Škola engleskog jezika za mlade u Londonu

engleski-London-Engleska-kursevi

Škola

Sprachcaffe London

Uzrast polaznika 12-21 godina

Sprachcaffe je svetska organizacija koja nudi izbor u učenju 7 svetskih jezika na čak 30 destinacija. Polaznici iz celog sveta odlučuju se za ovu školu jer im učenje u opuštenoj atmosferi omogućava da lako prevaziđu nesigurnost kada je u pitanju komunikacija na engleskom jeziku.

Čitav tim ljudi radi na osmišljavanju vannastavnih aktivnosti sa ciljem da omoguće polaznicima kursa da se što uspešnije integrišu i shvate običaje i kulturu domaćina. S obzirom na to da je sigurnost dece na prvom mestu, uz njih se uvek nalazi neko od predstavnika školskog osoblja, kako tokom nastave, tako i za vreme ekskurzija i ostalih aktivnosti.

Vannastavne aktivnosti – Pored nastave engleskog jezika, škola organizuje bogat vannastavni program za svoje polaznike. U cenu programa uključene su poludnevne i celodnevne ekskurzije koje se organizuju vikendom, ali i različite dnevne i večernje aktivnosti tokom radnih dana (sportske aktivnosti, kuglanje, roštilj i mnoge druge).

Destinacija

Izuzev što je glavni grad Engleske i Velike Britanije, London je jedan od najvećih turističkih, kulturnih i komercijalnih centara u svetu. Ovo je grad istorije sa nekim od najboljih muzeja i galerija na svetu, sa prelepim parkovima i palatama. Pored toga, London je muzički, pozorišni, obrazovni i modni centar koji živi 24 sata dnevno.

Samo neke od poznatih znamenitosti jesu londonski Tower, dom britanske kraljevske porodice – Buckingham Palace ispred koje je čuvena smena garde, Westminster sa Big Ben-om, mnoštvo muzeja, Trafalgar Square sa spomenikom Nelsonu, Picadilly Circus i reka Temza, te mnoge druge atrakcije. Škola  jezika u Londonu nalazi se u trećoj gradskoj zoni, u delu grada zvanom Iling (Ealing) koji ima dobru metro vezu sa ostalim delovima Londona.

Kursevi

Ova škola jezika realizuje dva tipa programa za mlade:

Standardni kurs jezika koji podrazumeva 20 časova jezika u trajanju od 45 minuta nedeljno i intenzivni kurs jezika koji podrazumeva 30 časova engleskog jezika nedeljno.

Pre odlaska u školu radi se onlajn test procene znanja jezika, pri čemu se stavlja akcenat na gramatiku i rečnik. Na osnovu rezultata testa, deca se svrstavaju u grupe od 12 do 15 polaznika na istom jezičkom nivou. Deca su iz različitih zemalja i približno istog uzrasta, što učenje jezika čini još zanimljivijim.

Smeštaj

Rezidencija se nalazi u kampusu gde se održava i nastava. Rezidencijalni smeštaj podrazumeva dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe u kojima se smeštaju deca istog pola i približnog uzrasta, a osoblje je tu da 24 sata pazi na njih. Kupatilo je zajedničko. Sobe se čiste jednom nedeljno, posteljina i peškiri su obezbeđeni i menjaju se jednom nedeljno. Ishrana je po principu punog pansiona sa lanč paketom. U sobama je obezbeđen besplatan Wi-Fi pristup internetu. Smeštaj je organizovan od nedelje do subote.

Porodični smeštaj je najbolji vid smeštaja za one polaznike koji bi da bolje upoznaju način života i običaje u Velikoj Britaniji. Svakodnevno se pruža prilika da se vežba engleski i van učionica, u realnim životnim situacijama. Porodice su pažljivo odabrane i redovno se kontrolišu, da bi bili sigurni da zadovoljavaju sve standarde propisane od strane Britanskog saveta i škole. Polaznici su smešteni u dvokrevetne sobe koje se čiste jednom nedeljno, a posteljina je obezbeđena. Ishrana je po principu punog pansiona sa lanč paketom. Smeštaj je organizovan od nedelje do subote.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print