Škola engleskog u Londonu

Škola

Embassy Summer 

South Bank

Uzrast polaznika 14+ godina

Uspeh Embassy Summer programa se ogleda u tome što se veliki broj polaznika odlučuje za ovu školu po preporuci polaznika koji su ranije pohađali kurseve u ovoj prestižnoj školi. Letnji kursevi se organizuju na velikom broju lokacija u Velikoj Bitaniji, a škole kao i rezidencije u kojima su polaznici smešteni se nalaze pri poznatim britanskim univerzitetima, što omogućava da se ove letnje škole engleskog jezika razviju u pravu intelektualnu, sportsku, društvenu i kulturnu avanturu.

Kampus South Bank se nalazi u sklopu istoimenog univerziteta. Lokacija je izvanredna – na samo 10 minuta metroom od Piccadily Circus-a, a na pešačkoj udaljenosti od London Eye-a, galerije Tate i Millenium Bridge-a. Moderno opremljene i svetle učionice predstavljaju idealno okruženje za učenje.

Vannastavne aktivnosti – Iako je glavni cilj programa učenje engleskog jezika na nastavi, veoma je važno da polaznici uče kroz upoznavanje sredine u kojoj se nalaze, kao i da uživaju u vremenu provedenom u Engleskoj. U skladu sa tim, u slobodno vreme su organizovani obilasci Londona, a svako veče su organizovana druženja u školi uz različite zabavne aktivnosti (kvizovi, gledanje filmova, žurke, društvene igre). Tokom vikenda su organizovane ekskurzije u Kembridž, Oksford i Brajton. Polaznicima je obezbeđena pratnja nastavnika i nadzor osoblja škole.

Destinacija

London je jedan od najvećih i najdinamičnijih gradova na svetu. Kao kulturni, finansijski i politički centar, London se konstantno razvija i napreduje, dok istovremeno zadržava svoj šarm prošlih dana.

Tradicionalni crni taksi, Tower of London, živopisne ulične prodavnice i pijace, reka Temza, elegantni Covent Garden, Tate Modern, Canary Wharf i Docklands, kao i prostrani Hyde Park ilustruju neke od kontrasta koji čine London jednim od najuzbudljivijih evropskih gradova i uvek atraktivnih turističkih destinacija. Boravak u Londonu nije samo odlična šansa da se unapredi znanje engleskog, nego i mogućnost da upoznate jedan izuzetan grad, njegovu kulturu i običaje.

Kursevi

Program podrazumeva 20 časova engleskog jezika nedeljno, pri čemu čas traje 45 minuta. Nastava je usmerena ka konverzaciji, kroz koju se usavršava gramatika, način izgovora i obogaćuje rečnik. Specifičnost nastave ogleda se u metodici rada profesora. Na prvom mestu škola angažuje mlade predavače, koji su obučeni za rad sa strancima.

Svi profesori imaju spontani pristup u predavanju i odabiru tema uvrštenih u program, jer su prilagođene interesovanjima polaznika i podstiču ih na razgovor i diskusiju na engleskom jeziku. Škola se trudi da grupe budu internacionalne, što dodatno podstiče upotrebu engleskog jezika.

Po dolasku u školu polaznici rade test engleskog jezika koji određuje trenutni nivo znanja jezika, koji polaznike svrstava u adekvatne grupe. Na taj način, jednu grupu čine polaznici iz različitih zemalja, sličnog nivoa znanja i uzrasta.

Smeštaj

Smeštaj polaznika organizovan je u rezidenciji McLaren House. Rezidencija raspolaže jednokrevetnim sobama od kojih svaka ima privatno kupatilo, a 5-8 jednokrevetnih soba grupisano je u jedan stan. Svaki stan ima kuhinju koja je zajednička, ali u kuhinji ne možete pripremati obroke. Posteljina je obezbeđena, dok je potrebno da polaznici ponesu sopstvene peškire. Pri dolasku u rezidenciju daje se povratni depozit kao garancija da će polaznik voditi računa o svojoj sobi, koji mu se vraća na kraju programa, ukoliko nema oštećenja u smeštaju. U rezidenciji postoji sef gde polaznici mogu odložiti svoje vredne predmete (novac, dokumenta). Pored toga, postoji i vešeraj u kojem uz malu doplatu možete oprati i osušiti garderobu.

Obroci su uključeni u cenu programa i podrazumevaju doručak, ručak i večeru svaki dan, u velikoj kantini u kampusu. Doručak se obično sastoji od žitarica, hleba, namaza, jaja, dok se ručak i večera sastoje iz izbora kuvanih jela. Danima vikenda kada se organizuju ekskurzije ručak je pripremljen u vidu lanč paketa.

 

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju