Škola nemačkog jezika u Beču

Škola

ActiLingua Academy

Uzrast polaznika 12-17 i 16-19 godina

Ova škola nemačkog jezika osnovana je još 1988. godine, a do dana današnjeg stekla je svetsku reputaciju kao škola sa širokom ponudom kurseva nemačkog jezika za sve uzraste. Škola nudi visok standard učenja jezika u kombinaciji sa atraktivnim i zanimljivim programom aktivnosti nakon nastave. Idealna sredina za učenje i moderna nastavna oprema predstavlja dobitnu kombinaciju učenja i usavršavanja za najmlađe polaznike.

Škola za mlade između 12 i 17 godina (junior kurs) locirana je u centru Beča, u prestižnoj privatnoj školi koju je osnovala još Marija Terezija. Prostrana zgrada škole poseduje veliki park u centralnom delu kampusa i nudi pregršt mogućnosti za sportske aktivnosti poput fudbala, odbojke i tenisa.

Škola za starije tinejdžere nalazi se u diplomatskom naselju Beča, blizu čuvenog dvorca i muzeja Schloss Belvedere. U blizini se nalazi park sa sportskim terenima, a do centra grada se gradskim prevozom stiže za 15 minuta. Škola je namenjena polaznicima koji žele da provedu vreme sa svojim vršnjacima i za razliku od junior kursa nudi više slobode i samostalnosti, shodno uzrastu polaznika.

Vreme van nastave – Škola organizuje odlaske u pozorišta, bioskope, operu i koncerte. Organizuju se ekskurzije u druge gradove, razne sportske aktivnosti, roštilj i disko večeri, kreativne radionice, večeri drame i nemačkog filma, zabave dobrodošlice i oproštajne zabave na kraju programa. Vikendi su obično ostavljeni za kulturu i prirodu, a škola je u mogućnosti da rezerviše i karte za sva zanimljiva dešavanja u gradu.

Destinacija

Malo je gradova u svetu sa tako sjajnom i bogatom istorijom kao što je ima Beč. Prestonica velikih monarhija, kulturni i trgovinski centar, Beč predstavlja pravo bogatstvo tradicije i kulture. Retko koji grad može da pruži tako bogat i šarolik izbor dešavanja. Čitav grad je jedna velika kulturna pozornica klasične i moderne muzike, pozorišta i svih drugih vidova umetnosti. Sa oko 2 miliona stanovnika, ovo je ujedno i jedan od najvećih gradova Evrope.

Postoji mnoštvo znamenitosti koje vredi posetiti u Beču. Samo neke od njih su istorijski centar grada, muzej Kunsthistisches, palata Schonbrunn, zoološki vrt i vodeni park Tiergarten Schonebrunn, planina Kahlenberg, parkovi Volksgarten i Hofburg, zabavni park Praterstern, vožnja biciklima uz Dunav Donauradweg, bioskop Top Kino, te mnogi restorani, kafići, butici i parkovi.

Kursevi

U okviru kurseva nemačkog jezika uči se i usavršava gramatika, rečnik, izgovor i konverzacija u grupama od najviše 15 polaznika. Kursevi se kreću od standardnog do intenzivnog nemačkog i održavaju se tokom leta.

 Standardni kurs jezika sastoji se od 20 časova nastave nedeljno (09:00 – 12:15h)

 Intezivni kurs jezika podrazumeva 30 časova nastave nedeljno (09:00 – 14:00h)

Nakon nastave organizovan je kulturni, zabavni i rekreativni program, kao i večernje aktivnosti, dok je vikend namenjen za ekskurzije.

Smeštaj

Polaznicima su na raspolaganju rezidencije škole ActiLingua Academy, koje su visokog standarda.

Rezidencija za tinejdžere 12-17 godina nalazi se u istom kompleksu gde se odvija i nastava. Dečaci i devojčice su smešteni odvojeno i o njima i njihovim potrebama brine vaspitno osoblje. Svi polaznici imaju nadzor 24 časa od strane osoblja škole, a da bi neko mogao da napusti grupu mora da ima pismeno odobrenje roditelja/staratelja.

Sobe su  višekrevetne (tri do šest kreveta po sobi), a velika zajednička kupatila (za decu istog pola) su na svakom spratu. Postoje i trokrevetne i četvorokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom. Obroci su u školskoj kantini (pun pansion). Smeštaj je organizovan od nedelje pre početka kursa, do subote po završetku kursa.

Rezidencija za tinejdžere 16-19 godina nalazi se na 25 minuta gradskim prevozom od centra grada i škole ActiLingua. Smeštaj je u dvokrevetnim sobama sa kupatilom i internetom. Od obroka su obezbeđeni doručak i večera (polupansion) u restoranu rezidencije.

Video

Utisci

Poštovana,

Izvinjavam se što Vam ranije nisam pisala. pitali ste me kako mi je bilo u Beču, u školi nemačkog jezika i da li sam zadovoljna. Škola je ispunila sva moja očekivanja i donela mi prelepe doživljaje, ali i velika iskustva. To je bio prvi put da se odvajam od roditelja i da sama putujem u drugu državu, a zahvaljujući Vama, tj. informacijama koje ste mi pružili osećala sam se bezbedno i nikada nisam bila sigurnija u sebe.

Acti lingua mi je omogućila da se družim sa decom iz različitih država, sa različitih kontinenata, da obilazim znamenitosti Beča i okolinu tog grada, da učim istoriju Habzburške monarhije, istoriju prelepih građevina, da boravim u školi koja je sagrađena u vreme vladavine Marije Terezije, i sve dok učim nemački. S obzirom da je škola sa internatom sagrađena za vreme Marije Terezije prva pomisao je da je to neka stara škola, međutim škola je ogromna, sa prelepim dvorištem, koje čine razni sportski tereni i park sa klupama pod drvećem. Sobe u kojima smo boravili su bile uredne i opremljene udobnim nameštejem. Bilo je po nekoliko osoba u sobama, različitih nacionalnosti, što nas je još više zbližilo. Naravno, morali smo da poštujemo određena pravila.

Svaki dan koji sam provela tamo, bio je vrlo dobro organizovan, nemački su nam predavali mladi, veseli, ali stručni nastavnici u savremeno opremljenim učionicama.

Časovi su bili organizovani tako da smo se upoznali kroz igru, a najviše reči smo naučili glumeći različite delove predstava i gledajući filmove. Imali smo i časove u prirodi. Bile su organizovane i zanimljive radionice.

A nešto čega se najradije sećam je kada smo svi stajali oko nastavnika i sa gitarom pevali Acti Sammer pesmu, svi nasmejani i srećni što smo se upoznali. A najemotivniji momenat je bio kada smo svi zajedno, zagrljeni plakali to veče pre nego što smo se rastali.

Mislim da je ovo dovoljno da steknete utisak da je ovo putovanje prava stvar za sve mlade ljude. Hvala Vam na dobroj organizaciji. Nadam se da ćemo sarađivati i sledećih godina.

Srdačan pozdrav od Lazarev Natalije

avgust 2014.

„Tri nedelje u Beču-najlepše tri nedelje u mom životu!  Smeštaj je bio odličan,  sobe su uredne,  prostrane,  hrana je bila jako dobra,  nemam zamerku.  Škola je bila veoma zanimljiva,  u grupi sam prve dve nedelje bila jedina iz Srbije,  pa sam pričala isključivo na  nemačkom. Društvo je bilo super,  izlazili smo,  obilazili grad,  išli u šoping…  Beč je divan, 3 nedelje tamo su mi bile malo, zaljubila sam se u taj grad i sada sam sigurna da ću za dve godine tamo i studirati. Nisam imala nikakvih problema,  sve je bilo jako dobro organizovano,  ljudi su divni.  Jedno jako lepo iskustvo,  koje se zaista pamti celog života. Naravno,  planiram da idem i sledeće godine,  i to ponovo u Beč,  ili u Minhen,  kojim sam takođe opsednuta. Hvala Vam puno,  uživala sam i sigurna sam da se vidimo ponovo :))“

Andrea, 17 godina

Pogledajte Andreine slike iz škole nemačkog za mlade u Beču:

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print