Škola engleskog u Oksfordu za polaznike sa visokim nivoom znanja

Škola

Oxford Royale Academy (ORA)

Uzrast polaznika 13-15 i 16-18 godina

Akreditovana od strane British Council-a, ova škola svake godine radi na osmišljavanju i realizaciji vrhunskih, stimulativnih programa namenjenih izuzetnim, fokusiranim i internacionalnim polaznicima.

Tokom svog rada, škola je okupila izuzetno nastavno i školsko osoblje (od kojih mnogi predaju na Oksfordu i Kembridžu). Polaznici programa moći će da steknu osećaj i kako izgleda studiranje na Oksfordu, kroz uklapanje u studentsku sredinu, pohađajući nastavu sa profesorima univerziteta i kroz interakciju sa studentima.

Programi se organizuju na najčuvenijim koledžima Univerziteta u Oksfordu: St. Peter’s College, Jowett Walk, St. Catherine’s College, Yarnton Manor, Lady Margaret Hall, Balliol College…

Škola u svojoj ponudi ima akademski zahtevne programe koji se održavaju na različitim fakultetima u okviru univerziteta u Oksfordu, a svi programi namenjeni su isključivo polaznicima sa visokim nivoom engleskog jezika. Polaznicima je na raspolaganju širok izbor različitih programa u zavisnosti od uzrasta, a kursevi podrazumevaju 40,5 sati nastave za dve nedelje pohađanja programa. Po završetku kursa jezika, svi polaznici dobijaju sertifikat o pohađanju kursa i lični akademski izveštaj.

U večernjim časovima organizuju se internacionalne večeri, kvizovi, debate i ostala zanimljiva dešavanja, što osigurava da će polaznici imati ceo dan ispunjen zanimljivim i inspirativnim aktivnostima. Tokom programa, polaznici će imati priliku da obiđu mesta od istorijskog i kulturnog značaja.

Destinacija

Smešten u srcu Engleske, Oksford predstavlja specifičnu mešavinu drevnog i  savremenog, pa je izuzetno zanimljiv za posetioce. Na raspolaganju su različite atrakcije poput muzeja Ashmolean, svetskih poznatih koledža St. John’s, Trinity, Corpus Christi, zgrada Radcliffe Camera, biblioteka Bodleian, turističkih atrakcija i mnoštva parkova.

Kursevi

Svi kursevi zahtevaju izuzetno visok nivo znanja engleskog jezika polaznika!

PROGRAMI ZA UZRAST POLAZNIKA OD 13 DO 15 GODINA:

 • New Perspectives je jedan od najpopularnijih programa, pruža polaznicima uzbudljiv rapored misaono provokativnih časova, gostujućih predavanja, radionica i kulturoloških poseta. Sveobuhvatni izbor neakademskih kulturnih i rekreativnih aktivnosti zahteva stalan angažman polaznika. Svaki polaznik imaće 20 sati nastave iz odabranih oblasti. Uslovi upisa: C1-C2 nivo jezika.
 • Introduction to Architecture
 • Introduction to Computer Science
 • Introduction to Engineering
 • Introduction to Enterprise
 • Introduction to Fashion & Textile Design
 • Introduction to Law
 • Introduction to Leadership
 • Introduction to Medicine
 • Oxford Summer English

PROGRAMI ZA UZRAST POLAZNIKA OD 16 DO 18 GODINA:

 • Broadening Horizons je najpopularniji akademski i kulturološki program koji svake godine pohađa stotine najmotivisanijih mladih ljudi. Polaznici biraju akademske predmete, prema svom interesovanju. Svaki polaznik imaće 21 sat nastave iz odabranih oblasti. Uslovi upisa: C1-C2 nivo engleskog jezika.
 • SAT Preparation kurs upoznaje polaznike sa osnovnim principima kritičkog čitanja, matematike i pisanja. Na nastavi sa malim brojem polaznika u grupi, uče se ključni koncepti neophodni za uspeh na SAT (Scholastic Assessment Test) i vežbaju primeri pitanja i zadataka sa testova. Uslovi upisa: C1-C2 nivo engleskog jezika.
 • Medical School Preparation je program osmišljen tako da pomogne polaznicima da se pripreme za apliciranje i studiranje na medicinskom fakultetu. Na nastavi se izučavaju različiti aspekti medicine i karijere na tom polju, radi se na aplikaciji za univerzitet i vežbaju se primeri prijemnih testova za medicinsku školu, a pohađaju se i praktične radionice uz medicinsku opremu u laboratorijama. Uslovi upisa: C1-C2 nivo engleskog jezika.
 • Law School Preparation – ovaj dvonedeljni program namenjen je polaznicima koji planiraju upis na pravni fakultet u Velikoj Britaniji. Tokom programa, radi se na tehnici poboljšanja univerzitetske aplikacije, kao i na upoznavanju sa različitim pravnim formama i principima. Uslovi upisa: C1-C2 nivo engleskog jezika.
 • AKADEMSKO PISANJE SA PRIPREMOM ZA IELTS je kurs namenjen polaznicima koji su zainteresovani za upis na osnovne studije u Velikoj Britaniji i koji žele da steknu veštine i znanje čitanja i pisanja neophodnih za studiranje. Kurs takođe upoznaje polaznike sa načinom i izgledom polaganja IELTS testa. Tokom kursa, polaznici pohađaju 42 sata nastave koja se fokusira kako na akademsko pisanje, pre svega eseja, tako i na pripremu za IELTS. Uslovi upisa: minimum B2 (viši srednji) nivo znanja jezika.
 • Global Leadership Programme
 • Business & Enterprise Programme
 • Computer Science Programme
 • Oxford Architecture Programme
 • Summer Architecture Programme
 • Engineering Preparation
 • Oxford Summer English

FILMSKA AKADEMIJA (FILM ACADEMY ) 13-15 i 16-18 godina  – Filmska akademija je sveobuhvatni kurs na kome će student naučiti ceo proces video produkcije, od prvobitne ideje do konačnog filma. Program uči polaznike kako da isplaniraju, osmisle priču, naprave scenario, a zatim i snime i montiraju kratku dramu ili dokumentarni film.  Uslovi upisa: C1-C2 nivo engleskog jezika.

Smeštaj

Polaznici su smešteni u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama, sa zajedničkom upotrebom kupatila. Dečaci i devojčice su odvojeni po spratovima. Program za polaznike od 13 do 15 godina je na bazi punog pansiona, dok je za nešto starije, 16-18 godina na bazi polupansiona. Tokom boravka na programu, o polaznicima brine školsko osoblje koje je tu 24 sata dnevno, kako bi im pomogli i odgovorili na sve njihove potrebe.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju