Škola engleskog u Kembridžu

Škola

Select English

Select English Cambridge je škola u porodičnom vlasništvu i kako takva, neguje gostoprimiljiv i topao odnos sa svojim polaznicima. Škola je osnovana 1991. godine i može se pohvaliti kvalitetom nastave za koji je dobila akreditaciju od Britanskog saveta kao i članstvom u English UK. Prostrani školski kampus poseduje 4 zgrade oko kojih su prelepe bašte. Za svoje polaznike škola je obezbedila 16 modernih i svetlih učionica od kojih neke imaju interaktivne table. Zajednička prostorija za druženje otvorena za sve polaznike, a tu mogu gledati i TV ili užinati. Pored ove prostorije, tu je i prostorija za samostalno učenje nakon nastave. Besplatan internet je omogućen za sve školske zgrade, a polaznici se mogu služiti i računarima u zasebnoj prostoriji. Kada su dani lepi, polaznici mogu uživati u okolnim baštama kampusa, sedeti i odmarati ili igrati stoni tenis i košarku.

Vannastavne aktivnosti – Kembridž je odličan izbor za sve one polaznike koji žele da upoznaju ovaj univerzitetski grad ali i imaju dobru povezanost sa prestonicom u kojoj mogu provesti slobodan vikend. Škola organzuje brojne posete i aktivnosti, pa se ne bi smeo propustiti obilazak King’s College-a kog je osnovao Henri VI 1441. godine i koji ima predivnu gotsku kapelu. Ispijanje čaja uz kolačiće u Grantchester voćnjaku i baštama vratiće Vas u doba Virdžinije Vulf, a brojni muzeji poput Fitzwilliam Museum, Polar Museum i Kettle’s Yard oduševiće Vas svojom postavkom. Kembridž je između ostalog veoma dobra destinacija za šoping, pa tako možete pronaći autlete Ted Baker, Levi’s, Kurt Geiger i druge. Neke aktivnosti koje škola organizuje su besplatne, dok za neke postoji doplata.

Destinacija

Čuven po svojoj izuzetnoj arhitekturi, istoriji i tradiciji vidljivoj na svakom koraku, Kembridž je po mnogo čemu poseban univerzitetski grad. Svetski poznat kao dom prestižnog univerziteta i središte internacionalnog obrazovanja, Kembridž je idealno mesto za usavršavanje engleskog  jezika. Zahvaljujući ogromnom broju kulturno-istorijskih znamenitosti, ovaj grad nudi kvalitetan i zanimljiv sadržaj svojim posetiocima, od obilaska istorijskih univerzitetskih zgrada, opuštanja u nekom od lokalnih kafea ili čuvenih studentskih pabova, kupovine  u Grand Arcade do inspirativnih šetnji ulicama, uživanja u lepoti grada i čuvenom punting –u.

Kursevi

U ponudi škole su sledeći kursevi:

  • Standardni kurs (20 časova nedeljno);
  • Intenzivni kurs (28 časova nedeljno);
  • Standardni/Intenzivni kurs + IELTS kurs (32 časa nedeljno).

Smeštaj

Škola svojim polaznicima obezbeđuje dve vrste smeštaja. Porodični smeštaj, koji pruža priliku da se vežba engleski jezik i van učionica, u realnim životnim situacijama i svakodnevnoj komunikaciji sa porodicom koja je domaćin. Select English vam garantuje visok standard ovog tipa smeštaja. Sve porodice nude doručak i večernji obrok svaki dan. Smeštaj je u jednokrevetnim sobama, sa zajedničkom upotrebom kupatila i ostalih zajedničkih prostorija. Porodice su udaljene 3-5 km od škole. Smeštaj traje od nedelje pre početka kursa do subote nakon završenog kursa.

Rezidencijalni smeštaj je na raspolaganju polaznicima samo u letnjem periodu. Polaznici su smešteni u jednokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom, dok kuhinju deli 6 studenata. Posteljina je obezbeđena, potrebno je poneti peškire.

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print