Škola italijanskog u Firenci

Firenze

Škola

Sprachcaffe

Uzrast polaznika 14-21 godina

Sprachcaffe je svetska organizacija koja nudi izbor u učenju 7 svetskih jezika na čak 31 destinaciji. Polaznici iz celog sveta odlučuju se za ovu školu  jer im učenje u opuštenoj atmosferi omogućava da lako prevaziđu nesigurnost kada je u pitanju komunikacija na italijanskom jeziku.

Škola italijanskog jezika u Firenci smeštena je u palati iz 19. veka sa pogledom na Piazza della Repubblica, u srcu istorijskog centra grada. Kratkom šetnjom stižete do trga na kojem se nalazi čuvena katedrala Duomo. Škola ima 16 klimatizovanih učionica, bežični internet, video projektore. Pored učionica, u skopu škole se nalaze i prostorije za odmor i druženje polaznika.

Vreme van nastave – Čitav tim ljudi radi na osmišljavanju vannastavnih aktivnosti sa ciljem da omoguće polaznicima kursa da se što uspešnije integrišu i shvate običaje i kulturu domaćina. Po dolasku u školu se novim polaznicima organizuje veče dobrodošlice na kojem se svi međusobno upoznaju. Svako popodne se realizuju sportske aktivnosti, odlasci u muzeje, zabavne parkove i obilasci grada. U večernjim satima se organizuju kvizovi znanja, karaoke zabave ili disko večeri.

Destinacija

Firenca (Firenze) se nalazi u centralnoj Italiji i glavni je grad Toskane. Grad je izgrađen na obalama reke Arno. Firenca je poznata u celom svetu po svom prelepom centru grada, koji podseća na muzej na otvorenom, Zbog svojih brojnih spomenika, crkava i palata, istorijski centar grada je uvršten u svetsku kulturnu baštinu.

Iako iznenađujuće mala, Firenca obiluje različitim kulturnim atrakcijama i šarmom. Šetnja srednjovekovnim ulicama evocira i dočarava hiljade priča, dok muzeji i crkve čuvaju najveću svetsku riznicu  renesansne umetnosti. U Firenci ćete doživeti svu raskoš renesanse i posetiti neke od najlepših italijanskih muzeja kao što su Uffizi galerija ili Accademia galerija gde možete uživati u  Mikelanđelovom Davidu, videti internacionalno poznate znamenitosti kao što je čuveni Ponte  Vecchio, katedrala Santa Maria del Fiore (Duomo).

Na Via de’ Tornabuoni možete naći modele savremenih, najpoznatijih svetskih dizajnera. Gucci je ovde rođen, kao i Roberto Cavalli, koji, kao i veliki broj meštana, dane provodi u vinogradima bogatim brdima na obodima grada.

Kursevi

Kurs italijanskog jezika podrazumeva 20 časova jezika u trajanju od 45 minuta nedeljno. Prvog dana u školi se radi test procene znanja i na osnovu rezultata se deca svrstavaju u grupe na istom jezičkom nivou. Deca su iz različitih zemalja i približno istog uzrasta, što učenje jezika čini još zanimljivijim. Pored nastave, polaznici vežbaju italijanski jezik kroz svakodnevnu komunikaciju sa novim drugarima.

Smeštaj

Polaznici imaju mogućnost izbora između porodičnog i rezidencijalnog smeštaja. Porodični smeštaj podrazumeva smeštaj u dvokrevetnoj ili višekrevetnoj sobi sa zajedničkom upotrebom kupatila. Maksimalna udaljenost porodičnog smeštaja od škole je 30 minuta prevozom. Smeštaj u rezidenciji je organizovan u dvokrevetnim do četvorokrevetnim sobama sa zajedničkim kupatilom. Rezidencija se nalazi na 15 minuta hoda od škole. Smeštaj je na bazi punog pansiona.

Akreditacije

ACCET

accet

Instituto Cervantes

Cervantes

– Meet certain quality standards in the teaching of Spanish
– Meet the legal requirements for carrying out teaching activities
– Have adequate teaching resources
– Have a properly qualified and trained teaching team
– Have a teaching plan guaranteeing satisfactory progress
– Set a maximum number of students per class
– Issue certificates
– Present publicity which reflects accurately the services offered
– Outline course and supplementary services fees clearly
– Address complaints

WYSETC

WYSE

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is „to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print