Škola engleskog u Dablinu

Škola

Alpha College

Škola je osnovana 1989. godine u Dablinu i smeštena je u savremeno opremljenoj istorijskoj zgradi u samom srcu grada. Nalazi se na samo par minuta hoda od glavne ulice, O’Connell Street i čuvenog spomenika „Dablinske igle“ koji predstavlja jednu od najvećih atrakcija ovog grada. Brojna pozorišta, bioskopi, ugledni restorani, prodavnice, kao i stanice gradskog prevoza, nalaze se u neposrednoj blizini školskog centra.

Škola raspolaže sa 19 moderno opremljenih učionica sa interaktivnim tablama, centrom sa samostalno učenje, kompjuterskom laboratorijom, WiFi internetom, bibliotekom, zajedničkim prostorijama za odmor i razonodu nakon nastave i kafeom.

Vreme van nastave Škola organizuje različite vannastavne aktivnosti i druženja za svoje polaznike, od kojih su na raspolaganju brojne sportske aktivnosti poput plesa, golfa, jahanja, plivanja, tenisa, joge i dr.

Destinacija

Dablin predstavlja poslovni, sportski, književni i kulturni centar Irske. Ovaj užurbani kosmopolitski grad smešten je na istočnoj obali uz reku Liffey koja ga deli na dva dela. Nakon kratke vožnje gradskim prevozom od centra grada, posetioci mogu da pronađu jahačke klubove, teniske i golf terene od kojih neki važe za najbolje na svetu.

U svojoj ponudi Dablin ima pregršt znamenitosti, bogatu prirodu i različite atrakcije za turiste. Neke od znamenitosti koje su obeležja grada su Guinness Storehouse, limeni most Halfpenny, katedrale Christ Church i Saint Patrick’s, Irska „bela kuća“ Aras an Uachtarain, The Famine Sculpture i mnoge druge.

Za ljubitelje zabave, grad u ponudi ima mnoštvo barova, restorana, specijalizovanih prodavnica, tržne centre poput Liffley Valley, parkove poput Phoenix i St. Stephen’s Green, plaže poput Sandymount Strand i mnoge druge atrakcije.

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve engleskog jezika:

  • Kurs standardnog jezika – 20, 25 i 30 časova,
  • Engleski za profesionalce (biznis) – 25 + 4 časa,
  • Specijalizovani kursevi – 20 + 4 časa,
  • Individualna nastava,
  • Kurs Travel Talk 50+ (za polaznike preko 50 godina starosti) – 15 časova + kulturni program.

Po dolasku u školu radi se ulazni test engleskog jezika, radi procene trenutnog nivoa znanja polaznika, a nakon toga polaznici se smeštaju u nastavne grupe prema svom nivou.

Smeštaj

Škola je za svoje polaznike obezbedila nekoliko tipova smeštaja. Porodični smeštaj podrazumeva boravak u pažljivo odabranoj irskoj porodici i predstavlja sjajnu priliku za učenje jezika i van nastave, kroz druženje i komunikaciju sa domaćinima. Smeštaj podrazumeva boravak u jednokrevetnoj sobi, uz korišćenje zajedničkog kupatila, kuhinje i ostalih zajedničkih prostorija doma koje su na raspolaganju. U cenu programa je uključen polupansion tokom radnih dana, a vikendom pun pansion. Porodice su udaljene od škole 30-45 minuta gradskim prevozom. Pored porodičnog smeštaja, polaznicima je na raspolaganju i rezidencijalni smeštaj u školskoj Broadstone rezidenciji koja nudi apartmane sa 3, 4 i 5 jednokrevetnih ili dvokrevetnih soba. Svaki apartman ima svoje kupatilo, prostran dnevni boravak i potpuno opremljenu kuhinju. Rezidencija je udaljena 10 minuta hoda od škole i samo 15 minuta od centra Dablina. Takođe postoji mogućnost bukiranja hotelskog smeštaja na upit.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju