Škola engleskog u Oksfordu za polaznike sa visokim nivoom znanja

DSC_6202

Škola

Oxford Royale Academy (ORA)

Ova škola je britanska institucija sa pravom strašću za međunarodno obrazovanje. Akreditovana od strane British Council-a,  ova škola svake godine radi na osmišljavanju i realizaciji izuzetnih, stimulativnih programa namenjenih izuzetnim, fokusiranim i internacionalnim polaznicima.

Tokom svog rada, škola je okupila izuzetno nastavno i školsko osoblje (od kojih mnogi predaju na Oksfordu i Kembridžu). Polaznici programa moći će da steknu osećaj i kako izgleda studiranje na Oksfordu kroz uklapanje u studentsku sredinu, pohađajući nastavu sa profesorima univerziteta i kroz interakciju sa studentima.

Škola u svojoj ponudi ima akademski zahtevne programe koji se održavaju na različitim fakultetima u okviru Oksfordskog univerziteta, a svi programi namenjeni su isključivo polaznicima sa visokim nivoom engleskog jezika.

Polaznicima je na raspolaganju širok izbor različitih programa u zavisnosti od uzrasta, a kursevi podrazumevaju 40,5 sati nastave za dve nedelje pohađanja programa. Po završetku kursa jezika, svi polaznici dobijaju sertifikat o pohađanju kursa i lični akademski izveštaj.

Vreme van nastave –  pun kulturni i rekreativni program aktivnosti obezbeđen je svim polaznicima kao integralni deo kursa. Aktivnosti uključuju posete muzejima, obilazak botaničke baste, predavanja i različite sportske aktivnosti uključujući tradicionalnu englesku igru kriket.

U večernjim časovima organizuju se internacionalne večeri, kvizovi, debate i ostala zanimljiva dešavanja, što osigurava da će polaznici imati ceo dan ispunjen zanimljivim i inspirativnim aktivnostima. Tokom programa, polaznici će imati priliku da obiđu mesta od istorijskog i kulturnog značaja.

Destinacija

Smešten u srcu Engleske, ovaj poznati univerzitetski grad zauzima posebno mesto u istoriji, jer je preko 800 godina dom kraljevske porodice. Danas je Oksford kosmopolitski grad sa rastućom hi-tech zajednicom. U okolini grada nalazi se mnoštvo kompanija, naučnih i poslovnih parkova, kao i brojna stambena naselja.

Grad predstavlja specifičnu mešavinu drevnog i savremenog, pa je izuzetno zanimljiv za posetioce. Na raspolaganju su različite znamenitosti poput muzeja Ashmolean, svetskih poznatih koledža St. John’s, Trinity, Corpus Christi, zgrada Radcliffe Camera, biblioteka Bodleian, turističkih atrakcija i mnoštva parkova i bogate prirode.

Kursevi

ŠIRENJE VIDIKA (BROADENING HORIZONS) 16-18 godina • St. Catherine’s College ili Yarnton Maner • 2 ili 4 nedelje (05.06-13.08.) Broadening Horizons je najpopularniji akademski i kulturološki program koji svake godine pohađa stotine najmotivisanijih mladih ljudi. Polaznici biraju akademske predmete, prema svom interesovanju. Svaki polaznik imaće 21 sat nastave iz odabranih oblasti.  Uslovi upisa: minimum C2 (napredni) ili maternji jezik.

NOVE PERSPEKTIVE (NEW PERSPECTIVES) 13-15 godina • St. Peter’s College ili Jowett Walk • 2 ili 4 nedelje (03.07-13.08.)

New Perspectives je jedan od najpopularnijih programa, pruža polaznicima uzbudljiv rapored misaono provokativnih časova, gostujućih predavanja, radionica i kulturoloških poseta. Sveobuhvatni izbor neakademskih kulturnih i rekreativnih aktivnosti zahteva stalan angažman polaznika. Svaki polaznik imaće 20 sati nastave iz odabranih oblasti. Uslovi upisa: minimum C2 (napredni).

PRIPREMA ZA SAT ISPIT (SAT PREPARATION) 16-18 godina • Lady Margaret Hall ili Balliol koledž • 2 nedelje (03.07-13.08.)

Kurs upoznaje polaznike sa osnovnim principima kritičkog čitanja, matematike i pisanja. Na nastavi sa malim brojem polaznika u grupi, uče se ključni koncepti neophodni za uspeh na SAT (Scholastic Assessment Test) i vežbaju primeri pitanja i zadataka sa testova. Uslovi upisa: minimum C2 (napredni) ili maternji jezik.

PRIPREMA ZA UNIVERZITET (UK University Preparation) 16-18 godina•  Lady Margaret • 2 nedelje (03.07-30.07.) Kurs namenjen mladim ljudima koji planiraju upis na univerzitet u Ujedinjenom Kraljevstvu. Na kursu se dobijaju informacije o strukturi univerziteta i uslovima upisa, dok se ujedno radi i na tehnici i pravilima ličnih izjava i intervjua. Uslovi upisa: minimum C2 (napredni) ili maternji jezik.

PRIPREMA ZA STUDIRANJE MEDICINE (THE MEDICAL SCHOOL PREP) 16-18 godina • Yarnton Manor ili Ballioli College • 2 nedelje (05.07-13.08.) Program je osmišljen tako da pomogne polaznicima da se pripreme za apliciranje i studiranje na medicinskom fakultetu. Na nastavi se izučavaju različiti aspekti medicine i karijere na tom polju, radi se na aplikaciji za univerzitet i vežbaju se primeri prijemnih testova za medicinsku školu, a pohađaju se i praktične radionice uz medicinsku opremu u laboratorijama.

PRIPREMA ZA STUDIRANJE PRAVA (THE LAW SCHOOL PREP) 16-18 godina • Yarnton Manor • 2 nedelje (05.06-13.08.) Ovaj dvonedeljni program namenjen je polaznicima koji planiraju upis na pravni fakultet u Velikoj Britaniji. Tokom programa, radi se na tehnici poboljšanja univerzitetske aplikacije, kao i na upoznavanju sa različitim pravnim formama i principima. Uslovi upisa: minimum C2 (napredni) ili maternji jezik.

 

AKADEMSKO PISANJE SA PRIPREMOM ZA IELTS 16-18 godina • Ballioli College • 2 nedelje (03.07-13.08.) Kurs je namenjen polaznicima koji su zainteresovani za upis na osnovne studije u Velikoj Britaniji i koji žele da steknu veštine i znanje čitanja i pisanja neophodnih za studiranje. Kurs takođe upoznaje polaznike sa načinom i izgledom polaganja IELTS testa. Tokom kursa, polaznici pohađaju 42 sata nastave koja se fokusira kako na akademsko pisanje, pre svega eseja, tako i na pripremu za IELTS. Uslovi upisa: minimum B2 (viši srednji) nivo znanja jezika.

LETNJA FILMSKA AKADEMIJA (SUMMER FILM ACADEMY ) 16-18 godina • St. Catherine’s College • 2 nedelje (03.07-30.07.)  Filmska akademija je sveobuhvatni kurs na kome će student naučiti ceo proces video produkcije, od prvobitne ideje do konačnog filma. Program uči polaznike kako da isplaniraju, osmisle priču, naprave scenario, a zatim i snime i montiraju kratku dramu ili dokumentarni film.  Uslovi upisa: minimum C1 (napredni) nivo jezika.

U ponudi su i sledeći kursevi:

LETNJI KURS ENGLESKOG (OXFORD SUMMER ENGLISH) 13-15 godina • 2 ili 4 nedelje (03.07-13.08.)

PREDUZETNIČKI PROGRAM (OXFORD ENTERPRISE PROGRAMME) 16-18 god • 2 nedelje (03.07-13.08.)

GLOBALNO RUKOVOĐENJE (GLOBAL LEADERSHIP PROGRAMME) 16-18 god • 2 nedelje (03.07-13.08.)

PRIPREMA ZA INŽENJERING (ENGINEERING PREPARATION) 16-18 god • 2 nedelje (03.07-13.08.)

Smeštaj

Polaznici su smešteni u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama, sa zajedničkom upotrebom kupatila. Dečaci i devojčice su odvojeni po spratovima. Program za polaznike od 13 do 15 godina je na bazi punog pansiona, dok je za nešto starije, 16-18 godina na bazi polupansiona. Tokom boravka na programu, o polaznicima brine školsko osoblje koje je tu 24 sata dnevno, kako bi im pomogli i odgovorili na sve njihove potrebe.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print