju u najčuvenije na svetu. Spletom političkih okolnosti u prošlosti isti nisu bili populisani na zapadu. Međutim ni tada, posebno ne u novije vreme, njihov kvalitet nikada nije dovođen u pitanje. Kroz nauku se uticaji jedne kulture, jezika, ekonomije i poslovanja najefikasnije prenose. Iz tog razloga su kako Rusija tako i Ukrajina osetile da ulaganje u tu sferu mogu da doprinesu blagostanju njihovog društva. To je rezultiralo programom subvencionisanja visokoškolskog obrazovanja prema stranim studentima, što je dovelo do toga da su troškovi studija u pomenutim zemljama za strane studente veoma niski, za razliku od studija u zapadnim zemljama gde je visina školarine strogo profitno orijetisana.

Školstvo u Rusiji i Ukrajini je identično sa evropskim i slično američkom sistemu, i usklađeno je na svim nivoima sa Bolonjskom deklaracijom o visokom školstvu. Sa jedne strane to Vam omogućuje mobilnost pri studijama između različitih fakulteta i transfer na druge evropske fakultete, a sa druge strane pruža vrhunsko školovanje po pristupačnim cenama.

U Rusiji i Ukrajini postoji ogroman broj univerziteta, od tog velikog broja izdvojili smo one najprestižnije i apsolutno najbolje univerzitete na kojima su se ne samo teoretski, već i praktično školovali i stvarali najveći svetski naučnici, stručnjaci, inžinjeri. Na pomenutim univerzitetima su se konstruisali najveći i najmoderniji avioni na svetu, kao i svemirske letelice. Tu stičete znanje i praksu u gradnji najvećih elektrana i građevina na svetu, najbržih pruga. Tu se školuju najslavniji svetski doktori medicine, muzičari, umetnici… Još uvek donekle skriveno „blago“, post sovjetsko, danas moderno rusko-ukrajinsko visoko obrazovanje je otvorilo vrata svima koji su željni čiste nauke, znanja, umetnosti.
Prijava: Seminar je otvorenog tipa i slobodan je ulaz za sve zainteresovane.

Share