Škola engleskog jezika za mlade u Londonu

Škola

Sprachcaffe London

Uzrast polaznika 14-17 godina

Sprachcaffe je svetska organizacija koja nudi izbor u učenju 7 svetskih jezika na čak 30 destinacija. Polaznici iz celog sveta odlučuju se za ovu školu jer im učenje u opuštenoj atmosferi omogućava da lako prevaziđu nesigurnost kada je u pitanju komunikacija na engleskom jeziku.  

Školski centar Ealing osnovan je 1990. godine. Ealing, poznat kao “kraljica predgrađa”, sa mnoštvom parkova, jedan je od  najzelenijih delova Londona od čijeg je centra udaljen oko 40 minuta javnim prevozom. Škola se nalazi u istorijskoj  zgradi   u   viktorijanskom  stilu,   u  srcu  ovog  predgrađa,  okružena  restoranima, prodavnicama i pozorištima. Poseduje 10  opremljenih  učionica,  recepciju,  biblioteku, prostoriju sa  kompjuterima  (sa  besplatnim  pristupom  Wi-Fi  konekciji),  zajedničkim  prostorom  za  odmor i slobodno vreme polaznika. Program se organizuje od januara do oktobra.

Vannastavne aktivnosti – Pored nastave engleskog jezika, škola organizuje bogat vannastavni program za svoje polaznike. U cenu programa uključene su poludnevne i celodnevne ekskurzije koje se organizuju vikendom, ali i različite dnevne i večernje aktivnosti tokom radnih dana (sportske aktivnosti, kuglanje, roštilj i mnoge druge). Čitav tim ljudi radi na osmišljavanju vannastavnih aktivnosti sa ciljem da omoguće polaznicima kursa da se što uspešnije integrišu i shvate običaje i kulturu domaćina. S obzirom na to da je sigurnost dece na prvom mestu, uz njih se uvek nalazi neko od predstavnika školskog osoblja, kako tokom nastave, tako i za vreme ekskurzija i ostalih aktivnosti.

Destinacija

Izuzev što je glavni grad Engleske i Velike Britanije, London je jedan od najvećih turističkih, kulturnih i komercijalnih centara u svetu, sa nekim od najboljih muzeja i galerija na svetu, prelepim parkovima i palatama. Pored toga, London je muzički, pozorišni, obrazovni i modni centar koji živi 24 sata dnevno.

Samo neke od poznatih znamenitosti jesu londonski Tower, dom britanske kraljevske porodice – Buckingham Palace ispred koje je čuvena smena garde, Westminster sa Big Ben-om, mnoštvo muzeja, Trafalgar Square sa spomenikom Nelsonu, Picadilly Circus i reka Temza, te mnoge druge atrakcije. Škola  jezika u Londonu nalazi se u trećoj gradskoj zoni, u delu grada zvanom Iling (Ealing) koji ima dobru metro vezu sa ostalim delovima Londona.

Kursevi

Standardni kurs jezika podrazumeva 20 časova jezika u trajanju od 45 minuta nedeljno, a intenzivni kurs jezika 30 časova engleskog jezika nedeljno. Pre odlaska u školu radi se onlajn test procene znanja jezika, pri čemu se stavlja akcenat na gramatiku i rečnik. Na osnovu rezultata testa, deca se svrstavaju u grupe od 12 do 15 polaznika na istom jezičkom nivou. Deca su iz različitih zemalja i približno istog uzrasta, što učenje jezika čini još zanimljivijim.

Smeštaj

Porodični smeštaj  podrazumeva  dvokrevetnu  sobu  koju  polaznik deli sa još jednim učenikom istog  pola. Porodice  su  pažljivo  odabrane  od  strane škole  i  većina se  nalazi na pešačkoj udaljenosti, a maksimum 50 minuta gradskim prevozom od škole. Ostale prostorije, poput kupatila, kuhinje, dnevne sobe, polaznik deli sa ostalim  članovima  domaćinstva.  Sobe  se čiste  jednom  nedeljno,  posteljina  je  obezbeđena, a polaznici se savetuju da  ponesu  sopstvene  peškire.  Ishrana  je  na  bazi  punog  pansiona – doručak i večera se služe u porodici, a ručak je lanč paket.

Akreditacije

ACCET

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju