Škola nemačkog jezika u Beču

Škola

ActiLingua Academy

Uzrast polaznika 12-17 i 16-19 godina

Ova škola nemačkog jezika osnovana je još 1988. godine, a do dana današnjeg stekla je svetsku reputaciju kao škola sa širokom ponudom kurseva nemačkog jezika za sve uzraste. Škola nudi visok standard učenja jezika u kombinaciji sa atraktivnim i zanimljivim programom aktivnosti nakon nastave. Idealna sredina za učenje i moderna nastavna oprema predstavlja dobitnu kombinaciju učenja i usavršavanja za najmlađe polaznike.

Vreme van nastave – Škola organizuje različita druženja, aktivnosti, sportove i šetnje gradom za svoje polaznike. Na ovaj način deca imaju mogućnost da praktikuju jezik i van okvira učionice. Pored toga organizuju se i dodatne aktivnosti poput odlaska u pozorište, operu, obilazaka znamenitosti Beča, koncerata i ekskurzija vikendom, a ove aktivnosti dostupne su uz doplatu u iznosu od 20 € do 70 € po aktivnosti.

Destinacija

Malo je gradova u svetu sa tako sjajnom i bogatom istorijom kao što je ima Beč. Prestonica velikih monarhija, kulturni i trgovinski centar, Beč predstavlja pravo bogatstvo tradicije i kulture. Retko koji grad može da pruži tako bogat i šarolik izbor dešavanja. Čitav grad je jedna velika kulturna pozornica klasične i moderne muzike, pozorišta i svih drugih vidova umetnosti. Sa oko 2 miliona stanovnika, ovo je ujedno i jedan od najvećih gradova Evrope.

Kursevi

Summer School 12-17 godina

Škola za mlade locirana je u centru Beča, u prestižnoj privatnoj školi koju je osnovala još Marija Terezija. Prostran školski kampus poseduje veliki park u centralnom delu i nudi pregršt mogućnosti za sportske aktivnosti poput fudbala, odbojke i tenisa. Deci je u kampusu obezbeđeno apsolutno sve – nastava, smeštaj, iskrana, aktivnosti i nadzor.

Holiday Course 16-19 godina

Škola za starije tinejdžere nalazi se u diplomatskom naselju Beča, odmah pored škole za odrasle i blizu čuvenog dvorca i muzeja Schloss Belvedere. U blizini se nalazi park sa sportskim terenima, a do centra grada se gradskim prevozom stiže za 15 minuta. Škola je namenjena polaznicima koji žele da provedu vreme sa svojim vršnjacima i za razliku od junior kursa nudi više slobode i samostalnosti. Deca su smeštena u rezidencijama koje se nalaze na različitim lokacijama širom grada i od koji se putuje od/do škole svaki dan. 

Nastava podrazumeva standardni ili intenzivni kurs nemačkog jezika. Standardni kurs jezika sastoji se od 20 časova nastave nedeljno, dok intezivni kurs jezika obuhvata 30 časova nastave nedeljno. Deca usavršavaju gramatiku, rečnik, izgovor i konverzaciju u grupama od najviše 15 polaznika, a u grupe se raspoređuju prema jezičkom nivou koji imaju. Nakon nastave organizovan je kulturni, zabavni i rekreativni program, kao i večernje aktivnosti, dok je vikend namenjen za ekskurzije. Program za mlađe obuhvata program aktivnosti svaki dan, dok program za tinedjžere obuhvata 5 dodatnih časova aktivnosti i sportskog programa nedeljno.

Smeštaj

Polaznicima su na raspolaganju rezidencije škole ActiLingua Academy, koje su visokog standarda.

Rezidencija za decu 12-17 godina nalazi se u istom kompleksu gde se odvija i nastava. Dečaci i devojčice su smešteni odvojeno i o njima i njihovim potrebama brine vaspitno osoblje. Svi polaznici imaju nadzor 24 časa od strane osoblja škole, a da bi neko mogao da napusti kampus mora da ima pismeno odobrenje roditelja/staratelja. Postoje dve kategorije smeštaja u kampusu: standard i superior sobe. Standard sobe sadrže 4-6 kreveta, a na svakom spratu postoje velika zajednička kupatila. Superior sobe sadrže 3-4 kreveta i imaju sopstveni tuš u sobi, ali su kupatila isto zajednička na svakom spratu. Obroci se služe u školskoj kantini i deci su obezbeđena 3 obroka dnevno. Smeštaj je organizovan od nedelje pre početka kursa, do subote po završetku kursa.

Rezidencije za tinejdžere 16-19 godina nalaze na više lokacija u gradu i mogu biti udaljene od 15 do 25 minuta gradskim prevozom od škole ActiLIngua. Polaznici su smešteni u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama, uz mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu za one koji žele više privatnosti. Kupatila su pretežno privatna, dok u pojedinim rezidencijama kupatilo dele dve sobe (maksimum 4 osobe). Od obroka su obezbeđeni doručak i večera (polupansion).  

Video

Utisci

Poštovana,

Izvinjavam se što Vam ranije nisam pisala. pitali ste me kako mi je bilo u Beču, u školi nemačkog jezika i da li sam zadovoljna. Škola je ispunila sva moja očekivanja i donela mi prelepe doživljaje, ali i velika iskustva. To je bio prvi put da se odvajam od roditelja i da sama putujem u drugu državu, a zahvaljujući Vama, tj. informacijama koje ste mi pružili osećala sam se bezbedno i nikada nisam bila sigurnija u sebe.

Acti lingua mi je omogućila da se družim sa decom iz različitih država, sa različitih kontinenata, da obilazim znamenitosti Beča i okolinu tog grada, da učim istoriju Habzburške monarhije, istoriju prelepih građevina, da boravim u školi koja je sagrađena u vreme vladavine Marije Terezije, i sve dok učim nemački. S obzirom da je škola sa internatom sagrađena za vreme Marije Terezije prva pomisao je da je to neka stara škola, međutim škola je ogromna, sa prelepim dvorištem, koje čine razni sportski tereni i park sa klupama pod drvećem. Sobe u kojima smo boravili su bile uredne i opremljene udobnim nameštejem. Bilo je po nekoliko osoba u sobama, različitih nacionalnosti, što nas je još više zbližilo. Naravno, morali smo da poštujemo određena pravila.

Svaki dan koji sam provela tamo, bio je vrlo dobro organizovan, nemački su nam predavali mladi, veseli, ali stručni nastavnici u savremeno opremljenim učionicama.

Časovi su bili organizovani tako da smo se upoznali kroz igru, a najviše reči smo naučili glumeći različite delove predstava i gledajući filmove. Imali smo i časove u prirodi. Bile su organizovane i zanimljive radionice.

A nešto čega se najradije sećam je kada smo svi stajali oko nastavnika i sa gitarom pevali Acti Sammer pesmu, svi nasmejani i srećni što smo se upoznali. A najemotivniji momenat je bio kada smo svi zajedno, zagrljeni plakali to veče pre nego što smo se rastali.

Mislim da je ovo dovoljno da steknete utisak da je ovo putovanje prava stvar za sve mlade ljude. Hvala Vam na dobroj organizaciji. Nadam se da ćemo sarađivati i sledećih godina.

Srdačan pozdrav od Lazarev Natalije

avgust 2014.

“Tri nedelje u Beču-najlepše tri nedelje u mom životu!  Smeštaj je bio odličan,  sobe su uredne,  prostrane,  hrana je bila jako dobra,  nemam zamerku.  Škola je bila veoma zanimljiva,  u grupi sam prve dve nedelje bila jedina iz Srbije,  pa sam pričala isključivo na  nemačkom. Društvo je bilo super,  izlazili smo,  obilazili grad,  išli u šoping…  Beč je divan, 3 nedelje tamo su mi bile malo, zaljubila sam se u taj grad i sada sam sigurna da ću za dve godine tamo i studirati. Nisam imala nikakvih problema,  sve je bilo jako dobro organizovano,  ljudi su divni.  Jedno jako lepo iskustvo,  koje se zaista pamti celog života. Naravno,  planiram da idem i sledeće godine,  i to ponovo u Beč,  ili u Minhen,  kojim sam takođe opsednuta. Hvala Vam puno,  uživala sam i sigurna sam da se vidimo ponovo :))”

Andrea, 17 godina

Pogledajte Andreine slike iz škole nemačkog za mlade u Beču:

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju