Škola engleskog na Malti

Škola

GV Malta English Centre

Škola se nalazi u St. Paul’s Bay, malom turističkom mirnom naselju na severu ostrva, na samo 150 metara od obale. Osnovana je 1999 godine i od tada je svoj program uspešno prilagodila polaznicima sa različitim znanjem engleskog jezika i sa  različitim interesovanjima. Učionice su  svetle i opremljene interaktivnim tablama. U prostorijama škole nalazi se soba za odmor i druženje, deo za učenje kao i velika osunčana terasa. Škola u svim prostorijama ima besplatan WiFi internet.

Vreme van nastave – Za vreme boravka na Malti polaznici mogu svoje slobodno vreme upotpuniti najrazličitijim aktivnostima. U organizaciji škole mogu da se obiđu Valletta, Mdina, Rabat, Popeye Village, a u ponudi su i celodnevna krstarenja, razni sportovi na vodi, jahanje, ronjenje i dr. Popodne možete provesti u šetnji kroz drevne spomenike kulture i posete praistorijskim lokalitetima – neolitskim nalazištima i hramovima, fascinantnim spomenicima starijim i od egipatskih piramida. Škola organizuje i lepa večernja druženja za polaznike kurseva.

Destinacija

Ova ostrvska zemlja locirana na Mediteranu, južno od Sicilije, a severno od Libije, spada u jednu od najmanjih i najgušće naseljenih država na svetu. Glavni grad Malte je prelepa Valeta. Zbog svog strateškog položaja, Malta je tokom istorije bila pod okupacijom Feničana, Rimljana, Arapa, Templara, Francuza i Britanaca. Svi oni su ostavili traga na ostrvu u vidu bogatog istorijskog nasleđa.

Šarmantna država poput Malte ima po nešto za svakoga: mediteransku klimu, kristalno čisto more, jedinstvene istorijske znamenitosti, prelepa mala sela, autentične praznike i običaje. Samo neke od znamenitosti koje svakako trebati videti jesu palata Grandmaster’s, Sacra Infermeria, National Museum of Fine Arts, mnoštvo galerija, arheološka nalazišta, kao i pregršt restorana, kafića i klubova.

Kursevi

Ova škola jezika na Malti nudi sledeće kurseve:

  • Standardni kurs jezika (20 časova nedeljno) –obrađuju se svi elementi engleskog jezika, ali je ostavljeno i dovoljno vremena za vannastavne aktivnosti;
  • Intenzivni kurs jezika (30 časova nedeljno) –zahteva veću posvećenost i omogućava brži napredak sa posebnim naglaskom na konverzaciju;
  • Ispitni kurs – priprema za ispite (FCE, CAE, CPE, IELTS, TOEFL, TOEIC) uključuje 20 časova u grupi i 10 individualnih časova nedeljno.
  • Biznis engleski (20/30 časova nedeljno) – koncipiran je tako da ima najviše 6 polaznika po grupi, pa je samim tim omogućeno da se posveti dovoljno pažnje svakom polazniku i da se napravi poseban osvrt na njegovo polje interesovanja.
  • Kombinovani kursevi General i Business English (20 časova standardnog engleskog + 10 časova biznis engleskog ili + 5 individualnih časova standardnog engleskog).

Smeštaj

Porodični smeštaj je najbolji način da se usavršava engleski jezik i nakon nastave. Porodice se nalaze na pešačkoj udaljenosti od škole, od nekoliko minuta do najviše 30. Osoblje škole redovno posećuje sve porodice kako bi bili uvereni da su njihovi domovi topla i prijatna mesta za polaznike. U porodici je obezbeđeno noćenje sa doručkom,  polupansion ili pun pansion, a sobe mogu biti jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne, sa obezbeđenom posteljinom i peškirima. Sobe se čiste jednom nedeljno. Polaznicima je jednom nedeljno obezbeđena i usluga pranja stvari.

U ponudi smeštaja su i GV apartmani, standardni i luksuzni, koji su locirani na 2-10 minuta peške od škole. Polaznici smešteni u apartmanima mogu imati zajedničko ili kupatilo u sobi u zavisnosti od konkretnog objekta. Apartmani poseduju neophodnu kuhinju.

Takođe, možete da birate i smeštaj u hotelima različite kategorizacije.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju